PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 106/2004 • U odmjernu tikvicu od 200 ml ulijemo vino do crte i zabilježimo temperaturu. Vino prelijemo u destilacijsku tikvicu i stavimo cijev za paru. Odmjernu tikvicu od 200 ml isperemo četiri puta s po 5-ml vode i te volumene prelijemo u destilacijsku tikvicu. Dodamo 10 ml kalcijeva hidroksida iz točke b) ovoga članka i nekoliko kuglica za vrenje. Skupljamo destilat u odmjernu tikvicu od 200 ml ranije upotrebljenu za mjerenje volumena vina. Destiliramo do otprilike tri četvrtine početnoga volumena ako se radi destilacijom, a volumen od 198 do 199 ml destilata ako je primijenjena destilacija s vodenom parom. Dopunimo do 200 ml destiliranom vodom, održavajući destilat na temperaturi koja se najviše za 2° C razlikuje od početne temperature. Mješamo s velikom pažnjom kružnim pokretima.
NN 106/2004 • Napomena: u slučaju vina koja sadrže velike koncentracije amonijevih iona, destilat se može destilirati ponovo pod gore opisanim uvjetima, ali tako da se suspenzija kalcijevog hidroksida zamijeni sa 1 ml razblažene sumporne kiseline 10:100.
NN 106/2004 • Rabimo piknometar koji jekoji je opisan u prvoj alineji točke a) č. ovoga Pravilnika.
NN 106/2004 • Napomena: Ova korekcija temperature inkorporirana je u jedan kompjuterski program pa postoji mogućnost da se izvede automatski.
NN 106/2004 • – Termometar sa podjelom od 0,1°C, od 0° do 40 °C s točnošću do 1/20 stupnja (0,05°C).
NN 106/2004 • – Mjerni cilindar promjera 36 mm i visine 320 mm, koji se drži uspravno pomoću zavrtnja za nivelaciju.
NN 106/2004 • Destilat (točka d) članka 8 ovoga Pravilnika) ulijemo u mjerni cilindar. Cilindar držimo uspravno. Umetnemo termometar i alkoholometar. Očitamo temperaturu na termometru nakon jedno minutnog mješanja radi uravnoteženja temperature u mjernom cilindru, termometra, alkoholometra i destilata. Izvučemo termometar i očitamo alkoholnu jakost poslije jedne minute. Očitavanje obavimo najmanje tri puta upotrebom povećala. Alkoholnu jakost očitanu pri temperaturi t° C korigiramo za učinak temperature pomoću tabele II, priloga 2. Temperatura tekućine mora se vrlo malo razlikovati od sobne temperature (najviše 5° C).
NN 106/2004 • Koristimo hidrostatsku vagu opisanu u točki 2.a) članka 6. ovoga Pravilnika.
NN 106/2004 • Gustoću destilata pri t° C mjerimo kako je opisano u točki d) članka 10. ovoga Pravilnika.
NN 106/2004 • Odredimo alkoholnu jakost na 20° C sljedeći metodu opisanu u prvoj alineji točke c), članka 9. ovoga Pravilnika, i upotrebom tabele I, u prilogu 2, ako 2, ako je plovak od Pyrex stakla, ili uporabele III, u prilogu 2, ako je od obična stakla.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 106/2004 • Refraktometar koji omogućuje mjerenje indeksa loma u rasponu od 1,330 do 1,346. Ovisno o tipu opreme, mjerenja se izvode:
NN 106/2004 • – ili na sobnoj temperaturi t° C upotrebom instrumenta opremljenog termometrom
NN 106/2004 • koji omogućava mjerenje temperature s točnošću od 0,05° C. Tabela za korekciju temperature treba biti pridružena takvom instrumentu.
NN 106/2004 • Indeks loma destilata, koji je dobiven kako je opisano u točki d) članka 8. ovoga Pravilnika, mjeri se slijedeći upute priložene instrumentu.
NN 106/2004 • Alkoholna jakost koja odgovara indeksu loma očitanom na 20° C očitava se iz tabele IV, u prilogu 2.
NN 106/2004 • Napomena: Tabela IV, u prilogu 2, daje alkoholne jakosti koje odgovaraju indeksima loma za mješavine alkohol-voda i za destilate. U slučaju destilata, moramo uzeti u obzir prisutne nećistoće u destilatu (uglavnom više alkohole). Nazočnost metanola snizuje indeks loma pa time i alkoholnu jakost.
NN 106/2004 • Ukupan suhi ekstrakt ili ukupna suha tvar ukljućuje sve tvari koje nisu hlapive pod specifičnim fizičkim uvjetima. Ovi fizički uvjeti moraju biti takvi da tvari koje čine ekstrakt pretrpe što je moguće manje promjene u tijeku izvođenja testa.
NN 106/2004 • Ekstrakt bez šećera je razlika između ukupnog suhog ekstrakta i ukupnih šećera.
NN 106/2004 • Reducirani ekstrakt je razlika između ukupnog suhog ekstrakta i ukupnih šećera iznad 1 g/l, kalijeva sulfata iznad 1 g/l, prisutnog manitola ili drugih kemijskih supstancija koje su možda bile dodane vinu.
NN 106/2004 • Rezidualni ekstrakt je ekstrakt bez šećera i nehlapive kiselosti izražene kao vinska kiselina.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 54/99, Broj 118/09,
Broj 134/02, Broj 153/09,
Broj 79/00, Broj 142/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE