PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 20/2007 • Postupak spravljanja likera počinje potapanjem odabrane smjese aromatskog bilja u etilnom alkoholu poljoprivrednog podrijetla kroz određeno vrijeme. Dio tako dobivenog macerata destilira se i miješa s preostalim maceratom uz dodatak dozvoljenih prehrambenih aditiva. Taj pripravak se, nakon određenog vremena koje je potrebno da se homogenizira, upotrebljava za proizvodnju pelinkovca.
NN 20/2007 • Zadarski maraschino je bezbojni liker karakterističnih senzorskih osobina koje mu daje destilat dobiven od dalmatinske višnje maraske, poznate po osebujnom okusu, mirisu i boji, koji su rezultat podneblja i klimatskih uvjeta Dalmacije. Aromatičnost dodanog destilata dostatna je da u potpunosti bez drugih aromatskih dodataka odredi osebujnost ovog likera.
NN 20/2007 • Udio destilata je minimalno 33% od ukupne količine alkohola u likeru. Alkoholna jakost je minimalno 32% vol. alkohola, a sadržaj šećera od 300 – 360 g/l.
NN 20/2007 • Karakter zadarskom maraschinu daje tradicionalna proizvodnja maraschino destilata, koji se dobiva iz destilata ploda i destilata lista višnje maraske. Destilat ploda višnje maraske proizvodi se na sljedeći način: plod višnje maraske se dezintegrira i otkoštičava, te podvrgava prirodnoj fermentaciji. Nakon postizanja određenog sadržaja alkohola, smjesa se macerira kroz određeni vremenski period. Zatim slijedi diskontinuirana destilacija u bakrenim kotlovima za destilaciju. Destilacija se provodi tako da je dobiveni destilat 60-65 % vol. alkohola, kako bi zadržao svoju osebujnost okusa i mirisa. Destilat lista višnje maraske proizvodi se na sljedeći način: svježi list se usitnjava i macerira u alkoholnoj otopini određeni vremenski period. Zatim se pristupa diskontinuiranoj destilaciji u bakrenim kotlovima za destilaciju. Dobiveni destilat mora biti 60-65 % vol. alkohola, da bi zadržao svojstvenu aromu. Spajanjem oba destilata u točno određenom omjeru dobiva se maraschino destilat, koji je osnova proizvodnje likera maraschino. Maraschino destilat miješa se s etilnim alkoholom poljoprivrednog podrijetla i šećerovinom, te odležava kroz određeno vremensko razdoblje potrebno za homogenizaciju likera.
NN 20/2007 • LISTA JAKIH ALKOHOLNIH I AROMATIZIRANIH PIĆA PODRIJETLOM IZ HRVATSKE
NN 20/2007 • Ime i prezime ili nazivAdresa ili sjedište, telefonMatični broj
NN 20/2007 • Dokaz (fizikalno-kemijska analiza) o sukladnosti pića sa specifikacijom
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 20/2007 • 1. Podnositelj je podnio ustavnu tužbu protiv rješenja izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, broj: Kv-791/06-2 (Kio-I-RZ-1/06) od 29. studenoga 2006. godine, kojim je odbijena njegova žalba protiv rješenja istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu, broj: Kio-I-RZ-1/06 od 24. studenoga 2006. godine.
NN 20/2007 • Tim rješenjem podnositelju ustavne tužbe produljen je pritvor u tijeku istrage zbog kaznenog djela iz članka 120. stavka 1. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 31/93., 35/93., 108/95., 16/96. i 28/96.), u vezi članka 28. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske.
NN 20/2007 • Osporenim drugostupanjskim rješenjem odbijena je žalba podnositelja kao neosnovana, s obrazloženjem da postoje razlozi za primjenu mjere pritvora po osnovi iz članka 102. stavka 1. točke 4. ZKP-a.
NN 20/2007 • 3. Prema članku 32. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 99/99., 29/02. i 49/02. – pročišćeni tekst, u daljnjem tekstu: Ustavni zakon), Ustavni sud će rješenjem odbaciti zahtjev, prijedlog i ustavnu tužbu ako nije nadležan za odlučivanje, ako su nepravodobni i u drugim slučajevima kad ne postoje pretpostavke za odlučivanje o biti stvari.
NN 20/2007 • 5. Budući da je podnositelju ukinut pritvor određen rješenjima pobijanim u ovom ustavnosudskom postupku, ne postoje pretpostavke za odlučivanje o biti stvari.
NN 20/2007 • Na temelju članka 27. stavka 4. i 5. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske, te članaka 50. i 51. Poslovnika Ustavnog suda Republike Hrvatske, dajem
NN 20/2007 • uz Rješenje broj: U-III-3849/2006. od 19. prosinca 2006. godine
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 76/05, Broj 30/97,
Broj 74/06, Broj 76/99,
Broj 112/04, Broj 109/07
LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA