PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-11-138-2599 NN 138/2005

• Destilira se, uz povremeno miješanje sadržaja, sve dok razina destilata ne bude nekoliko milimetara ispod kalibracijske oznake odmjerne tikvice od 200 ml.


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• Kada temperatura ovog destilata padne za približno 0,5°C početne temperature tekućine, nadopuni se do oznake destiliranom vodom i dobro promiješa.


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• Takav destilat se koristi za određivanje alkoholne jakosti (Dodatak II).


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• Napomena: Alkoholna jakost alkoholnih pića je dva puta jača od alkoholne jakosti destilata.


Internet NN 138/2005
• METODA A: ODRE?IVANJE STVARNE ALKOHOLNE JAKOSTI U ALKOHOLNIM PIĆIMA – MJERENJE PIKNOMETROM

Internet stranice NN 138/2005
• Alkoholna jakost se dobije iz gustoće destilata izmjerene piknometrijom.

Internet stranice NN 138/2005 • Tijekom analize, osim ako nije drugačije određeno, koriste se samo reagensi potvrđene analitičke kvalitete i voda čiji stupanj kvalitete je najmanje 3 u skladu s definicijom iz standarda ISO 3696:1987.
Internet stranice NN 138/2005 • Za pripremu 1 litre, odvaže se 20 g natrij klorida i otopi do 1 litre vodom.
Internet stranice NN 138/2005 • A.3.2. Termometar, sa spojem od brušenog stakla, kalibriran na desetinke stupnja od 10 do 30°C. Taj se termometar mora umjeriti ili provjeriti u odnosu na umjereni termometar.
Internet stranice NN 138/2005 • A.3.3. Piknometar od Pyrex stakla, čiji kapacitet je približno 100 ml, opremljen s odvojivim brušenim termometrom (A.3.2.). Piknometar ima bočnu cijev dužine 25 mm i unutrašnjeg promjera 1 mm (maksimalno) koja završava konusnim brušenim spojem. Drugi piknometri kao što je opisano u ISO 3507, npr. od 50 ml mogu se koristiti ako je prikladno.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 138/2005 • A.3.4. Tara posuda istog vanjskog volumena (do 1 ml) kao i piknometar i s masom jednakom masi piknometra napunjenog tekućinom gustoće 1,01 (otopina natrij klorida A.2.1.).
Informacije NN 138/2005 • A.3.5. Toplinski izolirana posuda koja točno pristaje uz tijelo piknometra.
Poslovne stranice NN 138/2005 • Napomena 1.: Metoda za određivanje gustoće alkoholnih pića u vakuumu zahtijeva upotrebu vage s dvije plitice, piknometra i tara posude istog vanjskog volumena kako bi se poništio utjecaj tlaka zraka u bilo kojem trenutku. Ova jednostavna tehnika može se primijeniti upotrebom vage s jednom pliticom, pod uvjetom da se tara posuda izvaže ponovo kako bi se pratile promjene tlaka zraka tijekom vremena.
Pregledi NN 138/2005 • Sljedeći postupak je opisan za upotrebu piknometra za određivanje alkoholne jakosti; daje najveću točnost. Međutim, također je moguće koristiti manji piknometar, na primjer od 50 ml.
Besplatno NN 138/2005 • A.4.1.1. Umjeravanje upotrebom vage s jednom pliticom:
Glasnik NN 138/2005 • A.4.1.1.2. Piknometar se pažljivo napuni destiliranom vodom na sobnoj temperaturi i namjesti se termometar.
Propis NN 138/2005 • Piknometar se pažljivo obriše i stavi u toplinski izoliranu posudu. Miješa se okretanjem posude dok očitanje temperature na termometru ne bude konstantno.
Propis NN 138/2005 • Poravna se nivo vode na vrhu bočne cjevčice. Pažljivo se očita temperatura t°C i ako je potrebno korigira obzirom na točnost skale termometra.
Propis NN 138/2005 • Napomena 2.: 0,0012 je gustoća suhog zraka na 20°C kod tlaka od 760 mmHg
Propis NN 138/2005 • gdje je Ft faktor za temperaturu t°C uzet iz Tablice 1. Priloga 1. Pravilnika o fizikalno-kemijskim metodama analize mošta, vina, drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina (»Narodne novine« br. 106/04).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 88/09, Broj 89/09, Broj 107/03, Broj 48/94, Broj 82/05, Broj 12/94


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled