PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 187/2004 • e) uvjeti pod kojima se sredstva za odmašćivanje i dezinfekciju koriste, ne smiju utjecati na smanjenje njihove učinkovitosti, a naročito se mora uvažavati tehničke preporuke proizvođača, kao što su tlak, minimalna temperatura i traženo vrijeme djelovanja sredstva;
NN 187/2004 • – temeljito oprati i četkom oribati podove, rampe i zidove nakon uklanjanja i demontiranja opreme i instalacija gdje je to moguće, da se izbjeglo da učinak čišćenja i dezinfekcije bude slabiji od potrebnoga,
NN 187/2004 • – ponoviti dezinfekciju i ostaviti da dezinficijens djeluje minimalno onoliko dugo koliko je navedeno u preporukama proizvođača,
NN 187/2004 • – voda koja je bila korištena za čišćenje mora biti odstranjena na način da se spriječi širenje virusa i klasične svinjske kuge i u skladu s uputama službenog veterinara;
NN 187/2004 • g) na površinama koje su čišćene tekućinama pod tlakom, potrebno je spriječiti naknadnu kontaminaciju već očišćenih površina;
NN 187/2004 • h) potrebno je oprati, dezinficirati ili uništiti opremu, dijelove opreme, instalacije i pribor, koji su mogli biti kontaminirani;
NN 187/2004 • i) nakon provedene dezinfekcije, potrebno je spriječiti naknadnu kontaminaciju;
NN 187/2004 • j) o čišćenju i dezinfekciji na koje se odnosi ovaj Pravilnik, mora se voditi posebna evidencija i o istome mora postojati dokaz na gospodarstvu ili u vozilu, a službene potvrde o obavljenoj dezinfekciji izdaje nadležni veterinarski inspektor.
NN 187/2004 • 2. Posebne odredbe koje se odnose na čišćenje i dezinfekciju na zaraženim gospodarstvima:
NN 187/2004 • – tijekom usmrćivanja životinja potrebno je provesti sve mjere kako bi se širenje virusa klasične svinjske kuge spriječilo ili svelo na minimum, i to: isključivanje ventilacijskoga sustava, postavljanje dodatnih mjesta i opreme za dezinfekciju, rezervne zaštitne odjeće, tuševa, dekontaminacija korištene opreme, instrumenata i pribora;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 187/2004 • – lešine usmrćenih životinja treba obilno poprskati dezinficijensom,
NN 187/2004 • – za prijevoz lešina iz zaraženog gospodarstva treba koristiti nepropusne i zatvorene kontejnere,
NN 187/2004 • – odmah nakon odvoza lešina svinja, objekte gdje su te svinje bile smještene, te druge objekte na gospodarstvu, dvorište i sve drugo, što je bilo kontaminirano tijekom usmrćivanja, klanja ili postmortalnih pregleda svinja, treba obilno poprskati dezinficijensom odobrenim za korištenje u skladu s člankom 12. ovoga Pravilnika,
NN 187/2004 • – sva tkiva i krv koja bi se mogla cijediti tijekom klanja ili postmortalnih pregleda ili kontaminirani predmeti, oprema, površinski slojevi zemlje, moraju biti pažljivo skupljeni i neškodljivo uklonjeni zajedno s lešinama,
NN 187/2004 • – upotrijebljeni dezinficijens mora djelovati na površinama na kojima je korišten, najmanje 24 sata,
NN 187/2004 • – gnoj i korištenu stelju treba odstraniti i tretirati u skladu s točkom 3(a) ovoga dodatka,
NN 187/2004 • – masnoću i prljavštinu treba odstraniti sa svih površina upotrebom sredstava za odmašćivanje i površine oprati vodom,
NN 187/2004 • – nakon pranja vodom površine ponovo treba obilno poprskati dezinficijensom,
NN 187/2004 • – nakon 7 dana objekte i površine ponovno treba očistiti sredstvom za odmašćivanje, isprati vodom, obilno poprskati dezinficijensom i ponovno isprati vodom.
NN 187/2004 • a) gnoj i korištenu stelju treba kompostirati, poprskati dezinficijensom i ostaviti da stoje najmanje 42 dana ili iste treba uništiti spaljivanjem ili zakopavanjem,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 130/06, Broj 80/92,
Broj 44/08, Broj 41/02,
Broj 5/05, Broj 142/97
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE