PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 1/2007 • (3) Panirano meso se proizvodi od oblikovanih komada mesa životinja za klanje sa ili bez kosti, usitnjenoga oblikovanog mesa ili mesa iz stavka 2. ovoga članka, koje se oblaže smjesom za paniranje. Pored smjese za paniranje ovom proizvodu se dodaju dodatni sastojci, mesno tijesto ili strojno otkošteno meso i masno tkivo. Smjesa za paniranje mora dobro prianjati uz meso cijelom površinom.
NN 1/2007 • (4) Proizvodi pripremljeni za daljnju obradu proizvode se i stavljaju na tržište pod nazivima navedenim u stavcima 1., 2. i 3. ovoga članka ili pod drugim nazivima sukladno članku 8. stavku 3. ovoga Pravilnika.
NN 1/2007 • (1) Kobasice su proizvodi od mesa, strojno otkoštenog mesa, iznutrica, krvi, masnog i vezivnog tkiva različitog stupnja usitnjenosti te dodatnih sastojaka.
NN 1/2007 • (2) Kobasice se obrađuju na različite načine i konzerviraju odgovarajućim postupcima, a mogu biti punjene u prirodne ili umjetne ovitke ili bez ovitka ili u drugoj ambalaži.
NN 1/2007 • (3) Na osnovi sastava, tehnološkog postupka proizvodnje i načina konzerviranja, kobasice se mogu proizvoditi kao: fermentirane kobasice, toplinski obrađene kobasice i svježe kobasice.
NN 1/2007 • (1) Fermentirane kobasice su proizvodi od mesa, masnog tkiva i dodatnih sastojaka koji se nakon obrade i punjenja podvrgavaju postupcima fermentacije, sušenja i zrenja sa ili bez dimljenja. Proizvodi koji nisu dimljeni mogu nositi oznaku »sušen na zraku« ili »sušen bez dimljenja«.
NN 1/2007 • (2) Na osnovi stupnja osušenosti i zrenja, fermentirane kobasice mogu biti: trajne kobasice i kobasice za mazanje.
NN 1/2007 • (1) Trajne kobasice su proizvodi od mesa koji sadrže maksimalno 40% vode.
NN 1/2007 • (2) Količina bjelančevina mesa u proizvodu mora biti minimalno 16%.
NN 1/2007 • (3) Trajne kobasice se proizvode i stavljaju na tržište pod nazivima: kulen, zimska, čajna, srijemska ili pod drugim nazivima sukladno članku 8. stavku 3. ovoga Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 1/2007 • – ovitak mora dobro prianjati uz nadjev, a površina kobasice ne smije biti deformirana;
NN 1/2007 • – nadjev na presjeku treba imati izgled mozaika sastavljenog od približno ujednačenih komadića mišićnog tkiva crvene boje i masnog tkiva bijele boje;
NN 1/2007 • – sastojci nadjeva trebaju biti ravnomjerno raspoređeni i međusobno čvrsto povezani;
NN 1/2007 • (1) Kulen je proizvod od krupnije usitnjenoga svinjskog mesa, masnog tkiva, kuhinjske soli, aditiva, začina i ekstrakata začina, šećera, starter kultura, a može se dodati i do 10% goveđeg mesa. Nadjev se puni u prirodne ili umjetne ovitke. Od začina dominira crvena mljevena začinska paprika, slatka i/ili ljuta ili ekstrakt paprike.
NN 1/2007 • (2) Količina bjelančevina mesa u proizvodu mora biti minimalno 22%.
NN 1/2007 • (1) Zimska je proizvod od sitnije usitnjenoga svinjskog mesa, masnog tkiva, kuhinjske soli, aditiva, šećera, začina i ekstrakata začina, te starter kultura, a može se dodati i do 10% goveđeg mesa. Nadjev se puni u prirodne ili umjetne ovitke. Ovitak zimske može biti presvučen plemenitom plijesni.
NN 1/2007 • (2) Količina bjelančevina mesa u proizvodu mora biti minimalno 22%.
NN 1/2007 • Čajna je proizvod od usitnjenoga svinjskog i goveđeg mesa, masnog tkiva, kuhinjske soli, aditiva, začina i ekstrakata začina, starter kultura i šećera. Nadjev se puni u prirodne ili umjetne ovitke.
NN 1/2007 • (1) Srijemska je proizvod od usitnjenoga svinjskog mesa i masnog tkiva, kuhinjske soli, aditiva, začina i ekstrakata začina, šećera, starter kultura, a može se dodati i do 10% goveđeg mesa. Nadjev se puni u prirodne ili umjetne ovitke.
NN 1/2007 • (2) Od začina dominira crvena mljevena začinska paprika, slatka i/ili ljuta ili ekstrakt paprike.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 1/08, Broj 56/03,
Broj 79/02, Broj 124/05,
Broj 30/98, Broj 79/93
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE