PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 73/2005 • – 25% ukupne masti (kakaov maslac i mliječna mast), osim proizvoda iz točke 4.b. ovoga Priloga čiji se uvjeti minimalne kakvoće u pogledu sastava razlikuju od uvjeta minimalne kakvoće proizvoda iz točke 4.a.
NN 73/2005 • – »mrvice« ili »pahuljice«: proizvod je u obliku granula ili pahuljica te mora sadržavati najmanje 20% ukupne suhe tvari kakaovih dijelova, najmanje 12% suhe tvari mlijeka dobivene djelomičnom ili potpunom dehidracijom punomasnog mlijeka, djelomično ili potpuno obranog mlijeka, vrhnja ili djelomično ili potpuno dehidriranog vrhnja, maslaca ili mliječne masti, i najmanje 12% ukupne masti (kakaov maslac i mliječna mast);
NN 73/2005 • – »preljev«: proizvod mora sadržavati najmanje 31% ukupne masti (kakaov maslac i mliječna mast);
NN 73/2005 • – »Gianduja-mliječna čokolada od lješnjaka« (ili jedna od izvedenica riječi »gianduja«): proizvod mora biti dobiven prvenstveno od mliječne čokolade koja sadrži najmanje 10% suhe tvari mlijeka dobivene djelomičnom ili potpunom dehidracijom punomasnog mlijeka, djelomično ili potpuno obranog mlijeka, vrhnja ili djelomično ili potpuno dehidriranog vrhnja, maslaca ili mliječne masti te od fino mljevenih lješnjaka u takvoj količini da 100 g proizvoda sadrži najmanje 15 g odnosno najviše 40 g lješnjaka. Bademi, lješnjaci i druge vrste lupinastog voća također se mogu dodati, cijeli ili usitnjeni, u takvom omjeru da zajedno sa mljevenim lješnjacima ne prelaze 60% ukupne mase proizvoda.
NN 73/2005 • – »… s vrhnjem«: proizvod mora imati sadržaj mliječne masti najmanje 5,5%;
NN 73/2005 • – »… s obranim mlijekom«: proizvod mora imati sadržaj mliječne masti najviše 1%.
NN 73/2005 • 5. Obiteljska mliječna čokolada je proizvod dobiven od kakaovih proizvoda, šećera i mlijeka ili mliječnih proizvoda i sadrži najmanje:
NN 73/2005 • – 20% suhe tvari mlijeka dobivene od djelomično ili potpuno dehidriranoga punomasnog mlijeka, djelomično ili potpuno obranog mlijeka, vrhnja ili od djelomično ili potpuno dehidriranog vrhnja, maslaca ili mliječne masti;
NN 73/2005 • 6. Bijela čokolada je proizvod dobiven od kakaovog maslaca, mlijeka ili mliječnih proizvoda i šećera koji sadrži najmanje 20% kakaovog maslaca i najmanje 14% suhe tvari mlijeka dobivene od djelomično ili potpuno dehidriranog punomasnog mlijeka, djelomično ili potpuno obranog mlijeka, vrhnja ili djelomično ili potpuno dehidriranog vrhnja, maslaca ili mliječne masti, od čega je najmanje 3,5% mliječna mast.
NN 73/2005 • 7. Punjena čokolada, čokolada s ... punjenjem, čokolada sa … sredinom je punjeni proizvod čiji se vanjski dijelovi sastoje od jednog od proizvoda definiranih pod točkama 3., 4., 5. i 6. ovoga Priloga. Ovaj naziv se ne primjenjuje na proizvode čija se unutrašnjost sastoji od pekarskih proizvoda, finog peciva, biskvita ili sladoleda.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 73/2005 • Vanjski čokoladni dio proizvoda koji nosi jedan od ovih naziva čini najmanje 25% ukupne mase proizvoda.
NN 73/2005 • 8. Čokolada »a la taza« je proizvod dobiven od kakaovih proizvoda, šećera i brašna ili škroba od pšenice, riže ili kukuruza, a sadrži najmanje 35% ukupne suhe tvari kakaovih dijelova, uključujući najmanje 18% kakaovog maslaca i najmanje 14% bezmasne suhe tvari kakaovih dijelova te najviše 8% brašna ili škroba.
NN 73/2005 • 9. Obiteljska čokolada »a la taza« je proizvod dobiven od kakaovih proizvoda, šećera i brašna ili škroba od pšenice, riže ili kukuruza, a koji sadrži najmanje 30% ukupne suhe tvari kakaovih dijelova, uključujući najmanje 18% kakaovog maslaca i najmanje 12% bezmasne suhe tvari kakaovih dijelova te najviše 18% brašna ili škroba.
NN 73/2005 • – jedne čokolade ili kombinacije ili mješavine čokolada u smislu definicije pod točkama 3., 4., 5. i 6. ovoga Priloga te ostalih jestivih sastojaka uz uvjet da čokolada čini najmanje 25% ukupne mase proizvoda.
NN 73/2005 • BILJNE MASNOĆE RAZLIČITE OD KAKAOVOG MASLACA KOJE SE MOGU DODAVATI ČOKOLADNIM PROIZVODIMA
NN 73/2005 • Biljne masnoće koje se sukladno članku 6. ovoga Pravilnika dodaju pojedinačno ili u smjesi kao zamjena kakaovom maslacu moraju udovoljavati sljedećim zahtjevima:
NN 73/2005 • (a) da su nelaurinske biljne masnoće, bogate simetričnim mononezasićenim trigliceridima tipova POP, POSt i StOSt(1);
NN 73/2005 • (b) da se mogu miješati u bilo kojem omjeru s kakaovim maslacem i da su im svojstva sukladna s njegovim fizikalnim svojstvima (točka topljenja i temperatura kristalizacije, brzina topljenja, potreba za temperiranje);
NN 73/2005 • (c) da su dobivene isključivo procesom rafinacije i/ili frakcioniranja koji isključuje enzimatsku modifikaciju strukture triglicerida.
NN 73/2005 • U skladu s navedenim zahtjevima mogu se koristiti biljne masnoće dobivene iz biljaka, kako slijedi u tablici:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 48/06, Broj 21/05,
Broj 153/09, Broj 41/04,
Broj 143/98, Broj 44/98
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE