PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-10-129-3177 NN 129/2009

• c) jamčiti da se proizvodi koji nisu ekološki ne stavljaju u promet s oznakom ekološkog proizvoda.


Stranica 2009-10-129-3177 NN 129/2009

• 5) Pored odredbi iz stavka 2. i 4. ovoga članka u slučaju kada se u istoj proizvodnoj jedinici pripravljaju ili čuvaju proizvodi koji nisu ekološki proizvedeni, proizvođač je obvezan:


Stranica 2009-10-129-3177 NN 129/2009

• a) postupke obrade i prerade izvoditi neprekidno dok se ne obradi cijela serija, prostorno ili vremenski odvojeno od sličnih postupaka, koji se obavljaju na proizvodima koji nisu ekološki;


Stranica 2009-10-129-3177 NN 129/2009

• b) čuvati ekološke proizvode prije i nakon obrade i prerade, prostorno ili vremenski odvojene od proizvoda koji nisu ekološki;


Internet NN 129/2009
• c) obavijestiti o tome nadzornu tijelo i držati na raspolaganju zapise o svim postupcima i prerađenim količinama;

Internet stranice NN 129/2009
• d) poduzeti potrebne mjere kako bi se osigurala identifikacija serija i izbjeglo miješanje ili zamjena s proizvodima koji nisu ekološki;

Internet stranice NN 129/2009 • e) izvoditi postupke obrade i prerade na ekološkim proizvodima samo nakon odgovarajućeg čišćenja proizvodne opreme.
Internet stranice NN 129/2009 • 1) U preradi ekološke hrane s izuzetkom vina, mogu se koristiti samo sljedeće tvari:
Internet stranice NN 129/2009 • b) pripravci mikroorganizama i enzima koji se koriste u preradi hrane, međutim enzimi koji se koriste za prehranu ljudi moraju biti navedeni u Prilogu I. ovoga Pravilnika;
Internet stranice NN 129/2009 • c) tvari i proizvodi definirani člankom 2. točkom a 1. i a 2. Pravilnika o aromama (NN br. 53/08);
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 129/2009 • d) boje za žigove na mesu i kori jaja sukladno člancima 25. i 26. Pravilnika o prehrambenim aditivima (NN br. 81/08);
Informacije NN 129/2009 • e) pitka voda i sol (s natrijevim kloridom ili kalijevim kloridom kao temeljnim sastojcima) koji se općenito primjenjuju u preradi hrane;
Poslovne stranice NN 129/2009 • f) minerali (uključujući elemente u tragovima), vitamini, aminokiseline i hranjive tvari, dozvoljene samo ukoliko je njihova primjena dopuštena propisima za hranu u koju su dodani.
Pregledi NN 129/2009 • 2) Za potrebe izračuna 95% masenog udjela sastojaka poljoprivrednog podrijetla, uzimaju se aditivi navedeni u Prilogu I. ovoga Pravilnika, označeni zvjezdicom u stupcu sa oznakom aditiva a izračunavaju se kao sastojci poljoprivrednog podrijetla.
Besplatno NN 129/2009 • 3) Kvasci i proizvodi od kvasaca ne izračunavaju se u sastav poljoprivrednog podrijetla do 31. prosinca 2013. godine.
Glasnik NN 129/2009 • 4) Za tradicionalne dekorativne boje kore kuhanih jaja, proizvedenih za tržište s obzirom na razdoblje godine u kojem se upotrebljava, Povjerenstvo može za navedeno razdoblje odobriti korištenje prirodnih boja i premazivanje prirodnim tvarima. Odobrenje obuhvaća sintetičke oblike željeznog oksida i željeznih hidroksida do 31. prosinca 2013. godine.
Propis NN 129/2009 • 5) Pripravci i tvari iz stavka 1. ovoga članka i tvari koje nisu označene zvjezdicom u stupcu Priloga I. ovoga Pravilnika sa oznakom aditiva ne ulaze u izračun sastojaka poljoprivrednog podrijetla.
Propis NN 129/2009 • 6) Tvari navedene u Prilogu I. ovoga Pravilnika dozvoljeno je koristiti u proizvodnji, pripravljanju i oblikovanju kvasaca.
Propis NN 129/2009 • 1) U preradi ekološke hrane mogu se koristiti poljoprivredni sastojci koji nisu ekološki ukoliko su navedeni u Prilogu II. ovoga Pravilnika.
Propis NN 129/2009 • 2) Za sastojak poljoprivrednog podrijetla koji nije obuhvaćen u Prilogu II. ovog Pravilnika proizvođač treba dobiti dozvolu za korištenje od Povjerenstva, te dostaviti potrebne dokaze koji ukazuju da sastojak nije proizveden u dostatnoj količini u Republici Hrvatskoj sukladno pravilima ekološke proizvodnje.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 1/96, Broj 9/99, Broj 151/08, Broj 13/06, Broj 55/02, Broj 19/92


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled