PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1999-03-25-532 NN 25/1999

• Koncepcija dugoročnog razvitka hrvatskog turizma. Posebni oblici turizma u hrvatskom ruralnom prostoru. Malo poduzetništvo u turizmu. Poljoprivredna proizvodnja u funkciji turizma, autohtoni prehrambeni proizvodi. Gospodarsko značenje turizma (direktni i indirektni gospodarski učinci). Razvitak ruralnog turizma u svijetu (u europskim zemljama) i stanje u Hrvatskoj (strana i domaća iskustva). Turizam u ruralnom prostoru i zaštita okoliša, kulturne i prirodne baštine.


Propis NN 25/1999

• Privlačnost okoline; pravilna uporaba prirodnog, pejsažnog i graditeljskog nasljeđa te lokalne poljoprivredne proizvodnje; etnološke posebnosti kraja i šire okolice. Važnost i uloga kulturne i prirodne baštine kraja i šire okolice. Važnost i uloga komunalne, turističke i ostale infrastrukture kraja kao i šire okolice. Osnovna djelatnost turističkog seljačkog gospodarstva, druge djelatnosti i odnos osnovne i drugih djelatnosti, podjela poslova u okviru gospodarstva. Prostorne mogućnosti gospodarstva. Oblici poljoprivredne i turističke djelatnosti u domaćinstvu. Proizvodnja hrane s posebnim naglaskom na ekološki prihvatljivu poljoprivrednu proizvodnju biološki vrijedne i zdravije hrane. Higijena življenja u turističkom seljačkom gospodarstvu.


Propis NN 25/1999

• 2. Zakonske obveze u poslovanju turističkih seljačkih gospodarstava


Propis NN 25/1999

• Obveze ispunjavanja sanitarno-tehničkih i veterinarskih propisa koji se odnose na ljude, životinje, prostorije, poslove i opremu. Propisi koji se odnose na proizvodnju vina i drugi propisi u poljoprivredi.


Propis NN 25/1999
• Rezervacija smještaja i ostalih ugostiteljskih i turističkih usluga u turističkom seljačkom gospodarstvu. Izdavanje računa, načini plaćanja. Suradnja turističkog seljačkog gospodarstva s turističkom agencijom i strukovnom udrugom. Marketing, predstavlja

Propis NN 25/1999
• 4. Uređenje prostora turističkog seljačkog gospodarstva za goste

Propis NN 25/1999 • Seljački i seoski turizam i kulturni identitet; etnologija i folklor. Očuvanje i izgradnja objekata u skladu s pravilima tradicijske arhitekture. Uređenje interijera u skladu s etnološkom tradicijom kraja. Uređenje soba i apartmana za goste (obvezna i poželjna oprema). Uređenje blagovaonice i prostorije za zajednički boravak. Dekoracija unutrašnjeg prostora. Kuhinja, smočnica, prostorije za preradu mesa i mlijeka. Dvorište turističkog seljačkog gospodarstva. Organiziranje dvorišta (kutak za goste, dio za sportske objekte, dječje igralište i drugo). Održavanje reda i higijene u unutarnjim i vanjskim prostorima turističkog seljačkog gospodarstva. Briga za sigurnost gostiju za vrijeme njihovog boravka u turističkom seljačkom gospodarstvu.
Propis NN 25/1999 • Primanje, dočekivanje i smještaj gostiju. Gostoljubivost i pažnja. Prepiska, pismeno komuniciranje s gostima. Druge vrste komuniciranja s gostima. Pravila lijepog ponašanja i bonton. Vođenje brige o navikama gostiju. Kućni red i obveze gostiju u pridržavanju kućnog reda. Komuniciranje sa stranim gostima na odabranom jeziku (sto najvažnijih riječi).
Propis NN 25/1999 • Hrana, važnost hrane, sastojci, energetska vrijednost, podjela namirnica. Pića. Napitci. Gastro-kulinarski identitet. Pravilna prehrana. Higijena prehrane. Zdravstvena ispravnost namirnica i čuvanje. Posljedice nepravilne prehrane. Planiranje obroka.
Propis NN 25/1999 • Priprema hrane; jednostavna hrana, domaća i prirodna hrana, posebne skupine gostiju. Poznavanje mesa. Upotreba mesa, usitnjavanje, domaće kolinje. Poznavanje povrća, voća, žitarica i ostalih prehrambenih sirovina. Oblikovanje jelovnika. Kalkulacije. Posude za kuhanje i serviranje. Pribor za jelo, pranje, upotreba i održavanje. Održavanje aparata i strojeva koji se upotrebljavaju u turističkom seljačkom gospodarstvu prilikom pripremanja hrane. Pripremanje hrane za serviranje. Pića i napitci, poznavanje i pripremanje za serviranje. Kultura usluživanja hrane, pića i napitaka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 25/1999 • Teoretski dio - priprema za pisanje pismenog rada, izrada pismenog rada u kojem sudionik seminara, sukladno uputstvima ispitnog povjerenstva osmišljava vlastito turističko seljačko gospodarstvo te program i ponudu vlastitog turističkog proizvoda.
Propis NN 25/1999 • HRVATSKI ODBOR ZA RAČUNOVODSTVO I RAČUNOVODSTVENE STANDARDE
Propis NN 25/1999 • Na temelju članka 15. stavka 2. Zakona o računovodstvu ("Narodne novine", broj 90/92) i članka 7. Pravila Hrvatskog odbora za računovodstvo i računovodstvene standarde ("Narodne novine", broj 39/94) Hrvatski odbor za računovodstvo i računovodstvene standarde na sjednici održanoj 26. veljače 1999. donio je sljedeće
Propis NN 25/1999 • U SVEZI PRIMJENE ME?UNARODNIH RAČUNOVODSTVENIH STANDARDA 1, 14 i 34 ("Narodne novine" 3/99)
Propis NN 25/1999 • (1) Međunarodni računovodstveni standard 1, Prezentiranje financijskih izvještaja primjenjuje se na temelju Zakona o računovodstvu.
Propis NN 25/1999 • (2) Poduzetnici iz članka 17. Zakona o računovodstvu ("Narodne novine", broj 90/92) mogu račun dobiti i gubitka prezentirati i na temelju metode prodanih učinaka sa sljedećim minimalnim pozicijama kako slijedi:
Propis NN 25/1999 • (1) Međunarodni računovodstveni standard 14, Izvješćivanje o dijelovima poduzeća, obvezno primjenjuju svi veliki poduzetnici, u smislu Zakona o računovodstvu ("Narodne novine", broj 90/92), čijim se dionicama ili drugim vrijednosnim papirima trguje na domaćoj ili inozemnoj burzi te ako ispunjavaju sve uvjete utvrđene ovim MRS-om.
Propis NN 25/1999 • (2) Svi veliki poduzetnici, a koji primjenjuju MRS 14, obvezni su u skup financijskih izvještaja uključiti i dio koji se odnosi na primjenu MRS-a 14, s time da se dijelovi poduzeća ne ustrojavaju samo radi eksternog financijskog izvješćivanja.
Propis NN 25/1999 • (3) Ostali poduzetnici, koji odluče dragovoljno primjenjivati MRS 14, radi izvješćivanja o poslovnim i zemljopisnim dijelovima svojega poduzeća, banke ili osiguravajućeg društva, obvezni su dosljedno i kontinuirano izvješćivati i u narednim razdobljima.
Propis NN 25/1999 • (4) Izvješćivanje o poslovnim i zemljopisnim dijelovima poduzeća prema MRS-u 14 može se prekinuti jedino na temelju zakona, odluke Hrvatskog odbora za računovodstvo i računovodstvene standarde ili uz uvjete određene Međunarodnim računovodstvenim standardima.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 169/04, Broj 112/04, Broj 148/02, Broj 78/03, Broj 134/07, Broj 88/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled