PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Nastavna cjelina - Očekivani rezultati (znanja, vještine i umijeća)Nastavni sadržaji
NN 112/2004 • OSNOVNI KEMIJSKI POJMOVIRazumjeti razliku između fizičke i kemijske promjene tvari.
NN 112/2004 • Razlikovati homogenu od heterogene smjese i upoznati nekoliko postupaka odjeljivanja čistih tvari iz smjese tvari.
NN 112/2004 • Uočiti vezu između strukture atoma, elementa i njihova položaja u periodnom sustavu elemenata.
NN 112/2004 • Znati opisati kemijsku reakciju i prikazati ju jednadžbom.- podjela tvari, fizičke i kemijske promjene tvari
NN 112/2004 • - kemijski element, kemijski simboli, periodni sustav elemenata
NN 112/2004 • KISELINE, LUŽINE I SOLIUsvojiti osnovna znanja o kiselinama i lužinama te njihovu primjenu u struci. Objasniti pH vrijednost i uporabu indikatora.
NN 112/2004 • Shvatiti neutralizaciju i hidrolizu te prikazati jednostavnije reakcije.- kiseline i njihova svojstva
NN 112/2004 • ORGANSKA KEMIJAUpoznati zajednička svojstva organskih spojeva. Usvojiti svojstva i vrste alkohola te njihovu primjenu u struci. Razumjeti octeno vrenje i znati ga prikazati kemijskom jednadžbom.
NN 112/2004 • Spoznati važnost organskih kiselina i naučiti razlikovati tipične predstavnike.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • Opisati rasprostranjenost estera u prirodi, prikazati kemijskom jednadžbom proces esterifikacije octene kiseline i etanola.
NN 112/2004 • Izvesti podjelu ugljikohidrata prema složenosti građe njihovih molekula. Povezati i objasniti proces fotosinteze i staničnog disanja. Obrazložiti proces alkoholnog vrenja i imenovati produkte tog procesa. Spoznati važnost tog procesa za struku.
NN 112/2004 • Poznavati vrste i svojstva masti i ulja. Ukazati na stvaranje kancerogenih tvari pri izgaranju masti i ulja.
NN 112/2004 • Znati građu i svojstva bjelančevina. Objasniti emulziju kao vrstu koloida. Shvatiti pojam enzima i njihov značaj u razgradnji hranjivih tvari.
NN 112/2004 • Shvatiti važnost ugljikohidrata, masti i ulja te bjelančevina u ljudskoj prehrani.
NN 112/2004 • B. Sever, D. Stričević: Mala organska kemija s osnovama ekologije
NN 112/2004 • Nastavna cjelina - Očekivani rezultat (znanja, vještine i umijeća)Nastavni sadržaji
NN 112/2004 • Ukazati na važnost prehrambene robe, čuvanje, kakvoću i uporabu
NN 112/2004 • Upoznati učenike s kemijskim sastavom namirnica u cilju očuvanja zdravlja te pravilne i zdrave prehrane
NN 112/2004 • Usvojiti znanja o važnosti pojedinog sastojka u svakodnevnoj prehrani te posljedicama nedostatka istih
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 24/97, Broj 4/08,
Broj 57/07, Broj 20/00,
Broj 74/07, Broj 84/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE