PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 106/2004 • – Plovak obješen pod desnu pliticu mora biti takav da se može umetnuti u mjerni cilindar koji nosi oznaku razine. Mjerni cilindar mora imati unutarnji promjer najmanje 6 mm širi od promjera plovka. Plovak mora biti takav da se može potpuno uroniti u volumen mjernoga cilindra ispod oznake. Uranjanje u površinu tekućine koja se mjeri smije se obaviti samo pomoću niti. Temperatura tekućine u mjernom cilindru mjeri se termometrom s podjelom skale od 0,2° C.
NN 106/2004 • S oba plovka u zraku, uspostavimo ravnotežu stavljajući utege na desnu pliticu.
NN 106/2004 • Napunimo mjerni cilindar čistom vodom do oznake, promućkamo i pročitamo temperaturu t° C poslije dvije ili tri minute.
NN 106/2004 • Ponovno uspostavimo ravnotežu stavljajući utege na desnu pliticu: masa dodanih utega označimo sa p'.
NN 106/2004 • gdje je F faktor za temperaturu t° C (tabela I, u prilogu 1) a p i V20 °C su karakteristike plovka.
NN 106/2004 • Desni plovak uronimo u odmjemi cilindar ispunjen vinom (ili moštom) do oznake. Očitamo temperaturu t °C vina (ili mošta) i masu utega potrebnih da se uspostavi ravnoteža i označimo sa p''.
NN 106/2004 • Ako je plovak od Pyrex-stakla ova se gustoća korigira na 20° C uporabom tabela II, III ili IV, koje su u prilogu 1.
NN 106/2004 • Alkoholna jakost izražena volumenom je broj litara etanola sadržanog u 100 litara vina, a oba volumena mjerena pri temperaturi od 20° C. Izražava se simbolom »%vol«.
NN 106/2004 • Napomena: homolozi etanola, zajedno sa etanolom i homolozima estera etanola, uključeni su u alkoholnu jakost jer su prisutni u destilatu.
NN 106/2004 • 1. Metoda za dobivanje destilata: destilacija vina, kojemu je dodana suspenzija kalcijeva hidroksida: mjerenje alkoholne jakosti destilata.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 106/2004 • 2. Referentna metoda: mjerenje gustoće destilata piknometrom.
NN 106/2004 • – Mjerenje alkoholne jakosti destilata denzitometrijski uporabom hidrostatske vage,
NN 106/2004 • Napomena: za izračunavanje alkoholne jakosti iz gustoće destilata, koristiti tabele I, II i III, koje su u prilogu 2.
NN 106/2004 • Tabela I, koja je u prilogu 2, sadrži opću formulu koja povezuje alkoholnu jakost izraženu volumenom i gustoću mješavina alkohol-voda kao funkciju temperature.
NN 106/2004 • – Uređaj za destilaciju sastoji se od: boce od 1 litre, s okruglim dnom i spojevima od brušena stakla, kolone za rektifikaciju od oko 20 cm visine ili bilo koje slično hladilo, izvora topline (piroliza ekstrakta mora se spriječiti odgovarajućim postupkom), hladila koji se završava izvučenom cijevčicom koja vodi destilat do dna odmjerne tikvice koja sadrži nekoliko mililitara vode.
NN 106/2004 • – Aparat za destilaciju vodenom parom sastoji se od: generatora pare, cijevi za paru, kolone za rektifikaciju, hladila.
NN 106/2004 • Može se koristiti bilo koji tip destilacije ili destilacija vodenom parom pod uvjetom da udovoljava sljedećem testu:
NN 106/2004 • destilirajmo mješavinu etanol-voda alkoholne jakosti 10 % vol pet puta za redom. Destilat mora imati alkoholnu jakost od najmanje 9,9 % vol poslije pete destilacije, tj. gubitak alkohola za vrijeme svake pojedine destilacije ne smije biti veći od 0,02 % vol.
NN 106/2004 • 2 M suspenzija kalcijeva hidroksida, koja se dobije tako da se pažljivo ulije 1 litra vode pri temperaturi od 60° do 70 °C na 120 g živoga vapna (CaO).
NN 106/2004 • Kod mladih i pjenušavih vina uklonimo najveći dio ugljikova dioksida mješajući 250 do 300 ml vina u tikvicu od 500 ml.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 74/92, Broj 39/08,
Broj 36/07, Broj 55/07,
Broj 91/09, Broj 81/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE