PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 129/2009 • c) jamčiti da se proizvodi koji nisu ekološki ne stavljaju u promet s oznakom ekološkog proizvoda.
NN 129/2009 • 5) Pored odredbi iz stavka 2. i 4. ovoga članka u slučaju kada se u istoj proizvodnoj jedinici pripravljaju ili čuvaju proizvodi koji nisu ekološki proizvedeni, proizvođač je obvezan:
NN 129/2009 • a) postupke obrade i prerade izvoditi neprekidno dok se ne obradi cijela serija, prostorno ili vremenski odvojeno od sličnih postupaka, koji se obavljaju na proizvodima koji nisu ekološki;
NN 129/2009 • b) čuvati ekološke proizvode prije i nakon obrade i prerade, prostorno ili vremenski odvojene od proizvoda koji nisu ekološki;
NN 129/2009 • c) obavijestiti o tome nadzornu tijelo i držati na raspolaganju zapise o svim postupcima i prerađenim količinama;
NN 129/2009 • d) poduzeti potrebne mjere kako bi se osigurala identifikacija serija i izbjeglo miješanje ili zamjena s proizvodima koji nisu ekološki;
NN 129/2009 • e) izvoditi postupke obrade i prerade na ekološkim proizvodima samo nakon odgovarajućeg čišćenja proizvodne opreme.
NN 129/2009 • 1) U preradi ekološke hrane s izuzetkom vina, mogu se koristiti samo sljedeće tvari:
NN 129/2009 • b) pripravci mikroorganizama i enzima koji se koriste u preradi hrane, međutim enzimi koji se koriste za prehranu ljudi moraju biti navedeni u Prilogu I. ovoga Pravilnika;
NN 129/2009 • c) tvari i proizvodi definirani člankom 2. točkom a 1. i a 2. Pravilnika o aromama (NN br. 53/08);
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 129/2009 • d) boje za žigove na mesu i kori jaja sukladno člancima 25. i 26. Pravilnika o prehrambenim aditivima (NN br. 81/08);
NN 129/2009 • e) pitka voda i sol (s natrijevim kloridom ili kalijevim kloridom kao temeljnim sastojcima) koji se općenito primjenjuju u preradi hrane;
NN 129/2009 • f) minerali (uključujući elemente u tragovima), vitamini, aminokiseline i hranjive tvari, dozvoljene samo ukoliko je njihova primjena dopuštena propisima za hranu u koju su dodani.
NN 129/2009 • 2) Za potrebe izračuna 95% masenog udjela sastojaka poljoprivrednog podrijetla, uzimaju se aditivi navedeni u Prilogu I. ovoga Pravilnika, označeni zvjezdicom u stupcu sa oznakom aditiva a izračunavaju se kao sastojci poljoprivrednog podrijetla.
NN 129/2009 • 3) Kvasci i proizvodi od kvasaca ne izračunavaju se u sastav poljoprivrednog podrijetla do 31. prosinca 2013. godine.
NN 129/2009 • 4) Za tradicionalne dekorativne boje kore kuhanih jaja, proizvedenih za tržište s obzirom na razdoblje godine u kojem se upotrebljava, Povjerenstvo može za navedeno razdoblje odobriti korištenje prirodnih boja i premazivanje prirodnim tvarima. Odobrenje obuhvaća sintetičke oblike željeznog oksida i željeznih hidroksida do 31. prosinca 2013. godine.
NN 129/2009 • 5) Pripravci i tvari iz stavka 1. ovoga članka i tvari koje nisu označene zvjezdicom u stupcu Priloga I. ovoga Pravilnika sa oznakom aditiva ne ulaze u izračun sastojaka poljoprivrednog podrijetla.
NN 129/2009 • 6) Tvari navedene u Prilogu I. ovoga Pravilnika dozvoljeno je koristiti u proizvodnji, pripravljanju i oblikovanju kvasaca.
NN 129/2009 • 1) U preradi ekološke hrane mogu se koristiti poljoprivredni sastojci koji nisu ekološki ukoliko su navedeni u Prilogu II. ovoga Pravilnika.
NN 129/2009 • 2) Za sastojak poljoprivrednog podrijetla koji nije obuhvaćen u Prilogu II. ovog Pravilnika proizvođač treba dobiti dozvolu za korištenje od Povjerenstva, te dostaviti potrebne dokaze koji ukazuju da sastojak nije proizveden u dostatnoj količini u Republici Hrvatskoj sukladno pravilima ekološke proizvodnje.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 1/96, Broj 9/99,
Broj 151/08, Broj 13/06,
Broj 55/02, Broj 19/92
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE