PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 174/2004 • 7. Određivanje reducirajućih šećera izraženih kao invertni šećer po metodi Lane i Eynon – a;
NN 174/2004 • 8. Određivanje reducirajuće snage i dekstroznog ekvivalenta DE po metodi Lane i Eynon – a;
NN 174/2004 • 11. Određivanje sulfita u bijelom šećeru kolorimetrijskom metodom s rozalininom;
NN 174/2004 • 12. Određivanje sulfatnog pepela u sirovom šećeru, smeđem šećeru, sokovima, sirupu i melasi;
NN 174/2004 • 13. Određivanje koeficijenta refleksije bijelog šećera uz pomoć instrumenta;.
NN 174/2004 • 15. Vizualno određivanje boje bijelog šećera s Brunswick kolor – tipovima;
NN 174/2004 • Metode iz stavka 1. ovoga Pravilnika opisane su u Prilogu 2., koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
NN 174/2004 • Za utvrđivanje sukladnosti proizvoda s propisanim općim zahtjevima kakvoće pored metoda iz stavka 1. ovoga članka mogu se koristiti i druge validirane i međunarodno priznate metode.
NN 174/2004 • Prema metodama za određivanje tipa boje bijelog šećera, količine pepela i boje u otopini bijelog šećera i ekstra bijelog šećera definiranih u Prilogu 1., točki 1. i 2. ovoga Pravilnika »bod« odgovara vrijednosti:
NN 174/2004 • – u slučaju tipa boje, 0,5 jedinica, koja se izračunava pomoću metode Brunswick, instituta za poljoprivredu i tehnologiju industrije šećera, iz članka 12. stavka 1. točke 15. ovoga Pravilnika, opisanoj u Prilogu 2.;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 174/2004 • – u slučaju pepela, 0,0018%, koja se izračunava po metodi Internacionalne komisije za jednoobrazne analize šećera (ICUMSA) iz članka 12. stavka 1. točke 14. ovoga Pravilnika, opisanoj u Prilogu 2.;
NN 174/2004 • – u slučaju boje u otopini, 7,5 jedinica, koja se izračunava po ICUMSA metodi iz članka 12. stavka 1. točke 16. ovoga Pravilnika, opisanoj u Prilogu 2..
NN 174/2004 • Danom početka primjene ovoga Pravilnika prestaju važiti odredbe članaka 38. do 56. Pravilnika o kvaliteti masti i ulja biljnog porijekla, margarina, majoneze, šećera i ostalih saharida, slastičarskih proizvoda, meda, kakao-proizvoda, proizvoda sličnih čokoladi (»Narodne novine« 53/91 i 158/03).
NN 174/2004 • Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«, a primjenjuje se od 1. siječnja 2005. godine.
NN 174/2004 • Pod šećerom se podrazumijeva disaharid saharoza, ß-D-fruktofuranozil-a-D-glukopiranozid (IUPAC 1990) koji se dobiva po odgovarajućem tehnološkom postupku iz šećerne repe ili šećerne trske.
NN 174/2004 • Označava pročišćenu i kristaliziranu saharozu, bijele boje, slatkog okusa, bez stranog mirisa, okusa i mehaničkih primjesa, ispravne tržišne kakvoće, sljedećih svojstava:
NN 174/2004 • Označava pročišćenu i kristaliziranu saharozu bijele boje, slatkog okusa, bez stranog mirisa, okusa i mehaničkih primjesa, ispravne tržišne kakvoće, sljedećih svojstava:
NN 174/2004 • Označava pročišćenu i kristaliziranu saharozu bijele do svijetlo žute boje, ispravne tržišne kakvoće, sljedećih svojstava:
NN 174/2004 • Označava šećer koji sadrži ostatke sirupa iz kojeg se kristalizira, sljedećih svojstava:
NN 174/2004 • Označava šećer dobiven kristalizacijom smeđih sirupa šećerne repe bez ili sa dodatkom do najviše 2,3 težinska postotka sirupa šećerne trske, sljedećih svojstava:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 142/04, Broj 127/00,
Broj 63/08, Broj 123/08,
Broj 20/92, Broj 99/00
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE