PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 34/2005 • Oznaka iz stavka 1. ovoga članka mora sadržavati riječ »sadrži« iza koje slijedi naziv tog sastojka.
NN 34/2005 • Iznimno od odredbi stavka 1. i 2. ovoga članka, sastojak ne treba biti označen ukoliko je već sadržan pod svojim specifičnim nazivom u popisu sastojaka ili u nazivu pića.
NN 34/2005 • Specifični zahtjevi za označavanje vina, voćnih vina, drugih proizvoda od grožđa, vina i voćnih vina te njihovih proizvoda i jakih alkoholnih i alkoholnih pića propisano je posebnim propisima.
NN 34/2005 • Iznimno od odredbi članka 20., 22. i 23. Pravilnika svaki sastojak upotrijebljen u proizvodnji hrane koji je još uvijek prisutan u gotovom proizvodu, čak i u promijenjenom obliku te naveden u Prilogu 3. ili potječe od sastojaka navedenih u Prilogu 3. mora biti označen na deklaraciji svojim specifičnim nazivom.
NN 34/2005 • Oznaka iz stavka 1. nije potrebna ako naziv hrane jasno upućuje o kojem se sastojku radi.
NN 34/2005 • Iznimno od članka 17. stavka 3. podstavka 2., 3., 4. i 5. Pravilnika, svaka tvar upotrijebljena u proizvodnji hrane koja je još uvijek prisutna u gotovom proizvodu, čak i u promijenjenom obliku, ako potječe od sastojaka navedenih u Prilogu 3., smatra se sastojkom i mora biti označena na deklaraciji navodeći naziv sastojka od kojeg potječe.«
NN 34/2005 • U Prilogu 1. Pravilnika kod sastojaka: rafinirana ulja osim maslinovog ulja i rafinirane masti u koloni oznaka iza riječi »Pridjev »očvrsnuto««, dodaju se riječi »ili »hidrogenirano«.
NN 34/2005 • U Prilogu 1. Pravilnika riječi »ušećereno voće« i »povrće« te njihove pripadajuće definicije se brišu.
NN 34/2005 • Hrana koja nije deklarirana sukladno odredbama ovoga Pravilnika može se stavljati na tržište do 31. 12. 2006. godine.
NN 34/2005 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od objave u »Narodnim novinama«.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 34/2005 • Žitarice koje sadrže gluten (pšenica, raž, ječam, zob, pir, kamut ili njihovi hibridi) i proizvodi od istih
NN 34/2005 • Koštuničavo voće (badem Amygdalus communis L., lješnjak Corylus avellana, orah Juglans regia, indijski oraščić-kešu Anacardium occindetale, pekan oraščić Carya illinoiesis, brazilski oraščić Bertholletia excelsa, pistacij Pistacia vera, makadamija oraščić Macadamia ternifolia) i njihovi proizvodi
NN 34/2005 • Sumporni dioksid i sulfiti u koncentraciji većoj od 10 mg/kg ili 10 mg/l izraženi kao SO2.
NN 34/2005 • Alergija ili preosjetljivost na hranu je reakcija organizma na neki od sastojaka hrane, smatrajući ga stranom tvari (antigenom) s posljedičnom promjenom imunološkog odgovora organizma.
NN 34/2005 • Alergen je organizmu strana tvar (antigen) koja može potaknuti alergijsku reakciju.
NN 34/2005 • Intolerancija ili nepodnošljivost neke hrane i/ili njenih sastojaka je uzrokovana prirođenim ili stečenim nedostacima u enzimatskom i imunološkom sustavu nužnom za probavu hrane.«
NN 34/2005 • Na temelju članka 4. stavka 2. Zakona o medicinsko-biokemijskoj djelatnosti (»Narodne novine«, br. 121/2003) na prijedlog Hrvatske komore medicinskih biokemičara i uz prethodno pribavljeno mišljenje Hrvatske liječničke komore, ministar zdravstva i socijalne skrbi donosi
NN 34/2005 • Ovim Pravilnikom propisuje se način obavljanja medicinsko--biokemijske djelatnosti u liječničkim ordinacijama.
NN 34/2005 • Liječnik može samostalno u ordinaciji provoditi medicinsko-biokemijske pretrage koje se temelje na vizualnoj procjeni.
NN 34/2005 • Medicinsko-biokemijske pretrage iz stavka 1. ovoga članka su jednostavne kvalitativne i semikvantitativne pretrage koje se koriste za probiranje, kontrolu i praćenje bolesti te postavljanje radne dijagnoze:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 63/08, Broj 150/08,
Broj 60/92, Broj 30/08,
Broj 32/05, Broj 108/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE