PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 13/2005 • 11) ako im je istekao rok uporabe označen na njihovoj deklaraciji ili ako nemaju podatke o roku uporabe.
NN 13/2005 • (3) Pod uvjetima kojima mora udovoljavati pošiljka proizvoda životinjskog podrijetla, prema ovom Pravilniku, razumije se:
NN 13/2005 • 1) da proizvod potječe od zdravih životinja pregledanih prije i poslije klanja, te poslije odstrela, ulova ili izlova;
NN 13/2005 • 2) da je pošiljka proizvedena i skladištena u odobrenom objektu koji je upisan u upisnik Ministarstva;
NN 13/2005 • 3) da je obavljen veterinarsko-zdravstveni pregled na mjestu proizvodnje i skladištenja;
NN 13/2005 • 4) da pošiljku u unutarnjem prometu prati veterinarsko-zdravstvena potvrda;
NN 13/2005 • 5) da pošiljku pri uvozu, izvozu i provozu prati veterinarsko-zdravstvena svjedodžba (certifikat);
NN 13/2005 • 6) da je proizvod ohlađen, smrznut ili duboko smrznut, te pakiran i utovaren na propisan način.
NN 13/2005 • Pri utovaru proizvoda životinjskog podrijetla stupanj ohlađenosti i smrzavanja, kako higijensko-tehnički uvjet, mora iznositi:
NN 13/2005 • 6) za smrznuto meso, iznutrice i druge proizvode životinjskog podrijetla najmanje –12°C;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 13/2005 • 7) za dubokosmrznuto meso, iznutrice i druge proizvode životinjskog podrijetla najmanje –18°C;
NN 13/2005 • Pod uvjetima kojima mora udovoljavati pošiljka sirovina i otpadaka životinjskog podrijetla, prema ovom Pravilniku, razumije se:
NN 13/2005 • 1) da sirovine i otpaci potječu od životinja koje nisu bolovale od zaraznih bolesti iz članka 8. Zakona,
NN 13/2005 • (1) Veterinarsko-zdravstveni pregled pošiljaka životinja, sirovina, proizvoda i otpadaka životinjskog podrijetla obavlja ovlašteni veterinar ili nadležni veterinarski inspektor prije utovara, za vrijeme pretovara, te prilikom istovara.
NN 13/2005 • (2) Radi pregleda iz stavka 1. ovoga članka nadležno tijelo mora biti obaviješteno o mjestu i vremenu utovara, pretovara ili istovara pošiljke, i to najmanje 24 sata prije utovara, a pri pretovaru i istovaru odmah nakon prispjeća pošiljke.
NN 13/2005 • (1) Pošiljke u prometu mogu biti pretovarene iz jednog vozila u drugo neposredno ili nakon istovara u skladišni prostor, uz kontrolu nadležnog veterinarskog inspektora ili ovlaštenog veterinara.
NN 13/2005 • (2) Uvjeti za pretovar moraju odgovarati uvjetima za utovar i istovar pošiljaka, navedenim ovim Pravilnikom.
NN 13/2005 • (1) Pošiljatelj pošiljke je dužan nadležnom tijelu (ovlaštenoj veterinarskoj organizaciji ili veterinarskom uredu) podnijeti prijavu i to najkasnije 24 sata prije planiranog utovara.
NN 13/2005 • (2) U mjestima gdje je organiziran centralni istovar ili ako je pošiljka za više primatelja unutar jedne epizootiološke jedinice, prispjeće pošiljke mora nadležnom tijelu prijaviti pošiljatelj ili prijevoznik pošiljke. Primatelj je obavezan prijaviti prispjeće pošiljke nadležnom tijelu ako je pošiljka prispjela samo za jednog primatelja ili ako nije uspostavljen centralni istovar.
NN 13/2005 • (3) Prispjeće se prijavljuje najbržim načinom odmah po saznanju o očekivanom vremenu prispjeća ili trenutno po prispjeću pošiljke na odredište.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 61/98, Broj 145/99,
Broj 25/03, Broj 97/08,
Broj 93/94, Broj 88/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE