PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 133/2007 • Vrhnje koje se stavlja na tržište mora imati najmanje 10% mliječne masti u suhoj tvari.
NN 133/2007 • Mlaćenica se može proizvoditi sa ili bez dodatka starter kulture.
NN 133/2007 • Maslo se proizvodi topljenjem maslaca ili topljenjem maslaca i vrhnja.
NN 133/2007 • Maslo koje se stavlja na tržište mora sadržavati najmanje 98% mliječne masti u suhoj tvari.
NN 133/2007 • Kajmak se može proizvoditi sa ili bez dodatka starter kulture te sa ili bez dodatka soli.
NN 133/2007 • Sirevi su svježi proizvodi ili proizvodi s različitim stupnjem zrelosti koji se proizvode odvajanjem sirutke nakon koagulacije mlijeka (kravljeg, ovčjeg, kozjeg, bivoljeg mlijeka i/ili njihovih mješavina), obranog ili djelomično obranog mlijeka, vrhnja, sirutke, ili kombinacijom navedenih sirovina.
NN 133/2007 • U proizvodnji sireva dozvoljeno je upotreba starter kultura, sirila i/ili drugih odgovarajućih koagulacijskih enzima i/ili dozvoljenih kiselina za koagulaciju, natrij-klorid, pitka voda i odgovarajući neškodljivi enzimi koji doprinose razvitku okusa.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 133/2007 • Ekstra tvrdi sirevi u bezmasnoj tvari sira sadrže manje od 51% vode, a minimalan period zrenja ekstra tvrdih sireva je šest mjeseci.
NN 133/2007 • Tvrdi sirevi u bezmasnoj tvari sira sadrže 49-56% vode, a minimalan period zrenja tvrdih sireva je pet tjedana.
NN 133/2007 • Polutvrdi sirevi u bezmasnoj tvari sira sadrže 54 – 69% vode, a minimalan period zrenja polutvrdih sireva je dva tjedna.
NN 133/2007 • U proizvodnji polutvrdih sireva može se primjenjivati tehnološki postupak dimljenja sira.
NN 133/2007 • Ekstra tvrdi, tvrdi i polutvrdi sirevi mogu se proizvoditi sa ili bez kore, a koru je dozvoljeno njegovati jestivim uljima i zaštititi premazima.
NN 133/2007 • – djelovanjem plemenitih plijesni na površini i/ili unutrašnjosti sira,
NN 133/2007 • Ukoliko su svježi sirevi proizvedeni od vrhnja, zahtjev iz stavka 1. ovoga članka se ne primjenjuje.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 32/07, Broj 103/03,
Broj 187/04, Broj 32/08,
Broj 106/07, Broj 40/08
LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA