PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1997-05-46-669 NN 46/1997

• (5) Nadležni ured utvrđuje ispunjavanje uvjeta iz propisa donesenog na temelju stavka 4. ovoga članka.


Propis NN 46/1997

• (6) Odredbe članka 10. stavka 1. točke 1., 2., 3., 10. i 11. ne primjenjuju se na pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga ambulantno.


Propis NN 46/1997

• III. POSLOVNI OBJEKT, PROSTORIJA I PROSTOR, MINIMALNI UVJETI I KATEGORIZACIJA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA


Propis NN 46/1997

• (1) Za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i pružanje ugostiteljskih usluga, moraju biti ispunjeni minimalni uvjeti glede uređenja i opreme ugostiteljskih objekata, usluga, kao i drugi uvjeti propisani ovim Zakonom i propisima donesenim na temelju ovoga Zakona (u daljnjem tekstu: minimalni uvjeti).


Propis NN 46/1997
• (2) Za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i pružanje ugostiteljskih usluga moraju biti ispunjeni zdravstveni uvjeti za rad u ugostiteljstvu sukladno posebnim propisima.

Propis NN 46/1997
• (3) Ministar turizma donijet će propis o minimalnim uvjetima koje moraju ispunjavati ugostiteljski objekti iz stavka 1. ovoga članka.

Propis NN 46/1997 • (4) Ministar turizma propisat će uvjete za pripremanje i opskrbu hranom za potrošnju na drugom mjestu (catering).
Propis NN 46/1997 • (1) Ugostiteljska djelatnost obavlja se u poslovnom objektu, prostoriji i na prostoru namijenjenom, uređenom i opremljenom za pružanje ugostiteljskih usluga (u daljnjem tekstu: ugostiteljski objekt).
Propis NN 46/1997 • (2) Ugostiteljska djelatnost može se obavljati i u poslovnom objektu, prostoriji i na prostoru gdje se obavlja druga djelatnost ako su za obavljanje ugostiteljske djelatnosti ispunjeni propisani uvjeti.
Propis NN 46/1997 • (1) Ugostiteljski objekti u smislu ovoga Zakona su ugostiteljski objekti za smještaj i ugostiteljski objekti za prehranu, a razvrstavaju se u pet skupina i to:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 46/1997 • 1. hoteli (vrste: hotel, hotelsko naselje, aparthotel, apartmansko naselje, motel, pansion i sl.),
Propis NN 46/1997 • 2. kampovi i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj (vrste: kamp, soba za iznajmljivanje, apartman, kuća za odmor, omladinski hotel, odmaralište, prenoćište i sl.),
Propis NN 46/1997 • 3. restorani (vrste: restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, slastičarnica, bistro, pizzeria, objekt brze prehrane i sl.),
Propis NN 46/1997 • 4. barovi (vrste: kavana, noćni bar, disco-bar, caffe-bar, pivnica, buffet, konoba, krčma i sl.),
Propis NN 46/1997 • (2) Pored vrsta ugostiteljskih objekata iz stavka 1. ovoga članka, ministar turizma može propisati i druge vrste ugostiteljskih objekata i njihovo razvrstavanje u pojedine skupine sukladno stavku 1. ovoga članka, polazeći od načina usluživanja i pretežitosti usluga koje se u ugostiteljskom objektu pružaju.
Propis NN 46/1997 • (3) Ministar turizma utvrdit će propisom iz stavka 2. ovoga članka i minimum usluga koje je ugostitelj dužan pružati u pojedinoj vrsti ugostiteljskog objekta.
Propis NN 46/1997 • (1) Ugostiteljski objekti za smještaj kategoriziraju se ovisno o uređenju, opremi, uređajima, uslugama, održavanju i drugim elementima i mjerilima za kategorizaciju. Oznaka za kategoriju pojedinoga ugostiteljskog objekta za smještaj je zvjezdica.
Propis NN 46/1997 • (2) Ministar turizma utvrdit će propisom iz članka 13. stavka 3. ovoga Zakona i vrste ugostiteljskih objekata za smještaj koji se kategoriziraju, kategorije, elemente i mjerila za kategorizaciju i način kategorizacije ugostiteljskih objekata.
Propis NN 46/1997 • (3) Ugostiteljski objekti za prehranu se ne kategoriziraju.
Propis NN 46/1997 • Ugostiteljski objekt koji prestane ispunjavati uvjete propisane za određenu vrstu i kategoriju objekta ne može poslovati kao ta vrsta i kategorija ugostiteljskog objekta.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 104/07, Broj 58/07, Broj 47/92, Broj 5/09, Broj 32/93, Broj 70/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled