PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 34/1995 • (4) Vrhunsko vino s oznakom kontroliranog podrijetla je vino proizvedeno od određene sorte ili grupe sorti grožđa koje potječu iz jednog ili više vinogradarskih položaja u okviru jednog vinogorja s osobito izraženim kvalitetnim, specifičnim organoleptičkim i kemijskim svojstvima značajnim za ekološke uvjete položaja i sorte, odnosno grupe sorti grožđa. To vino mora biti i odnjegovano i punjeno u boce u vinogradarskom vinogorju koji obuhvaća određeni položaj.
NN 34/1995 • (5) Ako vino iz stavka 2., 3. i 4. ovoga članka nosi oznaku sorte, mora biti proizvedeno od najmanje 85% grožđa sorte čije ime nosi.
NN 34/1995 • (6) Uvjete za proizvodnju vina iz stavka 1., 2., 3 i 4 ovoga članka propisuje ministar poljoprivrede i šumarstva (u daljnjem tekstu: ministar).
NN 34/1995 • (1) Predikatna vina su vina koja u izuzetnim godinama u posebnim uvjetima dozrijevanja, načina berbe i prerade daju posebnu kakvoću, a moraju biti proizvedena samo od grožđa preporučenih sorti za pojedino vinogorje
NN 34/1995 • 1. "Kasna berba" - vino proizvedeno od grožđa koje je ubrano u stanju potpune zrelosti i čiji mošt ima najmanje 94" Oechsla.
NN 34/1995 • 2. "lzborna berba" - vino proizvedeno isključivo od brižno izabranog grožđa, čiji mošt sadrži najmanje 105" Oechsla.
NN 34/1995 • 3. "lzborna berba bobica" - vino proizvedeno od prezrelih ili plemenitom plijesni napadnutih bobica čiji mošt sadrži najmanje 127" Oechsla.
NN 34/1995 • 4. "Izborna berba prosušenih bobica" - vino proizvedeno od prosušenih bobica čiji mošt sadrži najmanje 154" Oechsla.
NN 34/1995 • 5. "Ledeno vino" - vino proizvedeno od grožđa koje je ubrano pri temperaturi od najmanje -7" C i prerađeno u smrznutom stanju, a čiji mošt sadrži najmanje 127" Oechsla.
NN 34/1995 • (3) Ministarstvo će dopustiti proizvodnju i drugih predikatnih vina na temelju proizvođačke specifikacije po prethodnom mišljenju Zavoda.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 34/1995 • (4) Uvjete proizvodnje predikatnih vina iz stavka 1. ovoga članka propisuje ministar.
NN 34/1995 • (1) Arhivsko vino je vino koje se u podrumskim uvjetima čuva dulje od njegovog optimalnog zrenja, a najmanje pet godina od dana prerade grožđa u vino, od čega najmanje tri godine u boci.
NN 34/1995 • (2) Uvjete proizvodnje arhivskih vina iz stavka 1. ovoga članka propisuje ministar.
NN 34/1995 • (1) Specijalna vina su vina dobivena posebnim načinom prerade grožđa, mošta ili vina bez dodatka ili s dodatkom određene količine vinskog alkohola, vinskog destilata, šećera, koncentriranog mošta i mirisavih ili drugih dopuštenih tvari biljnog podrijetla.
NN 34/1995 • (3) Uvjete proizvodnje specijalnih vina iz stavka 1 i 2 ovoga članka propisuje ministar.
NN 34/1995 • (1) Pjenušava vina su vina koja uz ostale određene sastojke sadrže i povećanu količinu ugljičnog dioksida, zbog kojeg se pri otvaranju boce razvija obilna pjena.
NN 34/1995 • (2) U pjenušava vina ubrajaju se prirodno pjenušava i gazirano pjenušava vina.
NN 34/1995 • (3) Uvjete proizvodnje pjenušavih vina iz stavka 1. i 2 ovoga članka propisuje ministar.
NN 34/1995 • (1) Drugi proizvodi od grožđa i vina, u smislu ovoga Zakona su:
NN 34/1995 • 1. alkoholno neprovreli proizvodi: konzervirani, koncentrirani, karamelizirani i alkoholizirani mošt,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 82/09, Broj 88/96,
Broj 83/02, Broj 75/05,
Broj 160/04, Broj 24/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE