PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (i) koje sadrži najmanje 1 gram i najviše 2 grama po litri anetola;


Stranica 2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (b) Alkoholna jakost mistre koja se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 40% vol., a najviše 47% vol.


Stranica 2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (c) U proizvodnji mistre smiju se koristiti samo prirodne aromatične tvari i aromatični pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočki (a.1.) i članku 2. stavku 2. točki (b) Pravilnika o aromama.


Stranica 2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (a) Väkevä glögi ili Spritglögg je jako alkoholno piće dobiveno aromatiziranjem etilnoga alkohola poljoprivrednoga podrijetla s prirodnim ili prirodno-identičnim aromama klinčića i/ili cimeta uz korištenje jednog od sljedećih postupaka: maceracije i/ili destilacije, redestilacije alkohola uz dodatak dijelova gore navedenih biljaka, s dodatkom prirodne ili prirodno-identične arome klinčića ili cimeta ili kombinacijom tih postupaka.


Internet NN 61/2009
• (b) Alkoholna jakost Väkevä glögi ili Spritglögg koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 15% vol.

Internet stranice NN 61/2009
• (c) U proizvodnji jakog alkoholnog pića Väkevä glögi ili Spritglögg mogu se koristiti i drugi prirodni ili prirodno-identični biljni ekstrakti ili arome u skladu s Pravilnikom o aromama, ali aroma gore navedenih začina mora prevladavati.

Internet stranice NN 61/2009 • (d) Maksimalni sadržaj vina ili proizvoda od vina je 50 % gotovog proizvoda.
Internet stranice NN 61/2009 • (i) proizvedeno uz korištenje etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla;
Internet stranice NN 61/2009 • (ii) s maceriranjem plodova voća ili biljaka ili njihovih dijelova;
Internet stranice NN 61/2009 • (iii) koje sadrži kao posebnu aromu destilat korijena encijana (Gentiana lutea L.), bobice borovice (Juniperus communis L.) i lišće lovora (Laurus nobilis L.);
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 61/2009 • (iv) boja gotovog proizvoda varira od svijetlo do tamno smeđe;
Informacije NN 61/2009 • (v) koje se može zaslađivati do maksimalno 20 grama po litri izraženo kao invertni šećer.
Poslovne stranice NN 61/2009 • (b) Alkoholna jakost Berenburga ili Beerenburga koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 30% vol.
Pregledi NN 61/2009 • (c) U proizvodnji jakog alkoholnog pića Berenburg ili Beerenburg smiju se koristiti samo prirodne aromatične tvari i aromatični pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočki (a.1.) i članku 2. stavku 2. točki (b) Pravilnika o aromama.
Besplatno NN 61/2009 • (a) Nektar od meda je jako alkoholno piće dobiveno aromatiziranjem mješavine fermentirane otopine meda i mednog destilata i/ili etilnoga alkohola poljoprivrednoga podrijetla, a sadrži najmanje 30% vol. fermentirane otopine meda.
Glasnik NN 61/2009 • (b) Alkoholna jakost nektara od meda koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 22% vol.
Propis NN 61/2009 • (c) U proizvodnji nektara od meda smiju se koristiti samo prirodne aromatične tvari i aromatični pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočki (a.1.) i članku 2. stavku 2. točki (b) Pravilnika o aromama, pod uvjetom da prevladava okus meda.
Propis NN 61/2009 • Loza je jako alkoholno piće koje pripada kategoriji rakija od voća, a dobivena je destilacijom prevrelog grožđanog masulja na 60-75% vol. alkohola.
Propis NN 61/2009 • Loza je tradicionalno bezbojno alkoholno piće proizvedeno isključivo destilacijom fermentiranog grožđanog masulja tako da se po osebujnim senzorskim karakteristikama i detektiranim analitičkim parametrima ovo alkoholno piće razlikuje od alkoholnih pića od vinskog destilata koja se proizvode destilacijom vina i od rakije od grožđanog tropa ili koma koja se proizvodi destilacijom tropa ili koma.
Propis NN 61/2009 • Destilacija se provodi tako da destilat sadrži od 60-75% vol. alkohola; minimalno 50 g estera po hektolitru 100% vol. alkohola; minimalno 150 g viših alkohola po hektolitru 100% vol. alkohola; metanola od 80-400 g po hektolitru 100% vol. alkohola.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 148/05, Broj 12/06, Broj 47/08, Broj 16/09, Broj 57/06, Broj 38/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled