PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 16/2005 • Ako se školjkaši koriste za proizvodnju, preradu, distribuciju i maloprodaju, ukupna količina biotoksina koji uzrokuje paralizu (Paralytic Shellfish Poison – PSP) u jestivim dijelovima školjkaša (u cijelom tijelu ili pojedinim dijelovima koji se posebno jedu) ne smije prelaziti 80 mg /100 grama mesa živog školjkaša s obzirom na biološke metode testiranja, a prema potrebi i određivanje saksitoksina kemijskim metodama.
NN 16/2005 • Najviša količina biotoksina koji uzrokuju dijareju (Diarrhetic Shellfish Poison – DSP) u jestivim dijelovima školjkaša, bodljikaša, plaštenjaka i puževa (u cijelom tijelu ili pojedinim dijelovima koji se posebno jedu) ne smije prijeći:
NN 16/2005 • a) 160 µg/kg mesa okadaične kiseline, dinofizistoksina i pektentoksina,
NN 16/2005 • NajvIŠA dopuŠtena koliČina histamina u ribi i ribljim proizvodima
NN 16/2005 • Iz svake serije uzima se devet uzoraka koji moraju udovoljavati navedenim uvjetima:
NN 16/2005 • – srednja vrijednost količine histamina ne smije biti viša od 100 mg/kg
NN 16/2005 • – dva uzorka mogu sadržavati više od 100 ali manje od 200 mg/kg
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 16/2005 • Hrana se može stavljati u promet ako količine metala i metaloida nisu više od količina navedenih u Tablici 2. ovoga Pravilnika, osim ako to drukčije nije određeno.
NN 16/2005 • Tablica 2. – NajviŠe dopuŠtene koliČine (NDK) metala i metaloida u hrani (mg/kg ili mg/l) u originalnom obliku
NN 16/2005 • 1.1. Mlijeko (sirovo mlijeko), mlijeko za proizvodnju mliječnih proizvoda i toplinski obrađeno mlijeko
NN 16/2005 • 1.3. Meso goveda, ovaca, svinja, peradi i njihovi proizvodi osim iznutrica navedenih u točki 1.3.1.0,1
NN 16/2005 • 1.3.1.Jestive iznutrice goveda, ovaca, svinja, peradi i njihovi proizvodi0,5
NN 16/2005 • 1.8.Žitarice (uključujući heljdu), mahunarke i zrna mahunarki0,2
NN 16/2005 • 1.9.Povrće, krumpir (oguljeni), osim povrća navedenog u točki 1.9.1. 0,1
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 81/08, Broj 155/09,
Broj 32/99, Broj 38/05,
Broj 59/90, Broj 40/05
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA