PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 117/2004 • – uranjanjem u kipuću vodu u vremenu koje je potrebno da se podigne unutarnja temperatura mesa školjkaša na najmanje 90°C i održavanju te minimalne temperature kroz period od najmanje 90 sekundi,
NN 117/2004 • – kuhanjem u vremenu od tri do pet minuta u zatvorenoj posudi u kojoj je temperatura između 120°C i 160°C, a tlak između 2 i 5 kg/cm2, nakon čega se odvaja ljuštura od mesa školjkaša, a meso školjkaša smrzava se na temperaturi od -20°C u središtu proizvoda;
NN 117/2004 • c) Izlaganje pari pod tlakom u zatvorenoj posudi, u vremenu koje je potrebno da se postigne unutarnja temperatura mesa školjkaša na najmanje 90°C kroz period od najmanje 90 sekundi, te da se jednaka distribucija topline u zatvorenoj posudi zajamči priznatom metodologijom u okviru programa vršenja vlastitih provjera.
NN 117/2004 • III. UVJETI ZA IZLOV I OTPREMU ŽIVIH ŠKOLJKAŠA U OTPREMNE CENTRE, CENTRE ZA PROČIŠĆAVANJE, PODRUČJA ZA PONOVNO POLAGANJE ILI OBJEKTE ZA PRERADU
NN 117/2004 • 1) Prilikom izlova, odnosno otpreme živih školjkaša u otpremne centre, područja za ponovno polaganje, centre za pročišćavanje ili objekte za preradu, mora se spriječiti:
NN 117/2004 • – moguća naknadna kontaminacija koja bi dovela do promjene zdravstvene ispravnosti školjkaša.
NN 117/2004 • 2) Prilikom dopreme školjkaša u otpremni centar, centar za pročišćavanje ili područje ponovnog polaganja, sakupljač/uzgajivač školjkaša predaje Potvrdu o podrijetlu i isporuci dopremljenih školjkaša (Prilog 1. ovog Pravilnika), a u kojoj moraju biti ispunjeni svi traženi podaci.
NN 117/2004 • 3) Potvrda iz stavka 2. ovog članka mora biti označena serijskim brojevima i povezana u bloku.
NN 117/2004 • 4) Potvrdu iz stavka 2. ovog članka sakupljač/uzgajivač mora potpisati i navesti datum predaje školjkaša otpremnom centru, centru za pročišćavanje, ili području za ponovno polaganje.
NN 117/2004 • 5) Nakon preuzimanja školjkaša, Potvrdu iz stavka 2. ovog članka potpisuje i osoba koja je školjkaše preuzela, a preostale dvije kopije sakupljač/uzgajivač zadržava za sebe.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 117/2004 • 6) Ispunjenu Potvrdu iz stavka 2. ovog članka uzgajivač, sakupljač i voditelji centara odnosno područja ponovnog polaganja, moraju čuvati najmanje 12 mjeseci.
NN 117/2004 • 7) Potvrdu iz stavka 2. ovog Pravilnika izdaje područna ovlaštena veterinarska organizacija, na zahtjev sakupljača/uzgajivača. Područna ovlaštena organizacija vodi Evidenciju o izdanim potvrdama o primitku dopremljenih školjkaša (Prilog 2. ovog Pravilnika).
NN 117/2004 • 8) Ako školjkaše sakupljaju iste osobe koje rade u otpremnom centru, centru za pročišćavanje ili području za ponovno polaganje školjkaša, područni veterinarski ured može izdati trajnu dozvolu.
NN 117/2004 • 9) Ako se proizvodno područje ili područje za ponovno polaganje privremeno zatvori, nadležna veterinarska organizacija mora obustaviti izdavanje potvrda iz stavka 2. ovog članka te ukinuti važenje svih potvrda koje su već izdane.
NN 117/2004 • U područjima za ponovno polaganje školjkaša moraju se ispunjavati sljedeći uvjeti:
NN 117/2004 • – kakvoća mora treba biti u skladu s vrijednostima propisanim za područje I, u tabeli iz članka 5. stavak 4. ovog Pravilnika;
NN 117/2004 • – postupak ponovnog polaganja u morsku vodu mora omogućiti školjkašima ponovnu uspostavu prirodnog načina ishrane;
NN 117/2004 • – živi školjkaši moraju ostati u morskoj vodi u području za ponovno polaganje dok se broj fekalnih koliforma ne smanji na vrijednosti propisane člankom 21. stavkom 1. podstavkom trećim ovog Pravilnika;
NN 117/2004 • – udaljenost između pojedinih područja za ponovno polaganje ne može biti manja od 300 m;
NN 117/2004 • – unutar područja za ponovno polaganje moraju biti odvojene lokacije za polaganje uzgojenih i divljih školjkaša različitog podrijetla, tako da se spriječi njihovo miješanje;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 37/95, Broj 37/07,
Broj 17/07, Broj 46/07,
Broj 87/09, Broj 99/00
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE