PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 138/2005 • 2. analitičke metode usklađene s preporučenim standardima Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO);
NN 138/2005 • 3. analitičke metode koje su priznate od Generalne skupštine Međunarodnog ureda za vinogradarstvo i vinarstvo (OIV) i koje je taj Ured objavio;
NN 138/2005 • 4. ako određena metoda nije obuhvaćena točkama 1., 2. ili 3., a u svrhu točnosti, ponovljivosti i obnovljivosti metode, može se koristiti bilo koja druga prikladna analitička metoda.
NN 138/2005 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
NN 138/2005 • Ova metoda je prikladna za određivanje stvarne alkoholne jakosti u alkoholnim pićima.
NN 138/2005 • Referentna temperatura za određivanje alkoholne jakosti, gustoće i relativne gustoće alkoholnih pića je 20°C.
NN 138/2005 • Napomena 1.: Izraz »na t °C« je namijenjen za sva određivanja (gustoće ili alkoholne jakosti) izražen na temperaturi različitoj od referentne temperature od 20°C.
NN 138/2005 • Relativna gustoća je omjer, izražen kao decimalni broj, gustoće alkoholnih pića na 20°C i gustoće vode na istoj temperaturi. Označava se simbolom d20°C/20°C ili d20/20, ili jednostavno d kada ne postoji mogućnost zabune. Karakteristika koja je mjerena mora biti navedena na certifikatu samo uz korištenje gore navedenih simbola.
NN 138/2005 • Napomena 2.: Moguće je dobiti relativnu gustoću iz gustoće r20 na 20°C:
NN 138/2005 • Stvarna alkoholna jakost u alkoholnim pićima je jednaka broju litara etilnog alkohola sadržanog u 100 l mješavine voda-alkohol koja ima istu gustoću kao i alkohol ili alkoholno piće nakon destilacije. Referentne vrijednosti za alkoholnu jakost (% vol) na 20°C u odnosu na gustoću na 20°C za različite mješavine voda-alkohol koje se moraju koristiti su one dane u Prilogu 2.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 138/2005 • Opća jednadžba koja se odnosi na alkoholnu jakost i gustoću mješavine voda-alkohol na danoj temperaturi je dana u Prilogu 3.
NN 138/2005 • Napomena 3.: Za likere i emulzijske likere kod kojih je vrlo teško izmjeriti točan volumen uzorak se mora prvo izvagati i alkoholna jakost se prvo računa po masi.
NN 138/2005 • Nakon destilacije, alkoholna jakost u destilatu određuje se piknometrijom, elektronskom denzimetrijom ili denzimetrijom uz korištenje hidrostatske vage.
NN 138/2005 • Ova metoda je prikladna za pripremu destilata koji se koriste za određivanje stvarne alkoholne jakosti u alkoholnim pićima.
NN 138/2005 • 3.2. Koncentrirana emulzija protiv pjenjenja (za emulzijske likere)
NN 138/2005 • 4.1. Vodena kupelj koja može održavati temperaturu između 10 i 15°C.
NN 138/2005 • Vodena kupelj koja može održavati temperaturu na 20°C (± 0,2°C).
NN 138/2005 • 4.2. Odmjerne tikvice klase A, od 100 ml i 200 ml, koje su umjerene na 0,1 % odnosno na 0,15 %.
NN 138/2005 • – broj spojeva ne smije biti veći od strogo određenog minimuma koji je potreban da se osigura nepropusnost sustava,
NN 138/2005 • 4.3.2. Primjer prikladne aparature za destilaciju je dan na Slici 1. i uključuje sljedeće dijelove:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 150/05, Broj 11/90,
Broj 66/97, Broj 142/06,
Broj 112/04, Broj 136/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE