PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 22/1996 • _ za zaposlene djelatnike, koji pružaju ugostiteljske usluge, trebaju imati zahod s predprostorom, umivaonikom i garderobnim prostorom,
NN 22/1996 • _ podovi i pregradne plohe trebaju biti od glatkih površina da je moguće čišćenje i dezinfekcija. Podovi mogu biti prekriveni i tepisima ili tapisonima koji se mogu lako čistiti i održavati.
NN 22/1996 • U željezničkim vagonima mogu se pripremati i usluživati topla i hladna jela, te pića i napici.
NN 22/1996 • Plovni objekti, prema ovom Pravilniku, su brod i brodica registrirana za gospodarske svrhe prijevoza putnika.
NN 22/1996 • Gost, prema ovom Pravilniku, je putnik koji koristi ugostiteljske usluge na plovnom objektu.
NN 22/1996 • U plovnom objektu, u kojem se pružaju ugostiteljske usluge, trebaju biti ispunjeni sljedeći opći uvjeti:
NN 22/1996 • _ u pogledu izgradnje, uređaja i opremljenosti, brod treba udovoljavati odredbama Pravila za tehnički nadzor pomorskih brodova Hrvatskog registra brodova, a brodica odredbama Pravilnika o brodicama ("Narodne novine", broj 81/94), te odredbama ovog Pravilnika,
NN 22/1996 • _ uređaji i oprema trebaju biti u ispravnom i funkcionalnom stanju,
NN 22/1996 • _ da je uređen i opremljen tako da je omogućeno racionalno korištenje prostora, i nesmetano kretanje gostiju, nesmetan prijenos roba, higijensko manipuliranje namirnicama, čuvanje robe od kvarenja i zaštita zdravlja gostiju,
NN 22/1996 • _ opremljen spremnikom sa zdravstveno ispravnom vodom sukladno Pravilima za tehnički nadzor pomorskih brodova Hrvatskog registra brodova,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 22/1996 • _ opremljen s dovoljno posuda za otpatke i smeće na nožno otvaranje poklopca ili na drugi odgovarajući način, s tim da se otpad i smeće s plovnog objekta obvezno deponira na kopnu na za to propisanim mjestima,
NN 22/1996 • _ osigurano sjedeće mjesto za svakog gosta, prema kapacitetu blagavaonice, odnosno prostorije za usluživanje gostiju, ako se pružaju usluge prehrane,
NN 22/1996 • _ osoblje na plovnom objektu koje radi sa živežnim namirnicama treba imati propisanu radnu odjeću;
NN 22/1996 • _ garderobne ormariće za osoblje koje pruža ugostiteljske usluge,
NN 22/1996 • _ na svim vratima ugostiteljskog sadržaja, trebaju se nalaziti natpisi koji pokazuju namjenu prostorije,
NN 22/1996 • _ Zahod treba imati: zahodsku školjku, toaletnu četku sa stalkom, kutiju s toaletnim papirom, umivaonik s tekućom vodom i sredstvom za pranje ruku, ubrus za brisanje ruku, te košaru za otpadke. Umivaonik može biti smješten i u prostoru ispred zahoda. Zahod treba biti besprijekorno čist, dezinficiran i ne smije širiti neugodne mirise, a preko noći treba biti osvijetljen.
NN 22/1996 • Za pružanje usluga pića i napitaka, plovni objekt, treba imati:
NN 22/1996 • _ priručno skladište ili prostor za čuvanje pića i napitaka,
NN 22/1996 • _ sudoper sa zdravstveno ispravnom toplom i hladnom vodom, ako se na plovnom objektu uslužuje posuđem i priborom za višekratnu uporabu.
NN 22/1996 • _ rashladni uređaj odgovarajuće veličine za čuvanje namirnica,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 107/93, Broj 143/08,
Broj 2/07, Broj 18/94,
Broj 6/06, Broj 172/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE