PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2004-07-106-2060 NN 106/2004

• – Plovak obješen pod desnu pliticu mora biti takav da se može umetnuti u mjerni cilindar koji nosi oznaku razine. Mjerni cilindar mora imati unutarnji promjer najmanje 6 mm širi od promjera plovka. Plovak mora biti takav da se može potpuno uroniti u volumen mjernoga cilindra ispod oznake. Uranjanje u površinu tekućine koja se mjeri smije se obaviti samo pomoću niti. Temperatura tekućine u mjernom cilindru mjeri se termometrom s podjelom skale od 0,2° C.


Stranica NN 106/2004

• S oba plovka u zraku, uspostavimo ravnotežu stavljajući utege na desnu pliticu.


Stranica NN 106/2004

• Napunimo mjerni cilindar čistom vodom do oznake, promućkamo i pročitamo temperaturu t° C poslije dvije ili tri minute.


Stranica NN 106/2004

• Ponovno uspostavimo ravnotežu stavljajući utege na desnu pliticu: masa dodanih utega označimo sa p'.


Internet NN 106/2004
• gdje je F faktor za temperaturu t° C (tabela I, u prilogu 1) a p i V20 °C su karakteristike plovka.

Internet stranice NN 106/2004
• Desni plovak uronimo u odmjemi cilindar ispunjen vinom (ili moštom) do oznake. Očitamo temperaturu t °C vina (ili mošta) i masu utega potrebnih da se uspostavi ravnoteža i označimo sa p''.

Internet stranice NN 106/2004 • Ako je plovak od Pyrex-stakla ova se gustoća korigira na 20° C uporabom tabela II, III ili IV, koje su u prilogu 1.
Internet stranice NN 106/2004 • Alkoholna jakost izražena volumenom je broj litara etanola sadržanog u 100 litara vina, a oba volumena mjerena pri temperaturi od 20° C. Izražava se simbolom »%vol«.
Internet stranice NN 106/2004 • Napomena: homolozi etanola, zajedno sa etanolom i homolozima estera etanola, uključeni su u alkoholnu jakost jer su prisutni u destilatu.
Internet stranice NN 106/2004 • 1. Metoda za dobivanje destilata: destilacija vina, kojemu je dodana suspenzija kalcijeva hidroksida: mjerenje alkoholne jakosti destilata.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 106/2004 • 2. Referentna metoda: mjerenje gustoće destilata piknometrom.
Informacije NN 106/2004 • – Mjerenje alkoholne jakosti destilata denzitometrijski uporabom hidrostatske vage,
Poslovne stranice NN 106/2004 • Napomena: za izračunavanje alkoholne jakosti iz gustoće destilata, koristiti tabele I, II i III, koje su u prilogu 2.
Pregledi NN 106/2004 • Tabela I, koja je u prilogu 2, sadrži opću formulu koja povezuje alkoholnu jakost izraženu volumenom i gustoću mješavina alkohol-voda kao funkciju temperature.
Besplatno NN 106/2004 • – Uređaj za destilaciju sastoji se od: boce od 1 litre, s okruglim dnom i spojevima od brušena stakla, kolone za rektifikaciju od oko 20 cm visine ili bilo koje slično hladilo, izvora topline (piroliza ekstrakta mora se spriječiti odgovarajućim postupkom), hladila koji se završava izvučenom cijevčicom koja vodi destilat do dna odmjerne tikvice koja sadrži nekoliko mililitara vode.
Glasnik NN 106/2004 • – Aparat za destilaciju vodenom parom sastoji se od: generatora pare, cijevi za paru, kolone za rektifikaciju, hladila.
Propis NN 106/2004 • Može se koristiti bilo koji tip destilacije ili destilacija vodenom parom pod uvjetom da udovoljava sljedećem testu:
Propis NN 106/2004 • destilirajmo mješavinu etanol-voda alkoholne jakosti 10 % vol pet puta za redom. Destilat mora imati alkoholnu jakost od najmanje 9,9 % vol poslije pete destilacije, tj. gubitak alkohola za vrijeme svake pojedine destilacije ne smije biti veći od 0,02 % vol.
Propis NN 106/2004 • 2 M suspenzija kalcijeva hidroksida, koja se dobije tako da se pažljivo ulije 1 litra vode pri temperaturi od 60° do 70 °C na 120 g živoga vapna (CaO).
Propis NN 106/2004 • Kod mladih i pjenušavih vina uklonimo najveći dio ugljikova dioksida mješajući 250 do 300 ml vina u tikvicu od 500 ml.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 74/92, Broj 39/08, Broj 36/07, Broj 55/07, Broj 91/09, Broj 81/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled