PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 39/2007 • – ne dovodeći u pitanje opća pravila higijene, moraju postojati specifične upute za rad radi sprječavanja kontaminacije mesa s glave tijekom prijevoza i skidanja, posebice u slučaju kad zatvarač ispadne ili kad se tijekom rada oštete oči,
NN 39/2007 • 11. Sav specificirani rizični materijal treba označiti bojom ili, ovisno o slučaju, markerom neposredno nakon odstranjivanja i mora se zbrinuti u skladu s odredbama iz Pravilnika o načinu postupanja s nusproizvodima životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi (»Narodne novine«, br. 56/06).
NN 39/2007 • 12. Nadležno tijelo mora provoditi učestale službene inspekcijske preglede radi provjere ispravne primjene ovoga dijela propisa i mora osigurati da se poduzimaju mjere za izbjegavanje svake kontaminacije, posebice u klaonicama, rasjekavaonicama ili drugim mjestima gdje se odstranjuje specificirani rizični materijal, kao što su mesnice ili objekti navedeni u točki 5. podtočki (c) ove točke.
NN 39/2007 • Nadležno tijelo mora uspostaviti sustav kojim će osigurati i provjeravati:
NN 39/2007 • (b) da se specificirani rizični materijal zbrinjava u skladu s Pravilnikom o načinu postupanja s nusproizvodima životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi (»Narodne novine«, br. 56/06).
NN 39/2007 • 13. Nadležno tijelo može dopustiti otpremu glava ili trupova koji sadrže specificirani rizični materijal u neku drugu zemlju nakon što ta druga zemlja pristane preuzeti taj materijal i nakon što odobri posebne uvjete koji se primjenjuju na takav prijevoz.
NN 39/2007 • Međutim, trupovi, polovice trupova ili polovice trupova rasječene na više od tri veleprodajna reza, te četvrti koje ne sadrže nikakav specificirani rizični materijal osim kralježnice, uključujući dorzalne korijene ganglija, mogu se uvesti iz ili otpremiti u neku zemlju bez prethodne suglasnosti iste.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 39/2007 • 14. Mora postojati kontrolni sustav za odstranjivanje kralježnice kako je određeno u točki 1. podtočki (i) ove točke. Taj sustav kao minimum mora uključivati sljedeće mjere:
NN 39/2007 • (a) ako se ne traži odstranjivanje kralježnice, trupovi ili veleprodajni rezovi trupova goveda koji uključuju kralježnicu, moraju se označiti plavom prugom na naljepnici u skladu s posebnim propisima o uspostavi sustava za označavanju i registraciji goveda i posebnih propisa za označavanje mesa goveda i proizvoda od mesa goveda.
NN 39/2007 • (b) specifičnu oznaku broja goveđih trupova ili veleprodajnih rezova trupova, s kojih se traži odstranjivanje kralježnice i onih s kojih se ne traži odstranjivanje kralježnice, treba dodati u komercijalni dokument opisan posebnim propisima o higijeni hrane i zdravstvenim uvjetima za proizvodnju i stavljanje na tržište određenih proizvoda životinjskog podrijetla namijenjenih za prehranu ljudi ili u dokument opisan Pravilniku o dokumentu za prijavljivanje veterinarsko-zdravstvenog pregleda pošiljaka životinjskog podrijetla koje ulaze u Republiku Hrvatsku (»Narodne novine«, br. 129/06), ovisno o slučaju;
NN 39/2007 • 15. (a) Niže navedeni proizvodi životinjskog podrijetla prilikom uvoza u zemlju podliježu uvjetima iz podtočke (b) ove točke:
NN 39/2007 • – specificirani rizični materijal naveden u točki 1 podtočki (i) ovoga Dijela,
NN 39/2007 • – usitnjeno meso i pripravci od mesa: usitnjeno meso i pripravci od mesa kako je određeno posebnim propisima o higijeni hrane i zdravstvenim uvjetima za proizvodnju i stavljanje na tržište određenih proizvoda životinjskog podrijetla namijenjenih za prehranu ljudi,
NN 39/2007 • – mesni proizvodi: mesni proizvodi definirani posebnim propisima o higijeni hrane i zdravstvenim uvjetima za proizvodnju i stavljanje na tržište određenih proizvoda životinjskog podrijetla namijenjenih za prehranu ljudi,
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 97/93, Broj 90/08,
Broj 13/07, Broj 170/04,
Broj 92/03, Broj 48/05
LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA