PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 61/1998 • O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O RAZVRSTAVANJU, MINIMALNIM UVJETIMA I KATEGORIZACIJI UGOSTITELJSKIH OBJEKATA
NN 61/1998 • Iza članka 11. dodaje se podnaslov i članak 11a. koji glasi:
NN 61/1998 • (1) Hotelsko-apartmansko naselje je ugostiteljski objekt u kojem se gostu pružaju usluge smještaja i doručka, a mogu se pružati i druge usluge uobičajene u ugostiteljstvu.
NN 61/1998 • (2) Hotelsko-apartmansko naselje je izdvojena funkcionalna cjelina koju čini veći broj, u pravilu manjih građevinski samostalnih objekata, raznih namjena.
NN 61/1998 • (3) Hotelsko-apartmansko naselje ima prijemni hol, smještajne jedinice, blagovaonicu i kuhinju, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano. Smještajne jedinice u hotelsko-apartmanskom naselju su: sobe, hotelski apartmani i apartmani.
NN 61/1998 • (4) Smještajne jedinice hotelsko-apartmanskog naselja nalaze se u objektima iz stavka 2. ovog članka koji uobičajeno nose komercijalne nazive: paviljon, vila, bungalov i sl.
NN 61/1998 • (5) Usluge recepcije, restorana i sl., te odgovarajuće usluge u svezi sadržaja i prostora namijenjenih zabavi i rekreaciji, gostu se pružaju u jednom ili više središnjih objekata iz stavka 2. ovog članka.
NN 61/1998 • - usluge gostima pruža u smještajnim jedinicama sobama i spavaonicama,
NN 61/1998 • - kubni prostor u spavaonici najmanje 5 m3 po osobi i podna površina po postelji (običnoj ili ugrađenoj) najmanje 4 m2,
NN 61/1998 • - minimalna veličina postelje 190x80 cm s minimalnim razmakom među posteljama od 75 cm, osim ako su razdvojene pregradama,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 61/1998 • (1) Slastičarnica je ugostiteljski objekt u kojem se pripremaju i uslužuju slastice (kolači, sladoled i sl.) a mogu se pripremati i usluživati napici, te usluživati bezalkoholna pića. Slastičarnica je i ugostiteljski objekt u kojem se priprema i uslužuje samo sladoled.
NN 61/1998 • (2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovog članka slastičarnica je i ugostiteljski objekt u kojem se slastice samo uslužuju gostima, a mogu se pripremati i usluživati napici, te usluživati bezalkoholna pića.
NN 61/1998 • Iza članka 33. dodaju se podnaslovi i članci: 33a., 33b. i 33c. koji glase:
NN 61/1998 • (1) U slastičarnici tip I, slastice (ili samo sladoled) uslužuju se radi konzumacije u prostoriji za usluživanje i prostoru za usluživanje na otvorenom, ili radi konzumacije izvan ugostiteljskog objekta, tj. na drugom mjestu ili u hodu, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 61/1998 • (2) Slastičarnica iz odredbe stavka 1. ovog članka mora imati prostoriju za usluživanje s niskim stolovima i namještajem za sjedenje (stolicama ili klupama), točionik s rashladnim vitrinama za slastice odnosno sladoled, priručni prostor za čuvanje namirnica, slastica i bezalkoholnih pića, te kuhinju ili prostor za pripremanje slastica s odgovarajućim termičkim blokom, ako se slastice pripremaju u slastičarnici (može imati prostor za usluživanje na otvorenom).
NN 61/1998 • (3) U slastičarnici iz odredbi stavka 1. ovog članka gosti se mogu usluživati na jednostavan način - samoposluživanjem (osoblje goste ne mora usluživati za stolom).
NN 61/1998 • (1) U slastičarnici tip II, slastice (ili samo sladoled) uslužuju se radi konzumacije u prostoriji za usluživanje, ili radi konzumacije izvan ugostiteljskog objekta, tj. na drugom mjestu ili u hodu, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 61/1998 • (2) Slastičarnica iz odredbe stavka 1. ovog članka mora imati prostoriju za usluživanje, točionik s rashladnim vitrinama za slastice odnosno sladoled, priručni prostor za čuvanje slastica, namirnica i bezalkoholnih pića, te kuhinju ili prostor za pripremanje slastica ako se slastice pripremaju u slastičarnici (nema prostor za usluživanje na otvorenom).
NN 61/1998 • (3) Slastičarnica iz odredbe stavka 1. ovog članka u prostoriji za usluživanje može imati zasebne pultove ili visoke stolove bez ili s visokim barskim stolicama (nema niske stolove i namještaj za sjedenje kao slastičarnica tip I).
NN 61/1998 • (4) Iznimno, od odredbi stavaka 1. i 2. ovog članka slastičarnica tip II može imati i prostor za usluživanje na otvorenom, uz uvjet da u tom prostoru ima samo visoke stolove bez ili s visokim barskim stolicama.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 131/04, Broj 149/05,
Broj 53/04, Broj 84/06,
Broj 100/04, Broj 43/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE