PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 79/2009 • 4. Mali objekt za preradu mlijeka – objekt u kojem se godišnje preradi manje od 500.000 l mlijeka;
NN 79/2009 • 5. Mali objekt za proizvodnju mljevenog mesa, mesnih pripravaka i strojno otkoštenog mesa – objekt u kojem se godišnje preradi manje od 250 t mesa;
NN 79/2009 • 6. Mali objekt za rasijecanje mesa – objekt u kojem se godišnje preradi manje od 250 t mesa;
NN 79/2009 • 7. Mjesto prispijeća pošiljke – prvo mjesto prispijeća pošiljke na područje Republike Hrvatske, nakon graničnog prijelaza, a prije stavljanja u promet ili korištenja;
NN 79/2009 • 8. Nadležno tijelo – Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja;
NN 79/2009 • 9. Noćni rad – rad u vremenu između 22 sata uvečer i 6 sati ujutro sljedećeg dana;
NN 79/2009 • 10. Post mortem pregled – pregled u skladu s odredbama Priloga I. Odjeljka I. Poglavlja II. Dijela D Pravilnika o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla;
NN 79/2009 • 11. Serija hrane životinjskog podrijetla – podrazumijeva jedinicu hrane životinjskog podrijetla stavljenu na tržište, koja je prerađena, proizvedena ili pakirana u gotovo jednakim uvjetima;
NN 79/2009 • 12. Svježi proizvodi ribarstva – slatkovodne ili morske životinje (osim živih školjkaša, živih plaštenjaka, živih morskih puževa te sisavaca, gmazova i žaba) podrijetlom od ribolova ili iz uzgoja koji su podvrgnuti samo postupku hlađenja;
NN 79/2009 • 14. Težina zaklane svinje – trup životinje neposredno nakon klanja i iskrvarenja, s kožom bez dlake, glavom i repom, bez bubrega i bubrežnog sala, jezika i spolnih te drugih unutrašnjih organa, rožine papaka, očnih jabučica i ušnih kanala;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 79/2009 • 15. Težina zaklane ovce i koze – trup životinje neposredno nakon klanja i iskrvarenja, s bubrezima i bubrežnim lojem bez kože, glave, donjih dijelova nogu, repa i unutarnjih organa; U slučaju janjadi te jaradi glava i rep životinje uključeni su u težinu.
NN 79/2009 • 1) Subjekt u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla i hranom za životinje (u daljnjem tekstu: subjekt) obvezan je za provedene službene kontrole u objektima iz članka 4. ovoga Pravilnika plaćati pristojbe propisane odredbama ovoga Pravilnika.
NN 79/2009 • 2) Pristojbe iz stavka 1. ovoga članka subjekt uplaćuje u Državni proračun Republike Hrvatske.
NN 79/2009 • 3) Pristojbe iz ovoga članka koriste se za financiranje troškova službenih kontrola.
NN 79/2009 • Pristojbe iz članka 3. ovoga Pravilnika obračunavaju se na sljedeći način:
NN 79/2009 • 1. za klaonice te objekte za obradu i rasijecanje odstrijeljene divljači,
NN 79/2009 • (a) za rasijecanje mesa, proizvodnju mesnih proizvoda, mljevenog mesa, mesnih pripravaka i strojno otkoštenog mesa,
NN 79/2009 • (c) za preradu i pripremu proizvoda ribarstva te uskladištenje svježih proizvoda ribarstva;
NN 79/2009 • (d) za preradu jaja, pakirne centre za jaja, preradu žaba i puževa, proizvodnju topljene životinjske masti i čvaraka, obrađenih želudaca, mjehura i crijeva, prerađene želatine i kolagena,
NN 79/2009 • – uskladištenje hrane životinjskog podrijetla (osim svježih proizvoda ribarstva) u uvjetima kontrolirane temperature,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 14/08, Broj 159/04,
Broj 1/06, Broj 112/03,
Broj 110/01, Broj 43/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE