PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2001-04-36-639 NN 36/2001

• Zabrana iz stavka prvog ove točke odnosi se i na pošiljke u provozu koje se prevoze preko područja u kojima je utvrđena bolest slinavka i šap.


Stranica NN 36/2001

• Zabrana navedena u točki I. ove Naredbe ne primjenjuje se na pošiljke proizvoda podrijetlom od domaćih papkara (goveda, ovaca, koza i svinja) i divljih papkara podrijetlom iz Austrije, Novog Zelanda, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Bugarske, Cipra, Češke Republike, Estonije, Makedonije, Mađarske, Latvije, Litve, Norveške, Poljske, Rumunjske, Slovačke Republike, Slovenije i Švicarske.


Stranica NN 36/2001

• Zabrana navedena u točki I. ove Naredbe ne primjenjuje se na pošiljke:


Stranica NN 36/2001

• a) hermetički zatvorene toplinski obrađene konzerve od mesa, koje su tijekom proizvodnje bile podvrgnute obradi sa Fo vrijednosti 3 i više, odnosno trajne konzerve;


Internet NN 36/2001
• b) sirove kože ukoliko su bile obrađene na jedan od sljedećih načina:

Propis NN 36/2001
• – tretirane kalcijevom lužinom na pH vrijednosti 12 do 13 najmanje 8 do 10 sati, te nakon toga tretirane kiselinom na pH vrijednosti 1 do 3 najmanje 6 do 10 sati;

Propis NN 36/2001 • – soljene morskom soli uz dodatak 2% kalcinirane sode najmanje 7 dana, ako su tako obrađene kože bile skladištene najmanje 30 dana prije utovarivanja u mjestu podrijetla;
Propis NN 36/2001 • gdje način obrade mora biti naznačen na veterinarsko-zdravstvenoj svjedodžbi;
Propis NN 36/2001 • c) toplinski obrađena tehnička mast i želatina gdje je za vrijeme obrade postignuta temperatura u središtu proizvoda od najmanje 70° C;
Propis NN 36/2001 • d) vuna prana u alkalnoj vodenoj otopini pri pH vrijednosti 10, uz dodatak natrijeva karbonata (Na 2Co3) u količini od 1,5 do 2 g na litru, i sušena u zračnoj struji pri temperaturi 80° C;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 36/2001 • e) kemijski potpuno obrađeni proizvodi, kao što je wet-blue koža, kromirana koža, kuhane čekinje, i slično;
Propis NN 36/2001 • f) mlijeko i proizvodi od mlijeka gdje je sirovo mlijeko bilo pasterizirano pod nadzorom ovlaštenog veterinara na temperaturi od 71,7° C kroz 15 sec, nakon čega je bilo podvrgnuto:
Propis NN 36/2001 • – daljnjoj termičkoj obradi, nakon koje je peroksidaza test dao negativnu reakciju; ili
Propis NN 36/2001 • – procesu sušenja koje uključuje zagrijavanje s jednakim učinkom toplinske obrade kao i u prethodnom stavku; ili
Propis NN 36/2001 • – obradi kojom je postignuta pH vrijednost manja od 6 kroz najmanje 1 sat;
Propis NN 36/2001 • g) crijeva koja se uvoze u mliječnoj kiselini i salamuri pH vrijednosti od 6,0 i niže;
Propis NN 36/2001 • h) trofeji divljih životinja, kuhani u kipućoj vodi dovoljno vremena da su otklonjena sva tkiva osim kosti, rogova, papaka, pandži ili zubi;
Propis NN 36/2001 • i) trajni suhomesnati proizvodi ukoliko udovoljavaju sljedećim uvjetima: aktivnost vode od 0,93 ili manje, pH vrijednost manje od 6, vrijeme zrenja najmanje 9 mjeseci i težina od najmanje 5,5 kg.
Propis NN 36/2001 • Ova Naredba stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
Propis NN 36/2001 • Na osnovi članka 26. stavka 1. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (»Narodne novine«, broj 33/01), Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske propisuje
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 10/07, Broj 59/06, Broj 117/07, Broj 39/09, Broj 31/08, Broj 94/01


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled