PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2006-05-56-1347 NN 56/2006

• (b) voditi evidencije o vrstama i količinama materijala Kategorije 1 koji su upotrijebljeni za hranjenje zaštićenih vrsta strvinarki.


Stranica 2006-05-56-1347 NN 56/2006

• 5) Nadležno tijelo treba voditi evidenciju korisnika nusproizvoda životinjskog podrijetla u skladu sa stavkom 2. točkom (c) alinejama 4., 6. i 7. ovoga članka. Svaki korisnik iz stavka 2. točke (c) ovoga članka mora dobiti svoj kontrolni veterinarski broj.


Stranica 2006-05-56-1347 NN 56/2006

• 6) Nadležno tijelo će obavljati nadzor nad radnim prostorijama korisnika nusproizvoda i objekte iz prethodnog stavka, koji u svakom trenutku moraju biti na raspolaganju, radi provjere sukladnosti sa zahtjevima definiranim u stavku 2. ovoga članka.


Stranica 2006-05-56-1347 NN 56/2006

• 7) Ako bi se inspekcijskim kontrolama utvrdilo da se propisani uvjeti ne ispunjavaju, nadležno tijelo mora poduzeti potrebne mjere.


Internet NN 56/2006
• Odstupanja u svezi s uništavanjem nusproizvoda životinjskog podrijetla

Internet stranice NN 56/2006
• (a) da se uginuli kućni ljubimci mogu uništiti zakopavanjem, u skladu s posebnim propisom;

Internet stranice NN 56/2006 • (b) da se sljedeći nusproizvodi životinjskog podrijetla, nastali na nepristupačnim i od prometnica udaljenim mjestima, mogu uništavati spaljivanjem ili zakopavanjem na mjestu nastanka:
Internet stranice NN 56/2006 • – materijal Kategorije 1 iz članka 4. stavka 1. točke (b) ovoga Pravilnika;
Internet stranice NN 56/2006 • (c) da se nusproizvodi životinjskog podrijetla mogu uništavati spaljivanjem ili zakopavanjem u slučaju izbijanja neke zarazne ili parazitarne bolesti zbog opasnosti širenja zdravstvenih rizika ili zbog toga što je pojava neke bolesti poprimila takve razmjere te nema slobodnih kapaciteta u objektima za toplinsku preradu.
Internet stranice NN 56/2006 • 2) U odnosu na materijal Kategorije 1, naveden u članku 4 stavku 1. točki (a) alineji 1. ovoga Pravilnika, ne mogu se odobriti nikakva odstupanja.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 56/2006 • 3) U slučaju materijala Kategorije 1, naveden u članku 4. stavku 1. točki (b) ovoga Pravilnika, spaljivanje ili uništavanje zakopavanjem se mogu obaviti u skladu sa stavkom 1. točkom (b) ili (c) ovoga članka samo ako nadležno tijelo odobri i nadzire korištenu odobrenu metodu i ako se uvjeri da se tom metodom isključuje svaki rizik od prenošenja TSE-a.
Informacije NN 56/2006 • 4) Radi provođenja odredbi iz stavka 1. točke (b) ovoga članka nadležni veterinarski ured treba obavještavati nadležno tijelo:
Poslovne stranice NN 56/2006 • (a) o odobrenim odstupanjima u odnosu na odredbe stavka 1. točke (b) ovoga članka te u odnosu na materijal Kategorije 1 i Kategorije 2;
Pregledi NN 56/2006 • (b) o područjima koja se svrstavaju u kategoriju nepristupačnih i od prometnica udaljenih područja za potrebe primjene stavka 1. točke (b) ovoga članka te razlozima za takvu kategorizaciju.
Besplatno NN 56/2006 • (a) da bi se osiguralo da spaljivanje ili zakopavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla ne ugrožava zdravlje ljudi ili životinja, i
Glasnik NN 56/2006 • (c) da se spriječi nedopušteno postupanje, bacanje na komunalna ili druga odlagališta ili nekontrolirano odlaganje nusproizvoda životinjskog podrijetla u prirodi i na nedopuštenim mjestima.
Propis NN 56/2006 • 6) Ugostiteljski otpad se može upotrebljavati za hranidbu životinja ako je toplinski obrađen jednom od metoda 1 – 5 iz Dodatka V. Poglavlja III. ovoga Pravilnika. Iznimno, kuhinjski otpad koji je nastao pripremom jela u nekom gospodarstvu se može koristiti za hranidbu životinja koje pripadaju tome gospodarstvu, bez toplinske obrade jednom od metoda 1 – 5 iz Dodatka V. Poglavlja III. ovoga Pravilnika.
Propis NN 56/2006 • 1) Korisnici sabirališta i objekata za preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla te sakupljači i proizvođači nusproizvoda moraju primjenjivati sve odredbe ovoga Pravilnika, propisati i redovito provoditi vlastite provjere izrađene u skladu s načelima sustava analize opasnosti i kontrole kritičnih kontrolnih točaka (HACCP), a posebno moraju:
Propis NN 56/2006 • (a) ustanoviti i kontrolirati kritične kontrolne točke u objektima;
Propis NN 56/2006 • (b) odrediti i provoditi metode za sustavno promatranje i provjeru određenih kritičnih kontrolnih točaka;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 120/07, Broj 37/01, Broj 20/92, Broj 113/08, Broj 2/98, Broj 1/92


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled