PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 56/2006 • (b) voditi evidencije o vrstama i količinama materijala Kategorije 1 koji su upotrijebljeni za hranjenje zaštićenih vrsta strvinarki.
NN 56/2006 • 5) Nadležno tijelo treba voditi evidenciju korisnika nusproizvoda životinjskog podrijetla u skladu sa stavkom 2. točkom (c) alinejama 4., 6. i 7. ovoga članka. Svaki korisnik iz stavka 2. točke (c) ovoga članka mora dobiti svoj kontrolni veterinarski broj.
NN 56/2006 • 6) Nadležno tijelo će obavljati nadzor nad radnim prostorijama korisnika nusproizvoda i objekte iz prethodnog stavka, koji u svakom trenutku moraju biti na raspolaganju, radi provjere sukladnosti sa zahtjevima definiranim u stavku 2. ovoga članka.
NN 56/2006 • 7) Ako bi se inspekcijskim kontrolama utvrdilo da se propisani uvjeti ne ispunjavaju, nadležno tijelo mora poduzeti potrebne mjere.
NN 56/2006 • Odstupanja u svezi s uništavanjem nusproizvoda životinjskog podrijetla
NN 56/2006 • (a) da se uginuli kućni ljubimci mogu uništiti zakopavanjem, u skladu s posebnim propisom;
NN 56/2006 • (b) da se sljedeći nusproizvodi životinjskog podrijetla, nastali na nepristupačnim i od prometnica udaljenim mjestima, mogu uništavati spaljivanjem ili zakopavanjem na mjestu nastanka:
NN 56/2006 • – materijal Kategorije 1 iz članka 4. stavka 1. točke (b) ovoga Pravilnika;
NN 56/2006 • (c) da se nusproizvodi životinjskog podrijetla mogu uništavati spaljivanjem ili zakopavanjem u slučaju izbijanja neke zarazne ili parazitarne bolesti zbog opasnosti širenja zdravstvenih rizika ili zbog toga što je pojava neke bolesti poprimila takve razmjere te nema slobodnih kapaciteta u objektima za toplinsku preradu.
NN 56/2006 • 2) U odnosu na materijal Kategorije 1, naveden u članku 4 stavku 1. točki (a) alineji 1. ovoga Pravilnika, ne mogu se odobriti nikakva odstupanja.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 56/2006 • 3) U slučaju materijala Kategorije 1, naveden u članku 4. stavku 1. točki (b) ovoga Pravilnika, spaljivanje ili uništavanje zakopavanjem se mogu obaviti u skladu sa stavkom 1. točkom (b) ili (c) ovoga članka samo ako nadležno tijelo odobri i nadzire korištenu odobrenu metodu i ako se uvjeri da se tom metodom isključuje svaki rizik od prenošenja TSE-a.
NN 56/2006 • 4) Radi provođenja odredbi iz stavka 1. točke (b) ovoga članka nadležni veterinarski ured treba obavještavati nadležno tijelo:
NN 56/2006 • (a) o odobrenim odstupanjima u odnosu na odredbe stavka 1. točke (b) ovoga članka te u odnosu na materijal Kategorije 1 i Kategorije 2;
NN 56/2006 • (b) o područjima koja se svrstavaju u kategoriju nepristupačnih i od prometnica udaljenih područja za potrebe primjene stavka 1. točke (b) ovoga članka te razlozima za takvu kategorizaciju.
NN 56/2006 • (a) da bi se osiguralo da spaljivanje ili zakopavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla ne ugrožava zdravlje ljudi ili životinja, i
NN 56/2006 • (c) da se spriječi nedopušteno postupanje, bacanje na komunalna ili druga odlagališta ili nekontrolirano odlaganje nusproizvoda životinjskog podrijetla u prirodi i na nedopuštenim mjestima.
NN 56/2006 • 6) Ugostiteljski otpad se može upotrebljavati za hranidbu životinja ako je toplinski obrađen jednom od metoda 1 – 5 iz Dodatka V. Poglavlja III. ovoga Pravilnika. Iznimno, kuhinjski otpad koji je nastao pripremom jela u nekom gospodarstvu se može koristiti za hranidbu životinja koje pripadaju tome gospodarstvu, bez toplinske obrade jednom od metoda 1 – 5 iz Dodatka V. Poglavlja III. ovoga Pravilnika.
NN 56/2006 • 1) Korisnici sabirališta i objekata za preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla te sakupljači i proizvođači nusproizvoda moraju primjenjivati sve odredbe ovoga Pravilnika, propisati i redovito provoditi vlastite provjere izrađene u skladu s načelima sustava analize opasnosti i kontrole kritičnih kontrolnih točaka (HACCP), a posebno moraju:
NN 56/2006 • (a) ustanoviti i kontrolirati kritične kontrolne točke u objektima;
NN 56/2006 • (b) odrediti i provoditi metode za sustavno promatranje i provjeru određenih kritičnih kontrolnih točaka;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 120/07, Broj 37/01,
Broj 20/92, Broj 113/08,
Broj 2/98, Broj 1/92
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE