PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/2009 • (a) prerade i korištenja hrane za životinje koja sadrži prerađene životinjske bjelančevine dobivene od trupa ili dijelova trupa životinja iste vrste;
NN 96/2009 • (b) životinja koje se hrane hranom za životinje iz točke (a) ovoga članka, uključujući strogi nadzor zdravstvenog statusa tih životinja,
NN 96/2009 • 1) U slučaju kad nadležno tijelo zabrani prijevoz nusproizvoda do najbliže spalionice ili objekta za preradu u skladu s člankom 24. stavkom 1. točkom (c) Pravilnika o nusproizvodima životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi[4], nadležno tijelo može odobriti uklanjanje tih nusproizvoda:
NN 96/2009 • (a) kao otpada, spaljivanjem ili zakapanjem na mjestu s kojeg potječe nusproizvod;
NN 96/2009 • (b) na odlagalištu odobrenom u skladu s Pravilnikom o načinima i uvjetima odlaganja otpada, kategorijama i uvjetima rada za odlagališta otpada (»Narodne novine«, broj 117/07)[5]; ili
NN 96/2009 • (c) kao otpada, spaljivanjem ili zakapanjem na mjestu na kojem je najmanji rizik po zdravlje ljudi, životinja i okoliša, uz uvjet da se to mjesto nalazi na udaljenosti koja je dovoljna da nadležno tijelo može provesti mjere sprječavanja opasnosti za zdravlje ljudi i životinja te okoliš.
NN 96/2009 • 2) Spaljivanje i zakapanje na mjestima navedenim u stavku 1. točkama (a) i (c) ovoga članka, provodi se u skladu s odredbama posebnih propisa[6] i smjernica o zaštiti okoliša i javnom zdravstvu.
NN 96/2009 • 3) Nadležno tijelo nadzire spaljivanje i zakapanje nusproizvoda i poduzima mjere potrebne za osiguranje udovoljavanja zahtjevima iz Priloga II. ovoga Pravilnika.
NN 96/2009 • Nadziranje teže dostupnih područja koja se koriste za spaljivanje i zakapanje nusproizvoda
NN 96/2009 • U slučaju spaljivanja ili zakapanja u skladu s člancima 6., 7. i 8. ovoga Pravilnika, osoba odgovorna za spaljivanje ili zakapanje mora voditi evidencije o:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/2009 • (a) količini, kategoriji i vrsti zakopanih ili spaljenih nusproizvoda:
NN 96/2009 • Prilozi I. i II. tiskani su u dodatku ovoga Pravilnika i njegov su sastavni dio.
NN 96/2009 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
NN 96/2009 • Zahtjevi za hranu za životinje i evidencije koje vode objekti za preradu i objekti za proizvodnju hrane za životinje uključeni u preradu ribljih nusproizvoda i proizvoda dobivenih od istih namijenjenih hranidbi riba
NN 96/2009 • A. Zahtjevi za ribu i nusproizvode namijenjene hranidbi riba
NN 96/2009 • Riba i nusproizvodi i proizvodi dobiveni od istih namijenjeni hranidbi riba, moraju udovoljavati sljedećim zahtjevima:
NN 96/2009 • (a) s njima se mora postupati i prerađivati ih odvojeno od materijala koji nije odobren za tu namjenu;
NN 96/2009 • (b) moraju potjecati od riba iz ulova ili ostalih morskih životinja koje nisu sisavci ulovljeni u otvorenom moru ili jezerima u svrhu proizvodnje ribljeg brašna, ili od svježih nusproizvoda od riba iz ulova prerađenih u objektima za proizvodnju ribljih proizvoda za prehranu ljudi;
NN 96/2009 • (c) moraju biti prerađeni u objektu za preradu odobrenom u skladu s člankom 17. Pravilnika o nusproizvodima životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi[10], na način koji osigurava mikrobiološku ispravnost proizvoda;
NN 96/2009 • (d) moraju biti pakirani nakon obrade, a prije distribucije, u pakiranja koja su jasno i čitljivo označena nazivom i adresom objekta za proizvodnju hrane za životinje i riječima: »može se koristiti za hranidbu riba«.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 16/93, Broj 64/01,
Broj 26/94, Broj 151/98,
Broj 81/06, Broj 160/98
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE