PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 20/2007 • Loza je proizvod koji spada u kategoriju rakije od grožđa, a dobiven je destilacijom prevrelog grožđanog masulja na 60 – 75% vol. alkohola.
NN 20/2007 • Destilacija se provodi tako da destilat sadrži od 60 – 75% vol. alkohola; minimalno 50 g estera po hektolitru, preračunato na 100% vol. alkohola; minimalno 150 g viših alkohola po hektolitru, preračunato na 100% vol. alkohola; metilnog alkohola od 80 – 400 g po hektolitru, preračunato na 100% vol. alkohola.
NN 20/2007 • Za proizvodnju loze koristi se grožđe s 10 – 15% šećera i 6 – 12% kiselina, koje je pogodno za proizvodnju stolnih vina. Grožđe se izmulja u cijelosti, osim peteljkovine, i podvrgne fermentaciji. Nakon fermentacije koja se provodi do kraja (bez ostatka šećera), destilira se zajedno tekući i kruti sadržaj masulja na uređajima za destilaciju ili koloni za destilaciju na kojima je moguća destilacija krutog i tekućeg dijela masulja. Nakon destilacije proizvod se uz dodatak demineralizirane vode svodi na željenu jačinu.
NN 20/2007 • Stara šljivovica je proizvod koji spada u kategoriju voćnih rakija, a dobiven je isključivo destilacijom prevrelog masulja šljive destiliranog na 60 – 75% vol. alkohola tako da ima miris i okus destilirane sirovine.
NN 20/2007 • Destilacija se provodi tako da destilat sadrži od 60 – 75% vol. alkohola; minimalno 200 g hlapivih tvari po hektolitru, preračunato na 100% vol. alkohola; maksimalno 1200 g metilnog alkohola po hektolitru, preračunato na 100% vol. alkohola; maksimalno 10 g cijanovodične kiseline po hektolitru, preračunato na 100% vol. alkohola.
NN 20/2007 • Za proizvodnju stare šljivovice koristi se šljiva koja daje rakiju s izraženim aromatskim karakteristikama. Plodovi šljive kod prerade otkoštičavaju se i muljaju, nakon čega masulj fermentira. Destilacija fermentiranog masulja provodi se tako da je alkoholna jakost od 60-75% vol. kako bi destilat zadržao bogatstvo mirisa i okusa. Tako dobiven destilat odležava u bačvama od slavonske hrastovine minimalno 12 mjeseci.
NN 20/2007 • Odležavanjem u bačvama od slavonske hrastovine destilat se oplemenjuje aromatskim sastojcima od drveta i dobiva, ovisno o dužini odležavanja, karakterističnu aromu i boju.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 20/2007 • Slavonska šljivovica je tradicionalno alkoholno piće proizvedeno kao voćna rakija od autohtonih sorti šljiva koje imaju dugogodišnju tradiciju uzgoja na ovim područjima, a daju destilat vrlo specifičnog i prepoznatljivog karaktera oplemenjenog odležavanjem u drvenim bačvama izrađenim od slavonske hrastovine.
NN 20/2007 • Tradicionalni postupak vrenja provodi se epifitnim mikroorganizmima u drvenim posudama u trajanju 3 – 4 tjedna.
NN 20/2007 • Tradicionalni postupak destilacije provodi se na jednostavnom bakrenom destilacijskom uređaju radnog volumena od 100-500 litara zagrijavanog otvorenim plamenom, s razdvajanjem frakcija tako da gotov proizvod sadrži od 37,5 – 42,5% vol. alkohola; minimalno 200 g hlapivih tvari po hektolitru, preračunato na 100% vol. alkohola; maksimalno 1200 g metilnog alkohola po hektolitru, preračunato na 100% vol. alkohola; maksimalno 10 g cijanovodične kiseline po hektolitru, preračunato na 100% vol. alkohola.
NN 20/2007 • Odležavanjem u bačvama od slavonske hrastovine destilat se oksidira i obogaćuje aromatskim sastojcima ekstrahiranim iz drveta te ovisno o dužini odležavanja, u njemu se razvija karakteristična aroma i boja.
NN 20/2007 • Travarica je proizvod koji spada u kategoriju specijalnih rakija. Travarica se dobiva aromatiziranjem vinskog destilata i/ili loze i/ili rakije od grožđanog koma i/ili voćne rakije aromatskim biljem ili njihovim maceratima.
NN 20/2007 • Travarica se proizvodi tako da se vinskom destilatu ili rakijama od grožđa ili voća dodaju macerati odabranog aromatskog bilja uvijek u istom omjeru i sastavu, kako bi proizvod zadržao prepoznatljiva, karakteristična senzorska svojstva.
NN 20/2007 • Osnovna sirovina (vinski destilat ili rakija od grožđa ili voća) mora udovoljavati zahtjevima kvalitete sukladno posebnim propisima.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 47/95, Broj 68/94,
Broj 79/98, Broj 73/04,
Broj 55/08, Broj 106/99
LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA