PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 56/2006 • 4. Svi objekti za toplinsku preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla moraju imati sustav za predtretman i sterilizaciju otpadnih voda koji zadovoljava uvjete nadležnog tijela.
NN 56/2006 • 5. Objekt za toplinsku preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla mora imati vlastiti laboratorij ili koristiti usluge vanjskog laboratorija. Laboratorij mora imati potrebnu opremu za obavljanje analiza te mora imati ovlaštenje nadležnog tijela.
NN 56/2006 • 6. Objekti moraju imati propisno uređene zahode, garderobe za muškarce i žene, rukopere sa sapunom i papirnatim ubrusom te posudu za upotrijebljene papirnate ubruse ili uređaje za higijensko sušenje ruku, odvojeni ured za ovlaštenog veterinara i djelatnike sabirališta te kupaonice s tušem.
NN 56/2006 • 1. Nusproizvodi životinjskog podrijetla moraju biti prerađeni što prije nakon dopreme u objekt za toplinsku preradu. Do prerade moraju se uskladištiti u skladu s odredbama ovoga Pravilnika.
NN 56/2006 • 2. Spremnici, posude i vozila za prijevoz neprerađenog materijala moraju se čistiti na za to predviđenom prostoru. Taj prostor mora biti na takvom položaju i mora biti tako uređen da se izbjegne svaki rizik kontaminacije prerađenih nusproizvoda i okoliša.
NN 56/2006 • 3. Osobe koje rade u nečistom dijelu ne smiju ući u čisti dio ako prije ne promijene radnu odjeću i obuću odnosno ako prije ne dezinficiraju zaštitnu radnu obuću. Oprema i uređaji ne smiju se nositi iz nečistog dijela u čisti, osim ako se prije ne očiste i dezinficiraju. Potrebno je propisati uvjete za kretanje osoblja kako bi se kontroliralo njihovo kretanje između dijelova objekta. Potrebno je propisati i pravilan način pranja i dezinfekcije obuće, kao i kotača vozila.
NN 56/2006 • 4. Otpadne vode iz nečistog dijela moraju se procijediti kroz sita u slivnicima da se osigura da prije obrade ne sadrže čestice promjera više od 5 mm, a nakon obrade ne sadrže patogene uzročnike. Stoga je potrebno postupati u skladu posebnim propisima za obradu otpadnih voda iz objekta za preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla.
NN 56/2006 • 5. U objektu za toplinsku preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla potrebno je sustavno i djelotvorno poduzimati preventivne mjere za zaštitu od ptica, glodavaca, kukaca ili drugih nametnika. U tu svrhu treba primjenjivati izrađeni plan za suzbijanje i uništavanje štetnika.
NN 56/2006 • 6. Za sve dijelove objekata potrebno je propisati postupke čišćenja i evidentirati kontrole postupaka čišćenja. Potrebno je da se u objektu koristi prikladnu i učinkovita opremu te odobrena sredstva za čišćenje i dezinfekciju.
NN 56/2006 • 7. Nadležno tijelo i nadležni ovlašteni veterinar moraju redovito kontrolirati objekt, tehnološke postupke, opremu i drugo. Zapisi kontrola moraju se čuvati najmanje dvije godine.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 56/2006 • 8. Instalacije, pribor i oprema moraju se uredno održavati, a uređaji za mjerenje i bilježenje propisanih uvjeta se moraju baždariti u propisanim vremenskim razmacima.
NN 56/2006 • 9. Prerađevine nusproizvoda životinjskog podrijetla se moraju uskladištiti na način propisan ovim Pravilnikom te se s njima mora postupati tako da se spriječi kontaminacija.
NN 56/2006 • 1. Ako veličina čestica nusproizvoda životinjskog podrijetla za toplinsku preradu iznosi više od 50 milimetara, životinjski se nusproizvodi moraju usitniti pomoću prikladnih uređaja koji su podešeni tako da nakon usitnjavanja veličina čestica ne prelazi 50 milimetara. Svaki se dan nekoliko puta mora provjeriti učinkovitost uređaja za usitnjavanje i zabilježiti rezultat provjere. Ako se provjerom ustanovi prisutnost čestica većih od 50 milimetara, treba zaustaviti proces i popraviti uređaj prije ponovnog pokretanja procesa.
NN 56/2006 • 2. Nakon usitnjavanja, masa nusproizvoda životinjskog podrijetla se mora zagrijati tako da temperatura središnjeg dijela ne prelazi 133 °C, a tu temperaturu treba održati neprekidno najmanje 20 minuta pri (apsolutnom) tlaku od najmanje 3 bara dobivenom zasićenom parom. Toplinska prerada može se vršiti kao jedini sterilizacijski postupak, odnosno prije ili nakon prethodno obavljenog procesa toplinske prerade. Zasićena vodena para je para koja se nalazi u sterilizacijskom kotlu tijekom postupka toplinske prerade, nakon što se iz njega odstrani sav zrak.
NN 56/2006 • 3. Prerada se može obavljati po šaržama (nekontinuirano) ili kontinuirano.Uvjeti propisani za temperaturu i tlak vodene pare se moraju postići istovremeno u propisanom trajanju.
NN 56/2006 • 1. Ako veličina čestica nusproizvoda životinjskog podrijetla za toplinsku preradu iznosi više od 150 milimetara, tada se nusproizvodi moraju usitniti pomoću prikladnih uređaja koji su podešeni tako da nakon usitnjavanja veličina čestica ne prelazi 150 milimetara. Svaki se dan nekoliko puta mora provjeriti učinkovitost uređaja za usitnjavanje i zabilježiti rezultat provjere. Ako se provjerom uspostavi prisutnost čestica većih od 150 milimetara, treba zaustaviti proces i popraviti uređaj prije ponovnog pokretanja procesa.
NN 56/2006 • 2. Nakon usitnjavanja, masa nusproizvoda životinjskog podrijetla se mora zagrijati tako da temperatura središnjeg dijela bude:
NN 56/2006 • 3. Toplinska prerada se mora obavljati nekontinuirano, u šaržama.
NN 56/2006 • 4. Nusproizvodi životinjskog podrijetla se moraju toplinski prerađivati tako da uvjeti vezani uz temperaturu i trajanje postupka budu ostvareni istovremeno.
NN 56/2006 • 1. Ako veličina čestica nusproizvoda životinjskog podrijetla za toplinsku preradu iznosi više od 30 milimetara, tada se životinjski nusproizvodi moraju usitniti pomoću prikladnih uređaja koji su podešeni tako da nakon usitnjavanja veličina čestica ne prelazi 30 milimetara. Svaki se dan nekoliko puta mora provjeriti učinkovitost uređaja za usitnjavanje i zabilježiti rezultate provjere. Ako se provjerom uspostavi prisutnost komadića većih od 30 milimetara, treba zaustaviti proces i popraviti uređaj prije ponovnog pokretanja procesa.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 36/96, Broj 49/04,
Broj 28/06, Broj 106/04,
Broj 25/09, Broj 103/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE