PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 52/1997 • Nazivne količine punjenja, označivanje nazivnih količina i dopuštena odstupanja od nazivne količine punjenja za proizvode iz članka 1. ovog pravilnika utvrđuju se posebnim propisom o pakovinama.
NN 52/1997 • Do početka primjene propisa iz stavka 1. ovog članka, Pravilnika o mjeriteljskim zahtjevima za pakovine ("Narodne novine" broj 23/97), primjenjivat će se ove odredbe za dopuštena pojedinačna negativna odstupanja od nazivne količine punjenja:
NN 52/1997 • Kod preračunavanja vrijednosti dopuštenih negativnih odstupanja količine punjenja, kad je ona u Tablici 1 dana u postocima, zaokruživanje se vrši na najbližu višu desetinu grama.
NN 52/1997 • Srednja vrijednost stvarnih odstupanja za uzorak od 10 (deset) pojedinačnih pakovanja mora biti manja ili jednaka 40% granice dopuštenih negativnih odstupanja količine punjenja za nazivnu količinu navedenu u Tablici 1 ovog članka.
NN 52/1997 • Prosječna količina stvarnog punjenja pakovina proizvoda iz članka 1. ovog pravilnika ne smije biti manja od nazivne količine punjenja.
NN 52/1997 • Ako je nazivna količina proizvoda koji se stavlja u promet na domaćem tržištu, manja od 30 g, deklaracija mora sadržavati: naziv proizvoda, skraćenicu tvrtke odnosno naziv i sjedište proizvođača ili skraćenu tvrtku odnosno naziv onoga tko je proizvod stavio u promet, neto masu punjenja i rok valjanosti uz navođenje mjeseca i godine dvoznamenkastim brojevima.
NN 52/1997 • Veličina brojeva kojima se označava nazivna količina punjenja na pakovini, ne smije biti manja od:
NN 52/1997 • Voda koja se upotrebljava u proizvodnji snack-proizvoda mora udovoljavati zahtjevima kakvoće i zdravstvene ispravnosti propisanih odgovarajućim posebnim propisima.
NN 52/1997 • U proizvodnji snack-proizvoda dopuštena je uporaba aditiva za prehrambene proizvode navedenih u Tablici 2.
NN 52/1997 • * DPP - aditivi za prehrambene proizvode čija je uporaba dopuštena, a količina uvjetovana dobrom proizvođačkom praksom
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 52/1997 • ** 2a) - čips i flips proizvodi, ekspandirana žita (članak 6. točka 1.-3.)
NN 52/1997 • 2 b) - prženi plodovi i sjemenke, mješavine i ostali snack-proizvodi (članak 6. točke 4.-6.)
NN 52/1997 • Aditivi koji se unose u snack-proizvode sa sirovinama i dodacima namirnicama, a rezultat su dobre proizvodne prakse u njihovoj proizvodnji i preradi, smatraju se dopuštenim sukladno stavku 1. članka 13.
NN 52/1997 • Snack-proizvodi koji se stavljaju u promet moraju imati prepoznatljiva senzorska svojstva (struktura, izgled, okus i miris) svojstvena sirovinama i aditivima od kojih su proizvedeni, primijenjenom tehnološkom postupku za njihovu proizvodnju i značajkama skupine proizvoda u koju se razvrstavaju prema članku 6. ovog pravilnika.
NN 52/1997 • Snack-proizvodi na koje se odnose odredbe ovog pravilnika moraju se pri uvozu, u proizvodnji, preradi, doradi, pakiranju i prometu skladištiti, transportirati, čuvati ili izlagati na mjestu prodaje na način koji jamči očuvanje kakvoće proizvoda do trenutka prodaje krajnjem kupcu (potrošaču).
NN 52/1997 • Čips, bez pobliže oznake, ili krumpirov čips, je slani, suhi i hruskavi proizvod dobiven prženjem u jestivim uljima ili mastima i soljenjem tankih krumpirovih listića, prutića ili drugih pogodnih oblika do karakteristične boje, okusa, izgleda i drugih karakterističnih senzorskih svojstava gotovog proizvoda.
NN 52/1997 • U proizvodnji čipsa dopuštena je uporaba zdravih, čistih oguljenih gomolja krumpira, jestivih masti i ulja, kuhinjske soli, prirodnih začina, ekstrakata začina i aditiva za namirnice dopuštenih ovim pravilnikom.
NN 52/1997 • Ako se za proizvodnju čipsa posebnih svojstava upotrebljavaju neoljušteni gomolji krumpira, taj podatak mora biti vidljivo istaknut na pakovini čipsa.
NN 52/1997 • Oblikovani čips-proizvodi, bez pobliže oznake, industrijski su proizvodi pravilna oblika i veličine dobiveni miješanjem suhih prerađevina od krumpira (granule, listići, brašno, škrob i slični proizvodi - najmanje 80% m/m prema ukupnoj suhoj tvari gotovog proizvoda), jestivih i modificiranih vrsta škroba, pšeničnog, rižinog ili kukuruznog brašna ili krupice i drugih mlinskih proizvoda, škrobnih i proteinskih sirovina (suhi proizvodi od soje, grahorica, mlijeka, sirutke i sl.), jestivih masti i ulja, kuhinjske soli, prirodnih začina, ekstrakata začina i aditiva za namirnice dopuštenih ovim pravilnikom s vodom, oblikovanjem tijesta u pogodne oblike, prženjem u ulju (bez ekspandiranja!) ili drugim pogodnim tehnološkim postupcima kojima se postiže okus, struktura, miris i boja svojstveni čips-proizvodima.
NN 52/1997 • Ako je količina osnovne sirovine (osim krumpira) u smjesi iz članka 19. ovog pravilnika veća od 50% (m/m), takvi proizvodi mogu nositi ime prema toj sirovini (npr. kukuruzni čips, sojin-čips, voćni-čips, rižin-čips i sl.).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 125/07, Broj 31/93,
Broj 64/08, Broj 14/07,
Broj 150/09, Broj 60/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE