PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 138/2005 • – tikvica s okruglim dnom od 1 l i spojevima od brušenog stakla,
NN 138/2005 • – rektifikacijska kolona visine najmanje 20 cm (npr. Vigreux kolona),
NN 138/2005 • – koljenasti konektor s približno 10 cm dugim hladilom s ravnim rubom (hladilo tipa West) koji je postavljen okomito,
NN 138/2005 • – ispusna cijev kojom se destilat dovodi do dna prihvatne graduirane tikvice u kojoj se nalazi mala količina vode.
NN 138/2005 • Napomena: Gore opisana aparatura je namijenjena za uzorak od najmanje 200 ml. Međutim, manja količina uzorka (100 ml) se može destilirati uz upotrebu manje tikvice za destilaciju, pod uvjetom da se koristi stakleni balon za destilaciju ili neki drugi uređaj koji sprečava prelazak smjese tekućine i pare u hladilo.
NN 138/2005 • Destilacija se također može provoditi prema postupku koji je objavio IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry, 1968).
NN 138/2005 • Destilacija 200 ml otopine voda-alkohol poznate koncentracije od približno 50 % vol ne smije uzrokovati gubitak alkohola veći od 0,1 % vol.
NN 138/2005 • 6.2. Alkoholna pića čija je alkoholna jakost manja od 50 % vol.
NN 138/2005 • Zabilježi se temperatura te tekućine ili se održava na standardnoj temperaturi (20°C).
NN 138/2005 • Uzorak se izlije u tikvicu s okruglim dnom aparature za destilaciju, a odmjerna tikvica se ispere s tri alikvota od kojih svaki sadrži približno 20 ml destilirane vode. Svaki alikvot vode za ispiranje doda se sadržaju destilacijske tikvice.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 138/2005 • Napomena: To razrjeđenje od 60 ml je dovoljno za alkoholna pića koja sadrže manje od 250 g suhog ekstrakta po litri. U protivnom, da bi se spriječila piroliza, volumen vode za ispiranje mora biti najmanje 70 ml ako je koncentracija suhog ekstrakta 300 g/l, 85 ml za 400 g/l suhog ekstrakta i 100 ml za 500 g/l suhog ekstrakta (neki voćni i emulzijski likeri). Ti se volumeni podese proporcionalno različitim volumenima uzorka.
NN 138/2005 • Doda se nekoliko kuglica za vrenje (3.1) (i sredstvo protiv pjenjenja za emulzijske likere).
NN 138/2005 • Ulije se 20 ml destilirane vode u originalnu odmjernu tikvicu koja će se koristiti za prihvaćanje destilata. Ta tikvica se zatim mora staviti u hladnu vodenu kupelj (4.1) (10 do 15°C za alkoholna pića s okusom anisa).
NN 138/2005 • Destilira se izbjegavajući burno vrenje i karbonizaciju, povremeno miješajući sadržaj tikvice, sve dok razina destilata ne bude nekoliko milimetara ispod kalibracijske oznake odmjerne tikvice.
NN 138/2005 • Kada temperatura ovog destilata padne za približno 0,5°C početne temperature tekućine, nadopuni se do oznake destiliranom vodom i dobro promiješa.
NN 138/2005 • Takav destilat se koristi za određivanje alkoholne jakosti (Dodatak II).
NN 138/2005 • 6.3. Alkoholna pića čija je alkoholna jakost veća od 50 % vol.
NN 138/2005 • Odmjeri se 100 ml alkoholnog pića u odmjernu tikvicu od 100 ml i izlije u tikvicu s okruglim dnom aparature za destilaciju.
NN 138/2005 • Odmjerna tikvica se ispere nekoliko puta destiliranom vodom i taj sadržaj se dodaje sadržaju destilacijske tikvice s okruglim dnom. Mora se koristiti dovoljno vode da sadržaj tikvice dosegne približno 230 ml.
NN 138/2005 • Ulije se 20 ml destilirane vode u odmjernu tikvicu od 200 ml koja će se koristiti za prihvaćanje destilata. Ta tikvica se zatim mora staviti u hladnu vodenu kupelj (4.1) (10 do 15°C za alkoholna pića s okusom anisa).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 79/07, Broj 89/04,
Broj 45/08, Broj 114/99,
Broj 55/90, Broj 12/99
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE