PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-11-138-2599 NN 138/2005

• C.3.4. Termometar (ili sonda za mjerenje temperature) označen u stupnjevima i desetinkama stupnjeva od 10 do 40°C, kalibriran na 0,05°C.


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• C.3.5. Utezi, kalibrirani od strane priznatog certificiranog tijela.


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• Napomena 1: Korištenje vage s dvije plitice je također moguće sukladno međunarodno važećim metodama.


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• Plovak i mjerni cilindar se moraju čistiti između svakog mjerenja s destiliranom vodom, osušiti mekanim laboratorijskim papirom koji ne ostavlja vlakna i isprati otopinom čija gustoća se određuje. Mjerenje se mora izvršiti čim se postigne stabilnost uređaja kako bi se ograničio gubitak alkohola isparavanjem.


Internet NN 138/2005
• Iako vage obično imaju unutrašnji sustav kalibriranja, hidrostatska vaga mora imati sposobnost kalibriranja s utezima koje je umjerilo službeno certificirano tijelo.

Internet stranice NN 138/2005
• C.4.2.1. Mjerni cilindar se napuni do oznake redestiliranom vodom (ili vodom ekvivalentne čistoće, npr. mikrofiltriranom vodom čija provodljivost iznosi 18,2 M/cm) na temperaturi između 15 i 25°C, ali najbolje na 20°C.

Internet stranice NN 138/2005 • C.4.2.2. Uroni se plovak i termometar, promiješa, očita gustoća tekućine s uređaja te, ako je potrebno, ispravi očitana vrijednost tako da bude jednaka vrijednosti vode pri mjerenju temperature.
Internet stranice NN 138/2005 • C.4.3.1. Mjerni cilindar se nadopuni do oznake s mješavinom voda-alkohol poznate alkoholne jakosti na temperaturi između 15 i 25°C, ali najbolje na 20°C.
Internet stranice NN 138/2005 • C.4.3.2. Uroni se plovak i termometar, promiješa, očita gustoća tekućine (ili alkoholna jakost ako je to moguće) s uređaja. Alkoholna jakost, utvrđena na taj način, će biti jednaka prethodno utvrđenoj alkoholnoj jakosti.
Internet stranice NN 138/2005 • Napomena 2: Ta otopina poznate alkoholne jakosti također se može koristiti za kalibriranje plovka umjesto redestilirane vode.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 138/2005 • C.4.4. Mjerenje gustoće destilata (ili njegove alkoholne jakosti, ako to uređaj omogućava).
Informacije NN 138/2005 • C.4.4.1. Uzorak za testiranje se ulije u mjerni cilindar do graduirane oznake.
Poslovne stranice NN 138/2005 • C.4.4.2. Uroni se plovak i termometar, promiješa, očita gustoća tekućine (ili alkoholna jakost ako je to moguće) s uređaja. Zabilježi se temperatura ako je gustoća mjerena na t°C (Pt).
Pregledi NN 138/2005 • C.4.4.3. Ispravi se Pt na 20 korištenjem tablice s vrijednostima gustoće T za smjese vode i alkohola koja je dana u Tablici 1. Priloga 2. Pravilnika o fizikalno-kemijskim metodama analize mošta, vina, drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina (»Narodne novine« br. 106/04).
Besplatno NN 138/2005 • C.4.5.1. Plovak se uroni u otopinu za čišćenje plovka u mjernom cilindru.
Glasnik NN 138/2005 • C.4.5.2. Plovak se ostavi namakati sat vremena uz periodično okretanje.
Propis NN 138/2005 • C.4.5.3. Ispere se s velikom količinom pitke vode, a nakon toga s destiliranom vodom.
Propis NN 138/2005 • C.4.5.4. Osuši se s mekanim laboratorijskim papirom koji ne ostavlja vlakna.
Propis NN 138/2005 • Ovaj postupak se provodi prilikom prve upotrebe plovka, a zatim redovno po potrebi.
Propis NN 138/2005 • Kada se koristi gustoća 20, izračuna se stvarna alkoholna jakost upotrebom tablica s alkoholnim jakostima koje su niže navedene:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 50/09, Broj 183/04, Broj 157/98, Broj 136/03, Broj 136/03, Broj 152/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled