PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 41/2008 • Škrobovi i škrobovi modificirani fizikalnim ili enzimskim metodama»Škrob«
NN 41/2008 • Sve vrste riba kada je riba sastojak druge hrane i pod uvjetom da naziv i predstavljanje takve hrane ne upućuje na određenu vrstu ribe»Riba«
NN 41/2008 • Sve vrste sira kada je sir ili mješavina sireva sastojak druge hrane i pod uvjetom da naziv i predstavljanje takve hrane ne upućuje na određenu vrstu sira »Sir«
NN 41/2008 • Svi začini čiji udio nije veći od 2% mase proizvoda»Začin(i) « ili »mješavina začina«
NN 41/2008 • Sve bilje ili dijelovi bilja čiji udio nije veći od 2% mase proizvoda»Bilje« ili »mješavine bilja«
NN 41/2008 • Sve vrste pripravaka guma koji se koriste u proizvodnji gumenih baza za gume za žvakanje»Gumi baza«
NN 41/2008 • Sve vrste mliječnih bjelančevina (kazeini, kazeinati i proteini sirutke) i njihove mješavine»Mliječni proteini« ili »Mliječne bjelančevine«
NN 41/2008 • Prešani, ekspeler ili rafinirani kakaov maslac»Kakaov maslac«
NN 41/2008 • Sve kategorije vina definirane Zakonom o vinu (NN 96/03) »Vino«
NN 41/2008 • Mišići kostura 7 od pojedinih vrsta životinja – sisavaca i ptica – koje su namijenjene prehrani ljudi, s prirodno uključenim ili prijanjajućim tkivom, pri čemu ukupna količina masnog i vezivnog tkiva nije veća od vrijednosti naznačene u nastavku i kada je meso sastojak drugoga proizvoda. Iz ove definicije isključeni su proizvodi, koji su definirani izrazom »strojno otkošteno meso«.»…meso« i naziv(i) vrsta životinja od kojih potječe
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 41/2008 • Najveća količina masnog i vezivnoga tkiva za sastojke koji se označavaju kao »…meso«
NN 41/2008 • Sisavci (osim mesa lagomorfa i mesa svinja) te mješavina ostalih vrsta u kojoj prevladavaju sisavci 25
NN 41/2008 • 8Količina vezivnog tkiva računa se na osnovi odnosa između količine kolagena i mišićnih bjelančevina. Za količinu kolagena se uzima količina hidroksiprolina pomnožena faktorom 8.
NN 41/2008 • Ako se prijeđu navedene najveće količine ali je udovoljeno ostalim kriterijima definicije »mesa« tada se količina »…mesa« mora proporcionalno smanjiti te u popisu sastojaka spomenuti, osim izraza »…meso«, navesti i prisutnost masnog i/ili vezivnog tkiva.
NN 41/2008 • 7 Ošit i žvakači mišići jesu dio mišića kostura, a isključeni su srce, jezik, mišići glave (osim žvakačih mišića), mišići carpusa, tarsusa i repa.
NN 41/2008 • KATEGORIJE SASTOJAKA KOJI MORAJU BITI OZNAČENI NAZIVOM NJIHOVE KATEGORIJE IZA KOJEGA SLIJEDI NJIHOV SPECIFIČAN NAZIV ILI E BROJ
NN 41/2008 • 10 Samo kod prerađenih sireva i proizvoda od prerađenih sireva
NN 41/2008 • 1. Žitarice koje sadrže gluten (pšenica, raž, ječam, zob, pir, kamut ili njihovi hibridi) i proizvodi žitarica
NN 41/2008 • 10. Orašasti plodovi (badem Amygdalus communis L., lješnjak Corylus avellana, orah Juglans regia, indijski oraščić-kešu Anacardium occindetale, pekan oraščić Carya illinoiesis, brazilski oraščić Bertholletia excelsa, pistacij Pistacia vera, makadamija oraščić Macadamia ternifolia) i njihovi proizvodi
NN 41/2008 • 14. Sumporni dioksid i sulfiti koncentracije veće od 10 mg/kg ili 10 mg/l izraženi kao SO2.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 56/01, Broj 187/04,
Broj 12/91, Broj 14/04,
Broj 115/97, Broj 48/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE