PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • 5. Vrste vinaGrupirati vina prema organoleptičkim značajkama.
NN 112/2004 • Razvrstati pjenušava vina i navesti značajke pojedine grupe.
NN 112/2004 • Naučiti uporabu vina namijenjenih za daljnju preradu i doradu. Podjela vina prema boji.
NN 112/2004 • 6. Punjenje vinaNaučiti značaj vremenske determinante te načina pretakanja i punjenja vina u boce.
NN 112/2004 • Odgovorno preuzimati i pravilno postupati s vinskom ambalažom.
NN 112/2004 • Prepoznati vino s obzirom na elemente punjenja tj. vinskih boca.
NN 112/2004 • Pokazati dijelove etikete važne za spoznaju o vinu i drugim značajkama.Kada i kako puniti vino.
NN 112/2004 • 7. Analiza vina i organoleptičko ocjenjivanje vinaDefiniranje odgovarajuće boje vina te ocjenjivanje vina na osnovi boje i prozirnosti.
NN 112/2004 • Navesti elemente okusa kod ocjenjivanja karakteristika vina.
NN 112/2004 • Utvrditi i donijeti sud o svim prethodnim elementima organoleptičkog ispitivanja vina. Ocjenjivanje vidom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • 8. Čuvanje vina u restoranuPrepoznati ulogu vinskog podruma u ugostiteljskim objektima različite vrste i kategorije.
NN 112/2004 • Nabrojiti ulogu vinskog podruma u skladištenju i očuvanju vina.
NN 112/2004 • Izreći ulogu dnevnih podruma u svakodnevnom radu ugostiteljskog djelatnika.Vinski podrum - restorana.
NN 112/2004 • Izraditi odgovarajuću vinsku kartu za različite vrste ugostiteljskih poslovnih jedinica.
NN 112/2004 • Istaknuti bitne elemente vina na vinskoj karti.Vinska karta - pojam.
NN 112/2004 • 10. Sklad jela i vinaNaučiti i primijeniti pravila slaganja jela i vina različitim varijantama uz poštivanje tradicije i lokalnih običaja.Tehnika slaganja jela i vina:
NN 112/2004 • Odrediti i procijeniti temperature posluživanje vina te pri tome savladati tehniku «frapiranja» i « šambriranja» različitih vina.
NN 112/2004 • Koristiti i održavati inventar potrebit za posluživanje vina.
NN 112/2004 • Izabrati i primijeniti odgovarajuće čaše za svaku vrstu vina.
NN 112/2004 • Nastava se realizira jedan sat tjedno. Nastavne metode: usmena, dokumentacijska, demonstracijska, laboratorijska, operacijska… Socijalni oblici: frontalni, skupni, individualni…Nastava se treba održavati u učionici – kabinetu ugostiteljskog posluživanja koja sadrži svu potrebnu opremu, inventar i didaktička pomagala (TV, video, grafoskop, kompjutor, promidžbeni materijali, sredstva ponude, administrativna dokumentacija, časopisi…) te nužne namirnice i pića.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 92/95, Broj 124/02,
Broj 80/02, Broj 128/08,
Broj 42/06, Broj 167/04
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE