PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-11-138-2599 NN 138/2005

• – tikvica s okruglim dnom od 1 l i spojevima od brušenog stakla,


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• – rektifikacijska kolona visine najmanje 20 cm (npr. Vigreux kolona),


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• – koljenasti konektor s približno 10 cm dugim hladilom s ravnim rubom (hladilo tipa West) koji je postavljen okomito,


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• – ispusna cijev kojom se destilat dovodi do dna prihvatne graduirane tikvice u kojoj se nalazi mala količina vode.


Internet NN 138/2005
• Napomena: Gore opisana aparatura je namijenjena za uzorak od najmanje 200 ml. Međutim, manja količina uzorka (100 ml) se može destilirati uz upotrebu manje tikvice za destilaciju, pod uvjetom da se koristi stakleni balon za destilaciju ili neki drugi uređaj koji sprečava prelazak smjese tekućine i pare u hladilo.

Internet stranice NN 138/2005
• Destilacija se također može provoditi prema postupku koji je objavio IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry, 1968).

Internet stranice NN 138/2005 • Destilacija 200 ml otopine voda-alkohol poznate koncentracije od približno 50 % vol ne smije uzrokovati gubitak alkohola veći od 0,1 % vol.
Internet stranice NN 138/2005 • 6.2. Alkoholna pića čija je alkoholna jakost manja od 50 % vol.
Internet stranice NN 138/2005 • Zabilježi se temperatura te tekućine ili se održava na standardnoj temperaturi (20°C).
Internet stranice NN 138/2005 • Uzorak se izlije u tikvicu s okruglim dnom aparature za destilaciju, a odmjerna tikvica se ispere s tri alikvota od kojih svaki sadrži približno 20 ml destilirane vode. Svaki alikvot vode za ispiranje doda se sadržaju destilacijske tikvice.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 138/2005 • Napomena: To razrjeđenje od 60 ml je dovoljno za alkoholna pića koja sadrže manje od 250 g suhog ekstrakta po litri. U protivnom, da bi se spriječila piroliza, volumen vode za ispiranje mora biti najmanje 70 ml ako je koncentracija suhog ekstrakta 300 g/l, 85 ml za 400 g/l suhog ekstrakta i 100 ml za 500 g/l suhog ekstrakta (neki voćni i emulzijski likeri). Ti se volumeni podese proporcionalno različitim volumenima uzorka.
Informacije NN 138/2005 • Doda se nekoliko kuglica za vrenje (3.1) (i sredstvo protiv pjenjenja za emulzijske likere).
Poslovne stranice NN 138/2005 • Ulije se 20 ml destilirane vode u originalnu odmjernu tikvicu koja će se koristiti za prihvaćanje destilata. Ta tikvica se zatim mora staviti u hladnu vodenu kupelj (4.1) (10 do 15°C za alkoholna pića s okusom anisa).
Pregledi NN 138/2005 • Destilira se izbjegavajući burno vrenje i karbonizaciju, povremeno miješajući sadržaj tikvice, sve dok razina destilata ne bude nekoliko milimetara ispod kalibracijske oznake odmjerne tikvice.
Besplatno NN 138/2005 • Kada temperatura ovog destilata padne za približno 0,5°C početne temperature tekućine, nadopuni se do oznake destiliranom vodom i dobro promiješa.
Glasnik NN 138/2005 • Takav destilat se koristi za određivanje alkoholne jakosti (Dodatak II).
Propis NN 138/2005 • 6.3. Alkoholna pića čija je alkoholna jakost veća od 50 % vol.
Propis NN 138/2005 • Odmjeri se 100 ml alkoholnog pića u odmjernu tikvicu od 100 ml i izlije u tikvicu s okruglim dnom aparature za destilaciju.
Propis NN 138/2005 • Odmjerna tikvica se ispere nekoliko puta destiliranom vodom i taj sadržaj se dodaje sadržaju destilacijske tikvice s okruglim dnom. Mora se koristiti dovoljno vode da sadržaj tikvice dosegne približno 230 ml.
Propis NN 138/2005 • Ulije se 20 ml destilirane vode u odmjernu tikvicu od 200 ml koja će se koristiti za prihvaćanje destilata. Ta tikvica se zatim mora staviti u hladnu vodenu kupelj (4.1) (10 do 15°C za alkoholna pića s okusom anisa).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 79/07, Broj 89/04, Broj 45/08, Broj 114/99, Broj 55/90, Broj 12/99


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled