PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-01-6-280 NN 6/2007

• Meso se oblikuje, te se marinira deset sati u razrijeđenom octu uz povremeno okretanje. Komadi mesa izvade se, obrišu i nabodu slaninom i češnjakom. Po potrebi meso se dresira, posoli pobrašni i prepeče na plitkom vrelom ulju sa svih strana. Meso se izvadi, a u istu posudu proprži se sječeno povrće na listiće, slanina i kožica od slanine i smokve. Doda se kašica od rajčica, zalije se prošekom, vinom i goveđom juhom. Čim umak prokuha, dodaju se preprženi komadi mesa, papar u zrnu, lovorov list, majčina dušica, slačica i sol.


Stranica 2007-01-6-280 NN 6/2007

• Jelo se pirja u poklopljenoj posudi. Kad je meso mekano, izvadi se, a umak protisne kroz fino sito i ponovno prokuha. Meso se isječe na ploške podesne debljinom i oblikom za posluživanje.


Stranica 2007-01-6-280 NN 6/2007

• Jelo se poslužuje uz kuhane valjuške od krumpira, posuto sjeckanim peršinom. Ukrasi se ružom od rajčice s višnjom u sredini i grančicom peršina. Sir parmezan poslužuje se posebno uz jelo u odgovarajućoj zdjelici.


Stranica 2007-01-6-280 NN 6/2007

• Za ovo jelo upotrebljavaju se dijelovi buta, a osobito je kvalitetan frikando. Ako ima dovoljno korjenastoga začinskog povrća, umak će imati odgovarajuću gustoću, u protivnom mogu se u jelo dodati krušne mrvice prije dolijevanja tekućinama. U gotovi umak mogu se dodati pirjane rajčice na maslinovu ulju sječene na kockice bez kožice i sjemenki. Pored smokava u jelo se mogu dodati višnje, koje se na vrijeme izvade iz umaka i poslužuju kao sastavni dio umaka.


Internet NN 6/2007
• Meso izrezano na kockice sotira se na plitkoj masnoći. Zatim se dodaje sitno iskosani luk i polagano pirja dok ne ukuha tekućina. Posipa se brašnom, dolijeva se rajčica, vino, voda i doda se peršin, ružmarin, češnjak i mažuran. Pirja se na laganoj vatri da meso smekša. Tekućine mora biti toliko da prekrije meso. Kao prilog posluže se kuhane šurlice.

Internet stranice NN 6/2007
• Priprema šurlica: od brašna, jaja, omekšanog maslaca, ulja i soli uz postupno dodavanje vode umijesi se tijesto srednje čvrstoće i oblikuje ga se u male valjčiće koji se valjaju preko pletaće igle da u sredini ostanu šuplji.

Internet stranice NN 6/2007 • U lonac složiti očišćenu ribu, korjenasto povrće, češnjak, prženi luk, lovor i papar u zrnu. Preliti vodom i staviti kuhati. Kad zakuha, smanjiti vatru, dodati maslinovo ulje i kuhati pola sata na laganoj vatri. Kad se riba počne odvajati od kostiju, skinuti s vatre, procijediti juhu, a ribu izvaditi i očistiti od kostiju. Procijeđenu juhu vratiti na vatru, posoliti prema ukusu, dodati rižu i kuhati desetak minuta. U zdjelu za juhu složiti komadiće ribe i korijenastog povrća, preliti juhom i poslužiti.
Internet stranice NN 6/2007 • U plitkoj posudi zagrijati maslac i staviti prepolovljene smokve. Popržiti smokve sa svih strana. Sve zaliti tekućim medom pomiješanim s malo ruma i lagano sve prokuhati tako da se smokve stalno podlijevaju dobivenom smjesom. Kad je gotovo, posuti bademima. Poslužiti toplo.
Internet stranice NN 6/2007 • Od brašna jaja, tri žlice šećera, malo soli i masnoće umijesiti glatko tijesto srednje čvrstoće.
Internet stranice NN 6/2007 • Pustiti ga odmarati 15 do 30 minuta. Ponovo premjesiti, tanko razvaljati i izrezati u tanke vrpce koje se povežu u čvor ili omotaju oko prsta te isprže u zagrijanoj masnoći do zlatno žute boje. Ocijediti na upijajućem papiru, obilno posipati šećerom u prahu i poslužiti.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 6/2007 • (karamel, jaja, mlijeko, pečeni bademi, rum, grožđice, vrhnje, šećer, vanilija)
Informacije NN 6/2007 • Mlijeko s vanilijom pokuha se. U zdjelu se stave jaja, žumanci i šećer te se dobro izmiješa. Prokuhano se mlijeko procijedi, malo prohladi i lagano dodaje u zdjelu s jajima uz neprestano miješanje.
Poslovne stranice NN 6/2007 • Ostatak šećera karamelizira se i njime se oblože dno i strane oblika, te napune izmiješanom smjesom. Kalupi se stave u vodenu kupku a zatim u pećnicu dok se krema ne stegne. Krema se ne smije kuhati nego lagano ogrušavati.
Pregledi NN 6/2007 • Kada bude krema upola zgrušana, u kalupe se stavi nekoliko grožđica namočenih u rum.
Besplatno NN 6/2007 • Gotova rozata izvadi se i ohladi, a zatim stavi hladiti u hladnjak.
Glasnik NN 6/2007 • Prije posluživanja rozata se istrese iz kalupa na zdjelu, tanjur ili pliticu za posluživanje i preko se ocijedi karamelizirani umak od rastopljenog šećera. Jelo se ukrasi tučenim slatkim vrhnjem i pospe krupnije sječenim poprženim bademima.
Propis NN 6/2007 • Što se rozata laganije ogrušava jelo će biti bolje. Ogrušavanje traje 40 do 50 minuta. Suvremeni parno-konvekcijski konvektomati idealni su za ogrušavanje rozate. Ona se može gotoviti u manjim oblicima za jednu osobu ili u većim za više osoba. Na presjeku rozata mora biti puna, bez šupljina i mjehurića, s grožđicama u sredini. Bolje je rozatu gotoviti dan prije i držati je u hladnjaku tijekom noći.
Propis NN 6/2007 • U čvrstu pjenu izlupati bjelanjke i šećer u prahu. Otopljenom medu dodati naribanu limunovu koricu, vanilija šećer i ulupane bjelanjke te nastaviti miješati na laganoj vatri dok se ne stegne i odvaja od posude. Bademe (mendole ili bajame), popržene i oguljene grubo sameljeti i dodati u smjesu. Sve dobro spojiti na vatri. Jednu oblatnu staviti za dno, po njoj poravnati nadjev, prekriti drugom oblatnom, dobro stisnuti i površinu opteretiti daskom ili knjigom te pustiti da se preko noći ohladi. Ugrijanim nožem rezati na pravokutnike i poslužiti.
Propis NN 6/2007 • Samljevenu puretinu, šunku, kosani luk, kruh namočen u mlijeko, peršinov list, naribane jabuke i mrkvu, sol i papar, jaje, i 15 dkg. kuhanih i protisnutih maruna dobro izmiješati da se poveže. Pureće meso, izrezano u veliki odrezak, lagano potući i napuniti s nadjevom, saviti u savijutak i povezati koncem.
Propis NN 6/2007 • Sotirati na vrućoj masnoći, složiti u pleh i peći pola sata u osrednje zagrijanoj pećnici.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 74/98, Broj 38/08, Broj 55/08, Broj 24/93, Broj 73/08, Broj 5/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled