PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 90/1996 • 1) da je žutobijele do žućkastosivkaste boje, umjereno slatka okusa i umjereno masna izgleda te da ima miris svojstven sezamovu ulju,
NN 90/1996 • Bijela halva jest proizvod dobiven kuhanjem bombonske mase kojoj se dodaju pržene jezgre oraha, badema i sezamova sjemena te aromatske i pjenušave tvari čija je upotreba dopuštena u proizvodnji tahan-halve, osim ekstrakta korijena biljke saponarije.
NN 90/1996 • Bijela halva koja se stavlja u promet mora biti tvrda i ljepljiva masa bijele boje.
NN 90/1996 • Crna halva jest proizvod dobiven kuhanjem šećera propisanih ovim pravilnikom i sezama (tahan) mase prema određenom tehnološkom postupku.
NN 90/1996 • Crna halva koja se stavlja u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima kakvoće:
NN 90/1996 • 1) mora biti tamne boje, umjereno slatkog okusa i mirisa svojstvenog crnoj halvi;
NN 90/1996 • 2) sadržavati najmanje 50% ukupnih šećera, računano na suhu tvar proizvoda i najmanje 20% sezamova ulja od sezamove mase, računano na suhu tvar proizvoda;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 90/1996 • 4) ne smije sadržavati više od 5% vode računano na proizvod;
NN 90/1996 • 5) sadržavati najmanje 1,5% karameliziranog šećera ili najmanje 5% kakaa u prahu, računano na suhu tvar proizvoda;
NN 90/1996 • Marcipan-proizvodi jesu proizvodi dobiveni od sirove marcipan-mase.
NN 90/1996 • Sirova marcipan-masa izrađuje se od slatkih badema, uz dodatak šećera ili do 3,5% škrobnog sirupa. Udio bademova ulja u sivoj marcipan-masi mora iznositi najmanje 28%.
NN 90/1996 • Marcipan-proizvodi izrađuju se od najmanje 50% sirove marcipan-mase, šećera u prahu i drugih dopuštenih dodataka.
NN 90/1996 • Količina punjenja u marcipan-proizvodu može iznositi najviše 30%, a vlaga najviše 20% računano na proizvod.
NN 90/1996 • Persipan-proizvodi jesu proizvodi dobiveni od sirove persipan-mase.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 54/93, Broj 135/05,
Broj 7/09, Broj 119/99,
Broj 117/07, Broj 76/93
LINK - POSLOVNI PROGRAMI, INVESTICIJE, POTICAJI, KREDITI, UGOVORI