PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2004-07-106-2060 NN 106/2004

• U odmjernu tikvicu od 200 ml ulijemo vino do crte i zabilježimo temperaturu. Vino prelijemo u destilacijsku tikvicu i stavimo cijev za paru. Odmjernu tikvicu od 200 ml isperemo četiri puta s po 5-ml vode i te volumene prelijemo u destilacijsku tikvicu. Dodamo 10 ml kalcijeva hidroksida iz točke b) ovoga članka i nekoliko kuglica za vrenje. Skupljamo destilat u odmjernu tikvicu od 200 ml ranije upotrebljenu za mjerenje volumena vina. Destiliramo do otprilike tri četvrtine početnoga volumena ako se radi destilacijom, a volumen od 198 do 199 ml destilata ako je primijenjena destilacija s vodenom parom. Dopunimo do 200 ml destiliranom vodom, održavajući destilat na temperaturi koja se najviše za 2° C razlikuje od početne temperature. Mješamo s velikom pažnjom kružnim pokretima.


Stranica NN 106/2004

• Napomena: u slučaju vina koja sadrže velike koncentracije amonijevih iona, destilat se može destilirati ponovo pod gore opisanim uvjetima, ali tako da se suspenzija kalcijevog hidroksida zamijeni sa 1 ml razblažene sumporne kiseline 10:100.


Stranica NN 106/2004

• Rabimo piknometar koji jekoji je opisan u prvoj alineji točke a) č. ovoga Pravilnika.


Stranica NN 106/2004

• Napomena: Ova korekcija temperature inkorporirana je u jedan kompjuterski program pa postoji mogućnost da se izvede automatski.


Internet NN 106/2004
• – Termometar sa podjelom od 0,1°C, od 0° do 40 °C s točnošću do 1/20 stupnja (0,05°C).

Internet stranice NN 106/2004
• – Mjerni cilindar promjera 36 mm i visine 320 mm, koji se drži uspravno pomoću zavrtnja za nivelaciju.

Internet stranice NN 106/2004 • Destilat (točka d) članka 8 ovoga Pravilnika) ulijemo u mjerni cilindar. Cilindar držimo uspravno. Umetnemo termometar i alkoholometar. Očitamo temperaturu na termometru nakon jedno minutnog mješanja radi uravnoteženja temperature u mjernom cilindru, termometra, alkoholometra i destilata. Izvučemo termometar i očitamo alkoholnu jakost poslije jedne minute. Očitavanje obavimo najmanje tri puta upotrebom povećala. Alkoholnu jakost očitanu pri temperaturi t° C korigiramo za učinak temperature pomoću tabele II, priloga 2. Temperatura tekućine mora se vrlo malo razlikovati od sobne temperature (najviše 5° C).
Internet stranice NN 106/2004 • Koristimo hidrostatsku vagu opisanu u točki 2.a) članka 6. ovoga Pravilnika.
Internet stranice NN 106/2004 • Gustoću destilata pri t° C mjerimo kako je opisano u točki d) članka 10. ovoga Pravilnika.
Internet stranice NN 106/2004 • Odredimo alkoholnu jakost na 20° C sljedeći metodu opisanu u prvoj alineji točke c), članka 9. ovoga Pravilnika, i upotrebom tabele I, u prilogu 2, ako 2, ako je plovak od Pyrex stakla, ili uporabele III, u prilogu 2, ako je od obična stakla.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 106/2004 • Refraktometar koji omogućuje mjerenje indeksa loma u rasponu od 1,330 do 1,346. Ovisno o tipu opreme, mjerenja se izvode:
Informacije NN 106/2004 • – ili na sobnoj temperaturi t° C upotrebom instrumenta opremljenog termometrom
Poslovne stranice NN 106/2004 • koji omogućava mjerenje temperature s točnošću od 0,05° C. Tabela za korekciju temperature treba biti pridružena takvom instrumentu.
Pregledi NN 106/2004 • Indeks loma destilata, koji je dobiven kako je opisano u točki d) članka 8. ovoga Pravilnika, mjeri se slijedeći upute priložene instrumentu.
Besplatno NN 106/2004 • Alkoholna jakost koja odgovara indeksu loma očitanom na 20° C očitava se iz tabele IV, u prilogu 2.
Glasnik NN 106/2004 • Napomena: Tabela IV, u prilogu 2, daje alkoholne jakosti koje odgovaraju indeksima loma za mješavine alkohol-voda i za destilate. U slučaju destilata, moramo uzeti u obzir prisutne nećistoće u destilatu (uglavnom više alkohole). Nazočnost metanola snizuje indeks loma pa time i alkoholnu jakost.
Propis NN 106/2004 • Ukupan suhi ekstrakt ili ukupna suha tvar ukljućuje sve tvari koje nisu hlapive pod specifičnim fizičkim uvjetima. Ovi fizički uvjeti moraju biti takvi da tvari koje čine ekstrakt pretrpe što je moguće manje promjene u tijeku izvođenja testa.
Propis NN 106/2004 • Ekstrakt bez šećera je razlika između ukupnog suhog ekstrakta i ukupnih šećera.
Propis NN 106/2004 • Reducirani ekstrakt je razlika između ukupnog suhog ekstrakta i ukupnih šećera iznad 1 g/l, kalijeva sulfata iznad 1 g/l, prisutnog manitola ili drugih kemijskih supstancija koje su možda bile dodane vinu.
Propis NN 106/2004 • Rezidualni ekstrakt je ekstrakt bez šećera i nehlapive kiselosti izražene kao vinska kiselina.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 54/99, Broj 118/09, Broj 134/02, Broj 153/09, Broj 79/00, Broj 142/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled