PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 56/2006 • 45. »preradbene metode« su metode navedene u popisu Dodatka V. Poglavlja III. ovoga Pravilnika;
NN 56/2006 • 46. »objekt za preradu« je objekt kojem se prerađuju nusproizvodi životinjskog podrijetla u skladu s odredbama ovoga Pravilnika;
NN 56/2006 • 47. »proizvod za in vitro dijagnozu« je gotovi proizvod koji je spreman za upotrebu i koji sadrži proizvod od krvi; koristi se sam ili u kombinaciji kao reagens, reagentni proizvod, kalibrator, kit ili drugo kod in vitro analize uzoraka ljudskog i životinjskog podrijetla;
NN 56/2006 • 48. »sirova hrana za kućne ljubimce« je hrana za kućne ljubimce koja nije podvrgnuta nikakvom postupku konzerviranja, osim hlađenja, zamrzavanja i brzog zamrzavanja;
NN 56/2006 • 49. »daleka područja« su nepristupačna područja u kojima je populacija životinja mala, a objekata za toplinsku preradu i sabirališta nema ili su daleko, ili su to područja u kojima je mjesto uginuća daleko od pogodnih prilaznih putova te je zbog toga sakupljanje i prijevoz neprihvatljivo skupo ili neizvedivo u odnosu na uništavanje na licu mjesta;
NN 56/2006 • 50. »otopljene masnoće« su masti dobivene toplinskom preradom materijala Kategorije 2. ili 3.;
NN 56/2006 • 51. »objekt za uskladištenje« je objekt u kojem se prerađevine nusproizvoda životinjskog podrijetla privremeno uskladišćuju prije konačne upotrebe ili uništavanja;
NN 56/2006 • 52. »štavljenje« je učvršćivanje kože pomoću biljnih štavila i kromnih soli odnosno drugih tvari kao što su aluminijeve soli, željezne soli, silicijeve soli, aldehidi i kinoni te drugi sintetički učvršćivači za kožu;
NN 56/2006 • 53. »tehnički objekt« je objekt u kojem se nejestivi nusproizvodi životinjskog podrijetla upotrebljavaju u proizvodnji tehničkih proizvoda;
NN 56/2006 • HIGIJENSKI UVJETI ZA SAKUPLJANJE I PRIJEVOZ NUSPROIZVODA ŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA I PRERA?EVINA
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 56/2006 • 1. Moraju se poduzeti sve potrebne mjere kako bi se osiguralo:
NN 56/2006 • a) da su materijali Kategorije 1, 2 i 3 tijekom sakupljanja i prijevoza propisno označeni, te da se u objektima čuvaju i privremeno uskladište odvojeno; i
NN 56/2006 • b) da su prerađevine nusproizvoda životinjskog podrijetla propisno označene, da se čuvaju i uskladišćuju odvojeno u propisanim uvjetima.
NN 56/2006 • 2. Za vrijeme prijevoza na etiketi-oznaci koja je istaknuta na vozilu, spremniku, kartonu ili drugom ambalažnom materijalu mora jasno biti navedeno sljedeće:
NN 56/2006 • a) kategorija kojoj pripadaju nusproizvodi životinjskog podrijetla ili, ako se radi o prerađevinama, kategorija nusproizvoda od koje su dobivene prerađevine; i
NN 56/2006 • b) ako se radi o materijalu Kategorije 3, natpis plave boje: »Nije za prehranu ljudi«,
NN 56/2006 • – ako se radi o materijalu Kategorije 2 (osim stajski gnoja i sadržaja probavnog trakta) i o njegovim prerađevinama, natpis žute boje: »Nije za prehranu ljudi«, ili
NN 56/2006 • – ako se radi o materijalu Kategorije 1. i o njegovim prerađevinama, natpis crvene boje: »Samo za uništavanje«.
NN 56/2006 • 1. Nusproizvodi životinjskog podrijetla i njihove prerađevine moraju se sakupljati i prevoziti u dobro zatvorenim posudama ili u vozilima s nepropusnim spremnicima s poklopcem.
NN 56/2006 • 2. Vozila i spremnici prije ponovne upotrebe, odnosno posude te svu ponovo upotrijebljenu opremu ili pribor koji dolazi u dodir sa nusproizvodima životinjskog podrijetla ili njihovim prerađevinama potrebno je:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 7/99, Broj 59/96,
Broj 14/07, Broj 142/03,
Broj 80/04, Broj 14/96
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE