PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1999-04-39-792 NN 39/1999

• Na temelju članka 13. stavak 2., članka 23. stavak 4. i članka 42. stavak 3. Zakona o normizaciji ("Narodne novine" br. 55/96) ravnatelj Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo donosi


Propis NN 39/1999

• I MASTI, MARGARINE I NJIMA SLIČNIM PROIZVODIMA, MAJONEZE, UMAKE, PRELJEVE, SALATE I OSTALE PROIZVODE NA BAZI


Propis NN 39/1999

• Ovim se pravilnikom propisuju temeljni zahtjevi kojima moraju udovoljavati jestiva ulja i masti, margarini i njima slični proizvodi, majoneze, umaci, preljevi, salate i ostali proizvodi na bazi jestivih ulja i masti (u daljnjem tekstu: proizvodi), način deklariranja i podaci koje deklaracija mora sadržavati, evidencijski list o proizvodima i podaci koje evidencijski list sadrži, analitičke metode za ispitivanja udovoljavanja ovih proizvoda temeljnim zahtjevima radi očuvanja kakvoće tih proizvoda, a u svrhu zaštite zdravlja i života ljudi te interesa potrošača.


Propis NN 39/1999

• Temeljnim zahtjevima propisanim ovim pravilnikom mora biti udovoljeno u proizvodnji i prometu proizvoda.


Propis NN 39/1999
• Temeljni zahtjevi obuhvaćaju osnovni sastav proizvoda, dodatke, tehnološke postupke, ambalažu, uvjete transporta, čuvanja i skladištenja.

Propis NN 39/1999
• Dodaci u smislu ovog pravilnika su dopušteni aditivi i pomoćna sredstva, vitamini, minerali i drugi dodaci radi povećanja biološke vrijednosti te prehrambeni proizvodi radi poboljšanja prehrambene vrijednosti, začini i ekstrakti začina.

Propis NN 39/1999 • Promet u smislu ovog pravilnika je nuđenje, prodaja, uvoz, skladištenje radi prodaje ili izlaganje za prodaju.
Propis NN 39/1999 • Proizvodi se moraju u proizvodnji i prometu transportirati, skladištiti i čuvati na način koji osigurava očuvanje kakvoće do trenutka otvaranja.
Propis NN 39/1999 • Oznakom "dijetetski", "obogaćeno vitaminima", "bez kolesterola", "sa smanjenim udjelom soli", "bez soli" ili nekom drugom oznakom mogu se na deklaraciji označiti proizvodi ako udovoljavaju zahtjevima propisanim propisom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih namirnica.
Propis NN 39/1999 • U proizvodnji proizvoda iz članka 1. ovog pravilnika dopuštena je uporaba aditiva i pomoćnih sredstava prema propisu o aditivima koji se mogu nalaziti u namirnicama.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 39/1999 • Jestiva ulja u smislu ovog pravilnika su proizvodi dobiveni određenim tehnološkim postupcima od jedne ili više vrsta sirovih ulja.
Propis NN 39/1999 • Ovisno o uvjetima proizvodnje i vrsti sirovina, jestiva ulja se stavljaju u promet kao:
Propis NN 39/1999 • 2. jestiva ulja s naznakom sirovine iz kojih su proizvedena,
Propis NN 39/1999 • Jestivo biljno ulje u smislu ovog pravilnika je proizvod dobiven postupkom rafinacije jedne ili više vrsta sirovih biljnih ulja.
Propis NN 39/1999 • Jestivo biljno ulje koje se stavlja u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
Propis NN 39/1999 • 1. da je svojstvene boje i da je bistro na temperaturi od 200
Propis NN 39/1999 • 2. da je neutralnog do svojstvenog mirisa, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa,
Propis NN 39/1999 • 3. da sadrži najviše 0,2% slobodnih masnih kiselina (izraženih kao oleinska kiselina)
Propis NN 39/1999 • 5. da sadrži najviše 0,2% vode i tvari hlapljivih na temperaturi od 1050 C.
Propis NN 39/1999 • Na deklaraciji za jestivo biljno ulje kao naziv proizvoda navodi se samo "Jestivo biljno ulje" i trgovačko ime ukoliko ga proizvod ima. Osnovni sastav ovog proizvoda ne navodi se na deklaraciji.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 162/03, Broj 17/08, Broj 5/02, Broj 147/09, Broj 80/98, Broj 73/93


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled