PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 36/2001 • Zabrana iz stavka prvog ove točke odnosi se i na pošiljke u provozu koje se prevoze preko područja u kojima je utvrđena bolest slinavka i šap.
NN 36/2001 • Zabrana navedena u točki I. ove Naredbe ne primjenjuje se na pošiljke proizvoda podrijetlom od domaćih papkara (goveda, ovaca, koza i svinja) i divljih papkara podrijetlom iz Austrije, Novog Zelanda, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Bugarske, Cipra, Češke Republike, Estonije, Makedonije, Mađarske, Latvije, Litve, Norveške, Poljske, Rumunjske, Slovačke Republike, Slovenije i Švicarske.
NN 36/2001 • Zabrana navedena u točki I. ove Naredbe ne primjenjuje se na pošiljke:
NN 36/2001 • a) hermetički zatvorene toplinski obrađene konzerve od mesa, koje su tijekom proizvodnje bile podvrgnute obradi sa Fo vrijednosti 3 i više, odnosno trajne konzerve;
NN 36/2001 • b) sirove kože ukoliko su bile obrađene na jedan od sljedećih načina:
NN 36/2001 • – tretirane kalcijevom lužinom na pH vrijednosti 12 do 13 najmanje 8 do 10 sati, te nakon toga tretirane kiselinom na pH vrijednosti 1 do 3 najmanje 6 do 10 sati;
NN 36/2001 • – soljene morskom soli uz dodatak 2% kalcinirane sode najmanje 7 dana, ako su tako obrađene kože bile skladištene najmanje 30 dana prije utovarivanja u mjestu podrijetla;
NN 36/2001 • gdje način obrade mora biti naznačen na veterinarsko-zdravstvenoj svjedodžbi;
NN 36/2001 • c) toplinski obrađena tehnička mast i želatina gdje je za vrijeme obrade postignuta temperatura u središtu proizvoda od najmanje 70° C;
NN 36/2001 • d) vuna prana u alkalnoj vodenoj otopini pri pH vrijednosti 10, uz dodatak natrijeva karbonata (Na 2Co3) u količini od 1,5 do 2 g na litru, i sušena u zračnoj struji pri temperaturi 80° C;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 36/2001 • e) kemijski potpuno obrađeni proizvodi, kao što je wet-blue koža, kromirana koža, kuhane čekinje, i slično;
NN 36/2001 • f) mlijeko i proizvodi od mlijeka gdje je sirovo mlijeko bilo pasterizirano pod nadzorom ovlaštenog veterinara na temperaturi od 71,7° C kroz 15 sec, nakon čega je bilo podvrgnuto:
NN 36/2001 • – daljnjoj termičkoj obradi, nakon koje je peroksidaza test dao negativnu reakciju; ili
NN 36/2001 • – procesu sušenja koje uključuje zagrijavanje s jednakim učinkom toplinske obrade kao i u prethodnom stavku; ili
NN 36/2001 • – obradi kojom je postignuta pH vrijednost manja od 6 kroz najmanje 1 sat;
NN 36/2001 • g) crijeva koja se uvoze u mliječnoj kiselini i salamuri pH vrijednosti od 6,0 i niže;
NN 36/2001 • h) trofeji divljih životinja, kuhani u kipućoj vodi dovoljno vremena da su otklonjena sva tkiva osim kosti, rogova, papaka, pandži ili zubi;
NN 36/2001 • i) trajni suhomesnati proizvodi ukoliko udovoljavaju sljedećim uvjetima: aktivnost vode od 0,93 ili manje, pH vrijednost manje od 6, vrijeme zrenja najmanje 9 mjeseci i težina od najmanje 5,5 kg.
NN 36/2001 • Ova Naredba stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
NN 36/2001 • Na osnovi članka 26. stavka 1. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (»Narodne novine«, broj 33/01), Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske propisuje
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 10/07, Broj 59/06,
Broj 117/07, Broj 39/09,
Broj 31/08, Broj 94/01
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE