PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-11-138-2599 NN 138/2005

• 2. analitičke metode usklađene s preporučenim standardima Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO);


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• 3. analitičke metode koje su priznate od Generalne skupštine Međunarodnog ureda za vinogradarstvo i vinarstvo (OIV) i koje je taj Ured objavio;


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• 4. ako određena metoda nije obuhvaćena točkama 1., 2. ili 3., a u svrhu točnosti, ponovljivosti i obnovljivosti metode, može se koristiti bilo koja druga prikladna analitička metoda.


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.


Internet NN 138/2005
• Ova metoda je prikladna za određivanje stvarne alkoholne jakosti u alkoholnim pićima.

Internet stranice NN 138/2005
• Referentna temperatura za određivanje alkoholne jakosti, gustoće i relativne gustoće alkoholnih pića je 20°C.

Internet stranice NN 138/2005 • Napomena 1.: Izraz »na t °C« je namijenjen za sva određivanja (gustoće ili alkoholne jakosti) izražen na temperaturi različitoj od referentne temperature od 20°C.
Internet stranice NN 138/2005 • Relativna gustoća je omjer, izražen kao decimalni broj, gustoće alkoholnih pića na 20°C i gustoće vode na istoj temperaturi. Označava se simbolom d20°C/20°C ili d20/20, ili jednostavno d kada ne postoji mogućnost zabune. Karakteristika koja je mjerena mora biti navedena na certifikatu samo uz korištenje gore navedenih simbola.
Internet stranice NN 138/2005 • Napomena 2.: Moguće je dobiti relativnu gustoću iz gustoće r20 na 20°C:
Internet stranice NN 138/2005 • Stvarna alkoholna jakost u alkoholnim pićima je jednaka broju litara etilnog alkohola sadržanog u 100 l mješavine voda-alkohol koja ima istu gustoću kao i alkohol ili alkoholno piće nakon destilacije. Referentne vrijednosti za alkoholnu jakost (% vol) na 20°C u odnosu na gustoću na 20°C za različite mješavine voda-alkohol koje se moraju koristiti su one dane u Prilogu 2.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 138/2005 • Opća jednadžba koja se odnosi na alkoholnu jakost i gustoću mješavine voda-alkohol na danoj temperaturi je dana u Prilogu 3.
Informacije NN 138/2005 • Napomena 3.: Za likere i emulzijske likere kod kojih je vrlo teško izmjeriti točan volumen uzorak se mora prvo izvagati i alkoholna jakost se prvo računa po masi.
Poslovne stranice NN 138/2005 • Nakon destilacije, alkoholna jakost u destilatu određuje se piknometrijom, elektronskom denzimetrijom ili denzimetrijom uz korištenje hidrostatske vage.
Pregledi NN 138/2005 • Ova metoda je prikladna za pripremu destilata koji se koriste za određivanje stvarne alkoholne jakosti u alkoholnim pićima.
Besplatno NN 138/2005 • 3.2. Koncentrirana emulzija protiv pjenjenja (za emulzijske likere)
Glasnik NN 138/2005 • 4.1. Vodena kupelj koja može održavati temperaturu između 10 i 15°C.
Propis NN 138/2005 • Vodena kupelj koja može održavati temperaturu na 20°C (± 0,2°C).
Propis NN 138/2005 • 4.2. Odmjerne tikvice klase A, od 100 ml i 200 ml, koje su umjerene na 0,1 % odnosno na 0,15 %.
Propis NN 138/2005 • – broj spojeva ne smije biti veći od strogo određenog minimuma koji je potreban da se osigura nepropusnost sustava,
Propis NN 138/2005 • 4.3.2. Primjer prikladne aparature za destilaciju je dan na Slici 1. i uključuje sljedeće dijelove:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 150/05, Broj 11/90, Broj 66/97, Broj 142/06, Broj 112/04, Broj 136/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled