PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (ii) koji ima minimalni sadržaj šećera od 350 grama po litri izraženog kao invertni šećer;


Stranica 2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (iii) sa sadržajem prirodnog anetola najmanje 1 gram i najviše 2 grama po litri.


Stranica 2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (b) Alkoholna jakost sambuce koja se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 38% vol.


Stranica 2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (c) Na jako alkoholno piće sambuca primjenjuju se pravila o aromatičnim tvarima i pripravcima utvrđena za kategoriju 32. ovoga Priloga.


Internet NN 61/2009
• (d) Naziv pod kojim se ovo jako alkoholno piće stavlja na tržište može se dopuniti pojmom »liker«.

Internet stranice NN 61/2009
• (a) Maraschino, marrasquino ili maraskino je bezbojni liker čija aroma uglavnom potječe od destilata višnje maraske ili od proizvoda dobivenih maceriranjem višanja ili dijelova višanja u alkoholu poljoprivrednog podrijetla s minimalnim sadržajem šećera od 250 grama po litri izraženo kao invertni šećer.

Internet stranice NN 61/2009 • (b) Alkoholna jakost maraschina, marrasquina ili maraskina koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 24% vol.
Internet stranice NN 61/2009 • (c) Na maraschino, marrasquino ili maraskino primjenjuju se pravila o aromatičnim tvarima i pripravcima utvrđena za kategoriju 32. ovoga Priloga.
Internet stranice NN 61/2009 • (d) Naziv pod kojim se ovo jako alkoholno piće stavlja na tržište može se dopuniti pojmom »liker«.
Internet stranice NN 61/2009 • (a) Nocino je liker čija aroma potječe uglavnom od maceriranja i/ili destilacije cijelih zelenih oraha (Juglans regia L.), s minimalnim sadržajem šećera od 100 grama po litri izraženog kao invertni šećer.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 61/2009 • (b) Alkoholna jakost nocina koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 30 % vol.
Informacije NN 61/2009 • (c) Na nocino se primjenjuju pravila o aromatičnim tvarima i pripravcima utvrđena za kategoriju 32. ovoga Priloga.
Poslovne stranice NN 61/2009 • (d) Naziv pod kojim se ovo jako alkoholno piće stavlja na tržište može se dopuniti pojmom »liker«.
Pregledi NN 61/2009 • (a) Liker od jaja ili advocaat ili avocat ili advokat je jako alkoholno piće, aromatizirano ili ne, dobiveno od etilnoga alkohola poljoprivrednoga podrijetla, destilata i/ili jakog alkoholnog pića, čiji su sastojci kvalitetni žumanjci jaja, bjelanjci jaja te šećer ili med. Minimalni sadržaj šećera ili meda mora biti 150 grama po litri izraženi kao invertni šećer. U jednoj litri likera od jaja mora biti sadržano najmanje 140 grama čistih žumanjaka jaja.
Besplatno NN 61/2009 • (b) Iznimno od članka 2. stavka 1. (c) ovoga Pravilnika, minimalna alkoholna jakost gotovog proizvoda iznosi 14% vol.
Glasnik NN 61/2009 • (c) U proizvodnji likera od jaja ili advocaat ili avocat ili advokat smiju se koristiti samo prirodne ili prirodno identične aromatične tvari i aromatični pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočkama (a.1.) i (a.2.) i članku 2. stavku 2. točki (b) Pravilnika o aromama.
Propis NN 61/2009 • (a) Liker s jajima je jako alkoholno piće, aromatizirano ili ne, dobiveno od etilnoga alkohola poljoprivrednoga podrijetla, destilata i/ili jakog alkoholnog pića, čiji su karakteristični sastojci kvalitetni žumanjci jaja, bjelanjci jaja te šećer ili med. Minimalni sadržaj šećera ili meda mora biti 150 grama po litri izraženi kao invertni šećer. U jednoj litri likera s jajima mora biti sadržano najmanje 70 grama čistih žumanjaka jaja.
Propis NN 61/2009 • (b) Alkoholna jakost likera s jajima koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 15% vol.
Propis NN 61/2009 • (c) U proizvodnji likera s jajima smiju se koristiti samo prirodne aromatične tvari i aromatični pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočki (a.1.) i članku 2. stavku 2. točki (b) Pravilnika o aromama.
Propis NN 61/2009 • (a) Mistra je bezbojno jako alkoholno piće aromatizirano anisovim sjemenom ili prirodnim anetolom:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 14/07, Broj 107/09, Broj 118/01, Broj 83/09, Broj 81/02, Broj 12/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled