PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 17/2009 • Zabrana navedena u točki I. ove Naredbe ne primjenjuje se na pošiljke podrijetlom iz sljedećih zemalja:
NN 17/2009 • Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o mjerama za sprječavanje unošenja u Republiku Hrvatsku zarazne bolesti slinavke i šapa iz zemalja koje nisu članice Europske unije (»Narodne novine«, broj 109/08).
NN 17/2009 • Ova Naredba stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
NN 17/2009 • Na temelju članka 15. stavka 2. podstavka 19. Zakona o hrani (»Narodne novine« broj 46/2007) ministar zdravstva i socijalne skrbi uz suglasnost ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi
NN 17/2009 • Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti označavanja, reklamiranja i prezentiranja hrane prehrambenim ili zdravstvenim tvrdnjama, s ciljem osiguravanja učinkovitoga funkcioniranja tržišta uz istodobno osiguravanje visoke razine zaštite potrošača.
NN 17/2009 • Odredbe ovoga Pravilnika primjenjuju se na prehrambene i zdravstvene tvrdnje koje se navode prilikom označavanja, reklamiranja i prezentiranja zapakirane hrane, nezapakirane hrane (uključujući i svježe proizvode kao što su voće, povrće ili kruh) ili hrane koja se stavlja na tržište u rasutom (rifuznom) stanju, a namijenjene:
NN 17/2009 • – opskrbi ugostiteljskih objekata, kantina, bolnica, dječjih vrtića, škola, ustanova socijalne skrbi i drugih sličnih subjekata u poslovanju s hranom koji hranu nude krajnjem potrošaču za izravnu konzumaciju.
NN 17/2009 • Na nezapakiranu hranu ponuđenu za prodaju krajnjem potrošaču ili subjektima u poslovanju s hranom iz stavka 2. ovoga članka te hranu koja se pakira na mjestu prodaje na zahtjev kupca ili koja su prepakirava s namjerom što ranije prodaje, ne primjenjuju se odredbe članka 7. i članka 10. stavka 2. točke (a) i (b) ovoga Pravilnika.
NN 17/2009 • Trgovački naziv, naziv marke proizvoda («robna marka») ili izmišljeni naziv koji se koristi prilikom označavanja, reklamiranja i prezentiranja hrane, a tumači se kao prehrambena i zdravstvena tvrdnja, može se koristiti bez da prolazi postupak odobravanja predviđen ovim Pravilnikom pod uvjetom da se uz takav naziv hrane navodi i prehrambena ili zdravstvena tvrdnja na koju on upućuje te da je tvrdnja sukladna odredbama ovoga Pravilnika.
NN 17/2009 • Za generičke nazive koji se tradicionalno upotrebljavaju za označavanje kategorije hrane odnosno pića s utjecajem na zdravlje subjekt u poslovanju s hranom može tražiti izuzeće od odredbe propisane stavkom 3. članka 1. ovoga Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 17/2009 • Zahtjev za izuzeće dostavlja se Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) o čemu ministar zdravstva i socijalne skrbi (u daljnjem tekstu: ministar) donosi posebnu odluku na temelju mišljenja Povjerenstva iz članka 17. ovoga Pravilnika.
NN 17/2009 • Odredbe ovoga Pravilnika primjenjuje se ne dovodeći u pitanje odredbe:
NN 17/2009 • 1. Pravilnika o hrani za posebne prehrambene potrebe (»Narodne novine« br. 78/2008)[2],
NN 17/2009 • 2. Pravilnika o prirodnim i mineralnim vodama (»Narodne novine« br. 73/2007)[3],
NN 17/2009 • 3. Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (»Narodne novine« br. 47/2008)[4],
NN 17/2009 • Pojedini pojmovi u smislu ovoga Pravilnika imaju sljedeće značenje:
NN 17/2009 • 1. »Hrana«, »subjekt u poslovanju s hranom«, »stavljanje na tržište« i »krajnji potrošač« propisani su člankom 2., člankom 3. stavkom 3., člankom 3. stavkom 8. i člankom 3. stavkom 19. Zakona o hrani (»Narodne novine« br. 46/07)[6].
NN 17/2009 • 2. »Dodatak prehrani« propisan je posebnim propisom o dodacima prehrani 5.
NN 17/2009 • 3. »Navođenje hranjivih vrijednosti hrane«, »bjelančevine«, »ugljikohidrati«, »šećer«, »masti«, »zasićene masne kiseline«, »jednostruko nezasićene masne kiseline«, »višestruko nezasićene masne kiseline«, »vlakna«, propisani su Pravilnikom o navođenju hranjivih vrijednosti hrane (»Narodne novine« br. 60/08)[7].
NN 17/2009 • 4. »Označavanje« je propisano Pravilnikom o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (»Narodne novine« br.41/08)[8].
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 53/00, Broj 33/95,
Broj 77/08, Broj 37/08,
Broj 160/04, Broj 154/04
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE