PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-11-138-2599 NN 138/2005

• Tablica koja navodi vrijednosti alkoholne jakosti (% vol) na 20°C kao funkciju gustoće na 20°C mješavine voda-alkohol dana je u Prilogu 2.


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• Sljedeći podaci su dobiveni iz međunarodnog istraživanja provođenja metode koje je provedeno u skladu s međunarodno dogovorenim postupcima [1] [2].


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• Srednja vrijednost (x) % vol 23,80 26,51*40,0940,2939,26 43,09*42,38 45,89*57,16 63,44*


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• 1. Tikvica s okruglim dnom od 1 l sa standardiziranim oblim brušenim spojem;


Internet NN 138/2005
• II. ODRE?IVANJE UKUPNOG SUHOG EKSTRAKTA U ALKOHOLNIM PIĆIMA GRAVIMETRIJOM

Internet stranice NN 138/2005
• Ova metoda primjenjuje se samo za akvavit u kojem je suhi ekstrakt ograničen na 1,5 g na 100 ml kao što je definirano u Pravilniku o jakim alkoholnim i alkoholnim pićima (»Narodne novine« br. 172/04).

Internet stranice NN 138/2005 • ISO 3696:1987: Voda za upotrebu u analitičkom laboratoriju – Zahtjevi i test metode
Internet stranice NN 138/2005 • Ukupni suhi ekstrakt ili ukupna suha tvar uključuje sve tvari koje nisu hlapive pod specifičnim fizikalnim uvjetima.
Internet stranice NN 138/2005 • Vaganje ostatka zaostalog nakon isparavanja alkoholnog pića na kipućoj vodenoj kupelji i sušenje u sušioniku.
Internet stranice NN 138/2005 • 5.1. Cilindrična posuda za isparavanje s ravnim dnom promjera 55 mm.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 138/2005 • 7.1. Odpipetira se 25 ml alkoholnog pića koje sadrži manje od 15 g/l suhe tvari u prethodno izvaganu cilindričnu posudu za isparavanje s ravnim dnom promjera 55 mm. Tijekom prvog sata isparavanja, posuda za isparavanje je smještena na poklopcu kipuće vodene kupelji tako da tekućina ne vrije jer bi to moglo dovesti do gubitka uslijed prskanja. Ostavi se još sat vremena u direktnom kontaktu s parom kipuće vodene kupelji.
Informacije NN 138/2005 • 7.2. Sušenje se završi stavljanjem posude za isparavanje u sušionik na 105°C ± 3°C dva sata. Posuda za isparavanje se stavi u eksikator na hlađenje i izvaže se sa sadržajem.
Poslovne stranice NN 138/2005 • Masa ostatka pomnožena s 40 jednaka je suhom ekstraktu u alkoholnom piću i mora se izraziti u g/l na jedno decimalno mjesto.
Pregledi NN 138/2005 • Sljedeći podaci su dobiveni iz međunarodnog istraživanja provođenja metode koje je provedeno u skladu s međunarodno dogovorenim postupcima [1] [2].
Besplatno NN 138/2005 • Broj laboratorija preostalih nakon odbacivanja ekstremnih vrijednosti 9989
Glasnik NN 138/2005 • III. ODRE?IVANJE HLAPIVIH KOMPONENATA I METANOLA U ALKOHOLNIM PIĆIMA
Propis NN 138/2005 • Pravilnik o jakim alkoholnim i alkoholnim pićima (»Narodne novine« br. 172/04) određuje minimalne razine hlapivih spojeva osim etanola i metanola za niz alkoholnih pića. Samo za ovu skupinu pića, te razine se konvencionalno smatraju jednakima zbroju koncentracija:
Propis NN 138/2005 • Sljedeće metode su konvencionalne metode za mjerenje hlapivih spojeva:
Propis NN 138/2005 • – aldehidi (etanal i acetal), etil acetat i alkoholi pomoću plinske kromatografije (GC).
Propis NN 138/2005 • Analiza hlapivih spojeva plinskom kromatografijom, osim spojeva koji su navedeni u prethodnom tekstu, može se pokazati posebno zanimljivom kao sredstvo za određivanje kako porijekla sirovine koja se koristi u destilaciji, tako i stvarnih uvjeta destilacije.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 2/06, Broj 121/02, Broj 55/92, Broj 88/96, Broj 117/01, Broj 25/92


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled