PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-10-90-1593 NN 90/1996

• Krem-proizvod s dodacima koji se stavlja u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima kakvoće:


Propis NN 90/1996

• 1) sadržavati najmanje 7% bezmasne suhe tvari mlijeka, računano na suhu tvar proizvoda,


Propis NN 90/1996

• 2) sadržavati najmanje 25% ukupne masti, računano na suhu tvar proizvoda,


Propis NN 90/1996

• 3) sadržavati najviše 60% ukupnih šećera, računano na suhu tvar proizvoda,


Propis NN 90/1996
• 4) sadržavati minimalne količine dodataka navedenih u članku 72. ovog pravilnika.

Propis NN 90/1996
• Krem-proizvodima mogu se dodavati kava, lješnjak, orah, badem, kikiriki i drugo jezgričavo voće, a i njihove prerađevine (grilaž, krokant i sl.), nugat-mase, grožđice, kandirano voće, sušeno voće, povrće, kesten, i drugi voćni proizvodi, kokosovo brašno, riža, sirutka u prahu, bjelančevine mlijeka, sladni ekstrakt, sojino brašno i strukturna sojina bjelančevina, uz uvjet da u gotovom proizvodu ne može biti manje od 5% odnosno više od 12% navedenih dodataka, osim proizvoda od žitarica (ekspandirani, ekstrudirani - kripsi i sl.), kojih ne smije biti manje od 4% računano na proizvod.

Propis NN 90/1996 • Krem-proizvodi s kavom moraju sadržavati najmanje 2% fino samljevene pržene kave računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Krem-proizvodima mogu se dodati bez posebnog deklariranja, u ukupnoj količini do 5%, dodaci navedeni u stavku 1. ovog članka.
Propis NN 90/1996 • Krem-proizvodi s bijelim slojem iskristaliziranog šećera ili izdvojenim slojem masti ne smatraju se neispravnim ako udovoljavaju ostalim temeljnim zahtjevima kakvoće propisanim ovim pravilnikom za odgovarajuću vrstu proizvoda.
Propis NN 90/1996 • Krem-proizvodi moraju se čuvati na suhom i hladnom mjestu, ne smiju biti izloženi utjecaju sunca, vlage, velikim promjenama temperature i ne smiju se držati u blizini tvari od kojih mogu upiti mirs.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 90/1996 • Krem-proizvodi stavljaju se u promet samo u originalnom pakovanju.
Propis NN 90/1996 • U deklaraciji za krem-proizvode, mase veće od 100 g, osim podataka iz članka 6. stavka 2. ovog pravilnika, moraju se navesti:
Propis NN 90/1996 • 1) za kakao-krem-proizvode - najmanji udio kakao-dijelova izražen u postocima, računano na proizvod,
Propis NN 90/1996 • 2) za mliječni krem-proizvod - najmanji udio bezmasne suhe tvari mlijeka izražen u postocima, računano na proizvod,
Propis NN 90/1996 • 3) za lješnjak, badem, kikiriki, rogač ili sličan krem-proizvod - najmanji udio lješnjaka, badema, kikirikija, rogača i sl. izražen u postocima, računano na proizvod,
Propis NN 90/1996 • 4) za krem-proizvode s dodacima - minimalni udio bezmasne suhe tvari mlijeka izražen u postocima, računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Za krem-proizvode s dodacima, osim podataka iz odredbe stavka 1. ovog članka, mora se navesti najmanja količina dodataka iz članka 72. stavka 1. ovog pravilnika, izražen u postocima, računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Za mješavine krem-proizvoda deklaracija mora sadržavati podatke iz st. 1. i 2. ovog članka, računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Bombonski proizvodi, prema ovom pravilniku, jesu proizvodi dobiveni preradom šećera propisanih ovim pravilnikom i drugih sirovina, uz dodavanje sredstava za postizanje izgleda, okusa i mirisa svojstvenih pojedinim vrstama bombonskih proizvoda.
Propis NN 90/1996 • Bombonskim proizvodima mogu se dodavati kava, jezgričavo voće i njihove prerađevine, kandirano voće i povrće i drugo voće te voćni proizvodi, kukuruzne i zobene pahuljice, proizvodi od žitarica (ekspandirani, ekstrudirani - krispi i sl.), riža, sirutka u prahu, bjelančevine mlijeka, sladni ekstrakt, med i sojini proizvodi.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 36/90, Broj 97/09, Broj 6/07, Broj 204/03, Broj 123/04, Broj 89/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled