PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-04-38-1314 NN 38/2008

• – gornjih i donjih kutova prednje površine pošiljke (što bliže protoka povratnoga zraka rashladne jedinice ),


Stranica 2008-04-38-1314 NN 38/2008

• Uzorak je potrebno uzeti na sve tri lokacije, koje predstavljaju najtoplije točke u rashladnoj vitrini.


Stranica 2008-04-38-1314 NN 38/2008

• Sonda za mjerenje temperature i instrument za prodiranje u smrznuti proizvod moraju biti ohlađeni prije mjerenja temperature proizvoda.


Stranica 2008-04-38-1314 NN 38/2008

• Metoda za prethodno hlađenje mora osigurati da su oba instrumenta (sonda i instrument) izjednačena s temperaturom proizvoda.


Internet NN 38/2008
• Ako sonda za mjerenje temperature nije namijenjena za prodiranje u brzo smrznuti proizvod potrebno je s pomoću prethodno ohlađenog instrumenta za prodiranje, napraviti otvor u koju se stavi sonda. Promjer otvora mora tijesno prilijegati uz promjer sonde, a dubina istoga je zavisna od vrste proizvoda.

Internet stranice NN 38/2008
• Pripremu uzorka i mjerenje njegove temperature treba obaviti u izabranom hlađenom prostoru u kojem se nalazi uzorak.

Internet stranice NN 38/2008 • a) gdje to dozvoljavaju dimenzije proizvoda, stavi se unaprijed ohlađena sonda u dubinu od 2,5 mm od površine proizvoda,
Internet stranice NN 38/2008 • b) ako mjerenje prethodnoj točki nije moguće, sondu treba staviti minimalno na dubinu koja iznosi 3 do 4 puta promjera sonde računajući od površine proizvoda,
Internet stranice NN 38/2008 • c) određene uzorke hrane radi njene veličine ili sastava (npr. zeleni grašak) nije moguće bušiti radi određivanja unutrašnje temperature. U takvim slučajevima potrebno je odrediti unutarnju temperaturu ambalažne jedinice tako da se u nju stavi primjereno šiljatu unaprijed ohlađenu sondu u sredinu omota i izmjeri temperatura u dodiru s hranom.
Internet stranice NN 38/2008 • 2.1. Temperatura u smislu ovoga Pravilnika znači temperaturu izmjerenu na određenom mjestu s dijelom mjernoga instrumenta ili uređaja osjetljivog na temperaturu.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 38/2008 • Sukladno ovom Pravilniku potrebno je temperaturu, nakon toplinske stabilizacije u cijelom proizvodu sve vrijeme održavati na –18°C ili hladnije, s mogućim kratkim otklonima prema toplijem.
Informacije NN 38/2008 • Mjerenje temperature brzo smrznute hrane predstavlja precizno zapisivanje temperature izabranog uzorka, uzetog sukladno Prilogu II. ovoga Pravilnika pomoću odgovarajuće mjerne opreme.
Poslovne stranice NN 38/2008 • b) Instrumenti koji prodiru u proizvod su: konični metalni instrument, kao čekić za led, ručno svrdlo ili veće svrdlo, koji se lako čisti i sl.
Pregledi NN 38/2008 • 2.3. Opća specifikacija instrumenata za mjerenje temperature
Besplatno NN 38/2008 • a) odzivno vrijeme mora u tri minute dostići 90% razlike između početnog i konačnog očitovanja,
Glasnik NN 38/2008 • d) skala instrumenta mora biti podijeljena na raspone od najmanje 0,1°C ,
Propis NN 38/2008 • e) točnost mjernog instrumenta treba periodično provjeravati obzirom na tehničke osobine mjernog instrumenta i načina njegove uporabe,
Propis NN 38/2008 • f) instrument mora biti umjereni, što se dokazuje valjanim kalibracijskim certifikatom
Propis NN 38/2008 • h) temperaturno osjetljivi dijelovi mjernog uređaja moraju biti oblikovani tako da osiguravaju dobar termički dodir s proizvodom,
Propis NN 38/2008 • i) osiguranje od neželjenog utjecaja od moguće kondenzacije vlage.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 3/02, Broj 81/06, Broj 152/08, Broj 13/09, Broj 53/02, Broj 88/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled