PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-03-34-681 NN 34/2005

• Okvirni broj državnih službenika i namještenika potreban za obavljanje poslova iz djelokruga Ministarstva utvrđuje se u tablici koja je sastavni dio ove Uredbe, a ne objavljuje se u »Narodnim novinama«.


Stranica 2005-03-34-681 NN 34/2005

• Ministar kulture uskladit će Pravilnik o unutarnjem redu Ministarstva s odredbama ove Uredbe, u roku 30 dana od dana njezina stupanja na snagu.


Stranica 2005-03-34-681 NN 34/2005

• Ova Uredba stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.


Stranica 2005-03-34-681 NN 34/2005

• Na temelju članka 55. stavka 1. Zakona o hrani (»Narodne novine« broj 117/03, 130/03, 48/04), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, uz suglasnost ministra zdravstva i socijalne skrbi donosi


Internet NN 34/2005
• O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O OPĆEM DEKLARIRANJU ILI OZNAČAVANJU HRANE

Internet stranice NN 34/2005
• U Pravilniku o općem deklariranju ili označavanju hrane (»Narodne novine« br. 114/04, 128/04), u članku 4. stavku 5. riječi: »stavak 3.« zamjenjuju se riječima: »stavak 4.«

Internet stranice NN 34/2005 • »5. tvari koje nisu aditivi ali se upotrebljavaju na isti način i sa istom svrhom kao i pomoćne tvari u procesu proizvodnje i koje su još prisutne u gotovom proizvodu, čak i u promijenjenom obliku.«
Internet stranice NN 34/2005 • »Sastojci moraju biti navedeni sukladno odredbama članaka 17. do 23. Pravilnika o općem deklariranju ili označavanju hrane, te Prilozima 1. i 2. koji su tiskani uz isti Pravilnik i članku 7. ovoga Pravilnika i Prilogu 3. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.«
Internet stranice NN 34/2005 • U članku 19. stavku 1. riječ »stavka 1.« zamjenjuje se riječju »stavka 2.«
Internet stranice NN 34/2005 • »4. u slučaju kada se hrana sastoji od ili sadrži miješano voće, povrće ili gljive u omjerima koji mogu varirati, a da niti jedno pojedino voće, povrće ili gljive bitno ne prevladavaju po udjelu mase, takvi sastojci mogu se grupirati zajedno u popisu sastojaka pod oznakom »voće«, »povrće« ili »gljive« nakon čega slijedi izraz »u promjenjivim omjerima« neposredno iza čega slijedi popis voća, povrća ili gljiva. U takvim slučajevima, mješavina voća, povrća ili gljiva će biti navedena u popisu sastojaka sukladno članku 18. stavku 2. na osnovi ukupne mase voća, povrća ili gljiva;«
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 34/2005 • »6. sastojci koji čine manje od 2% gotovog proizvoda mogu biti navedeni drugačijim redoslijedom nego ostali sastojci;
Informacije NN 34/2005 • 7. kada se sastojci koji su slični ili se jedan od njih može zamijeniti drugim, upotrebljavaju u proizvodnji ili pripremi hrane, a da se time ne mijenja njen sastav, priroda ili vrijednost, te ako čine manje od 2% gotovog proizvoda, mogu se u popisu sastojaka navesti pod oznakom »sadrži … i/ili …« kada je najmanje jedan od ne više od dva sastojka prisutan u gotovom proizvodu. Ova se odredba ne primjenjuje na aditive ni na sastojke navedene u Prilogu 3. ovoga Pravilnika.«
Poslovne stranice NN 34/2005 • Svaki sastojak upotrijebljen u proizvodnji hrane koji je još uvijek prisutan u gotovom proizvodu, čak i u promijenjenom obliku, a naveden je u Prilogu 3. ili sastojak koji potječe od sastojaka navedenih u Prilogu 3. mora biti označen na deklaraciji nazivom koji jasno upućuje na naziv sastojka.
Pregledi NN 34/2005 • Sastojci navedeni u Prilogu 3., dopunjuju se ili mijenjaju na preporuku Povjerenstva za alergene u hrani.
Besplatno NN 34/2005 • Povjerenstvo iz stavka 2. ovoga članka osniva ministar zdravstva i socijalne skrbi uz suglasnost ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.«
Glasnik NN 34/2005 • U članku 22. stavku 3. mijenjaju se podstavci 1. i 2. i glase:
Propis NN 34/2005 • »– je sastav složenog sastojka definiran posebnim propisom i ako složeni sastojak čini manje od 2% gotovog proizvoda, ovo izuzeće se ne odnosi na aditive koji moraju biti navedeni u slučaju kada u hrani imaju tehnološki učinak;
Propis NN 34/2005 • – se složeni sastojak sastoji od mješavine začina i/ili začinskog bilja koji čini manje od 2% gotovog proizvoda, izuzev aditiva koji moraju biti navedeni u slučaju kada u hrani imaju tehnološki učinak;«
Propis NN 34/2005 • »– je složeni sastojak hrana za koju prema posebnim propisima nije potrebno navođenje sastojaka.«
Propis NN 34/2005 • U slučaju pića koja sadrže više od 1,2 vol % alkohola svaki sastojak definiran člankom 17. stavkom 1. te naveden u Prilogu 3., mora biti označen na deklaraciji bez obzira na posebne propise.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 38/95, Broj 14/90, Broj 18/06, Broj 132/06, Broj 98/04, Broj 47/95


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled