PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 39/1999 • Na deklaraciji proizvoda za jestivo biljno ulje ne smije biti slika i/ili crtež uljarica korištenih za proizvodnju ovog ulja.
NN 39/1999 • Jestiva ulja s naznakom sirovina iz kojih su proizvedena u smislu ovog pravilnika su proizvodi dobiveni postupkom rafinacije iz odgovarajućih sirovih ulja, uz uvjet da udio drugih ulja ne prelazi 3%.
NN 39/1999 • Jestiva ulja s naznakom sirovina iz kojih su proizvedena stavljaju se u promet kao:
NN 39/1999 • Jestiva ulja s naznakom sirovina iz kojih su proizvedena pri stavljanju u promet moraju udovoljavati temeljnim zahtjevima iz članka 8. stavak 1. ovog pravilnika.
NN 39/1999 • Osim temeljnim zahtjevima iz stavka 1. ovog članka jestiva ulja iz članka 10. točke 1. do 5. ovog pravilnika moraju udovoljavati i drugim temeljnim zahtjevima iz Tablice 1. Priloga 1. koji je sastavni dio ovog pravilnika (u daljnjem tekstu: Prilog 1).
NN 39/1999 • Ostala jestiva ulja s naznakom sirovina iz članka 10. točka 6. ovog pravilnika osim udovoljavanja temeljnim zahtjevima propisanim u članku 8. stavak 1. ovog pravilnika moraju pri stavljanju u promet udovoljavati i vrijednostima zahtjeva za identifikaciju navedenim u preporukama Codex Alimentarius Commission WHO/FAO.
NN 39/1999 • Hladno prešana jestiva ulja u smislu ovog pravilnika su proizvodi dobiveni postupcima prešanja i/ili taloženja i/ili filtriranja i/ili centrifugiranja iz odgovarajućih sirovina bez toplinske obrade.
NN 39/1999 • Hladno prešana jestiva ulja koja se stavljaju u promet moraju udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
NN 39/1999 • 1. da su boja, mirisa i okusa svojstvenih za sirovinu, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa,
NN 39/1999 • 2. da sadrže najviše 1,5% slobodnih masnih kiselina (izraženih kao oleinska kiselina),
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 39/1999 • 4. da sadrže najviše 0,2% vode i tvari hlapljivih na temperaturi od 1050 C,
NN 39/1999 • Hladno prešana jestiva ulja iz članka 13. stavak 2. ovog pravilnika pri stavljanju u promet osim temeljnim zahtjevima iz članka 14. ovog pravilnika moraju udovoljavati i drugim temeljnim zahtjevima iz Tablice 1. Prilog 1., a ostala hladno prešana jestiva ulja iz članka 13. stavak 2. točka 5. ovog pravilnika i vrijednostima zahtjeva za identifikaciju navedenim u preporukama Codex Alimentarius Commission WHO/FAO.
NN 39/1999 • Nerafinirana jestiva ulja u smislu ovog pravilnika su proizvodi dobiveni postupcima prešanja i/ili centrifugiranja i/ili pranja i/ili sušenja i/ili filtriranja iz odgovarajućih sirovina uz toplinsku obradu.
NN 39/1999 • Nerafinirano jestivo suncokretovo ulje i ostala nerafinirana jestiva ulja pri stavljanju u promet moraju udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
NN 39/1999 • 2. da su svojstvena okusa i mirisa, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa,
NN 39/1999 • 3. da sadrže najviše 2,0% slobodnih masnih kiselina (izraženih kao oleinska kiselina),
NN 39/1999 • 5. da sadrže najviše 0,4% vode i tvari hlapljivih na temperaturi od 1050 C,
NN 39/1999 • Bučino ulje pri stavljanju u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
NN 39/1999 • 2. da je svojstvena okusa i mirisa, bez stranog i/ili užeglog mirisa i okusa,
NN 39/1999 • 3. da sadrži najviše 2,0% slobodnih masnih kiselina (izraženih kao oleinska kiselina),
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 179/04, Broj 72/99,
Broj 44/97, Broj 34/95,
Broj 121/03, Broj 2/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE