PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 49/2003 • 1. odjavom građanina, danom navedenim u odjavi ili danom podnošenja odjave nadležnom uredu, ako je građanin u odjavi utvrdio datum unatrag,
NN 49/2003 • 2. ako građanin ne započne pružati usluge u roku od devet mjeseci od dana pravomoćnosti rješenja o odobrenju,
NN 49/2003 • 3. ako prestane ispunjavati koji od uvjeta navedenih u članku 41. stavku 2. ovoga Zakona,
NN 49/2003 • 4. ako je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da nisu ispunjeni uvjeti propisani ovim Zakonom, propisima donesenim na temelju ovoga Zakona i drugim propisima, a utvrđeni nedostaci nisu otklonjeni u zadanom roku,
NN 49/2003 • 5. ako nadležni ured državne uprave naknadno utvrdi da je rješenje o odobrenju utemeljeno na neistinitim podacima ili krivotvorenim dokazima.
NN 49/2003 • (2) O prestanku odobrenja iz stavka 1. ovoga članka nadležni ured donosi rješenje i dostavlja ga nadležnoj ispostavi područnog ureda Porezne uprave, Državnom inspektoratu i sanitarnoj inspekciji nadležnog ureda prema mjestu na kojem se objekt nalazi te Državnom zavodu za statistiku.
NN 49/2003 • (1) U domaćinstvu, koje je organizirano kao turističko seljačko gospodarstvo (u daljnjem tekstu: seljačko domaćinstvo), član seljačkog domaćinstva može pružati usluge iz članka 36. stavka 1. točke 1., osim iznajmljivanja kuća za odmor, i članka 36. stavka 1. točke 2. ovoga Zakona.
NN 49/2003 • (2) Osim usluga iz stavka 1. ovoga članka, u seljačkom domaćinstvu mogu se pripremati i usluživati topla i hladna jela te pića i napici iz pretežito vlastite proizvodnje za najviše 50 osoba (izletnika) istodobno.
NN 49/2003 • (3) U seljačkom domaćinstvu mogu se pružati i usluge kušanja vina ili rakije te usluživanja domaćih narezaka iz vlastite proizvodnje u uređenom dijelu stambenog ili gospodarskog objekta, u zatvorenom, natkritom ili na otvorenom prostoru za najviše 50 osoba (izletnika) istodobno.
NN 49/2003 • (4) Ministar turizma propisat će što se smatra seljačkim domaćinstvom, minimalne uvjete, uvjete za kategoriju i način kategorizacije objekata u kojima se pružaju usluge iz ovoga članka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 49/2003 • (5) Na pružanje usluga u seljačkom domaćinstvu na odgovarajući način primjenjuju se odredbe članka 37. do 45. ovoga Zakona.
NN 49/2003 • (6) Ministar turizma, uz mišljenje ministra nadležnog za poslove poljodjelstva propisat će što se smatra pretežito vlastitom proizvodnjom, te vrstu proizvoda koji ne moraju biti iz vlastite proizvodnje u smislu stavka 2. ovoga članka.
NN 49/2003 • (1) Pod uvjetima utvrđenim ovim Zakonom i drugim propisima, građanin može pružati usluge prehrane, pića i napitaka na svojem plovnom objektu za najviše 20 gostiju istodobno.
NN 49/2003 • (2) Usluge iz stavka 1. ovoga članka, građanin ne smije pružati u lukama, pristaništima i na sidrištima, kao i u slučaju kada plovni objekt kruži izvan luka i sidrišta, osobama koje nisu na plovni objekt ukrcane radi prijevoza.
NN 49/2003 • (3) Ministar turizma propisat će minimalne uvjete, kao i način utvrđivanja minimalnih uvjeta koje moraju ispunjavati objekti iz stavka 1. ovoga članka.
NN 49/2003 • (4) Na pružanje usluga iz stavka 1. ovoga članka na odgovarajući način primjenjuju se odredbe članka 37. do 45. ovoga Zakona.
NN 49/2003 • (1) Upravni nadzor nad primjenom ovoga Zakona i propisa donesenih na temelju ovoga Zakona obavlja Ministarstvo turizma.
NN 49/2003 • (2) Inspekcijski nadzor nad provedbom ovoga Zakona i propisa donesenih na temelju ovoga Zakona, te pojedinačnih akata, uvjeta i načina rada nadziranih pravnih i fizičkih osoba provode nadležni gospodarski inspektori (u daljnjem tekstu: gospodarski inspektor) i drugi inspektori, svaki u okviru svoje nadležnosti, sukladno posebnim propisima.
NN 49/2003 • (1) Gospodarski inspektor usmenim rješenjem koje će izreći na licu mjesta ugostitelju ili njegovu predstavniku, zabranit će pružanje ugostiteljskih usluga ugostitelja koji se ne pridržava propisanoga radnog vremena i odmah izvršiti pečaćenje uređaja, opreme i ostalih prostorija u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost, te u roku od pet dana donijeti pisano rješenje o zabrani rada, u trajanju od 30 dana od dana donesenoga usmenog rješenja.
NN 49/2003 • (2) Ukoliko se u objektu nalaze pokvarljive namirnice, ugostitelj je dužan pisanim putem, u roku od 24 sata od dana pečaćenja poslovnih prostorija, zatražiti da se zapečaćena prostorija privremeno otpečati i u prisutnosti gospodarskog inspektora iz istih odmah iznijeti pokvarljive namirnice, nakon čega će gospodarski inspektor poslovne prostorije ponovno zapečatiti.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 38/96, Broj 163/03,
Broj 66/08, Broj 54/05,
Broj 100/05, Broj 69/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE