PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Stanice, tkivo (mišićno, vezivno, masno, koštano), sustavi organa za kretanje -(kosti, građa, podjela spojevi kostiju, kosti glave, trupa, ekstrimiteta)
NN 112/2004 • Mišićni sustav (građa i podjela mišićnog tkiva). Podjela mišića. Probavni sustav, dišni sustav, mokraćno-spolni sustavi, žljezdani sustav.
NN 112/2004 • 6.6. Nastavni predmet: Primarna obrada stoke za klanje i obrada mesa
NN 112/2004 • Tjedni (ukupni) fond sati: 4 sata tjedno / 140 sati godišnje
NN 112/2004 • Učenici moraju usvojiti znanja iz područja primarne obrade stoke, dobivanje mesa i obrade mesa da uspješno primijene stečena znanja u praksi.
NN 112/2004 • Nastavno područjeOčekivani rezultati (znanja i vještine)Nastavni sadržaji
NN 112/2004 • mesa i proizvodi od mesaUsvojena znanja pravilno primjenjivati u transportu stoke.
NN 112/2004 • Usvojena teorijska znanja o fazama rada u klaonici znati povezati s primjenom u praksi.
NN 112/2004 • Usvojiti i primijeniti znanja o sporednim proizvodima klanja i razmisliti o još većim mogućnostima iskorištenja.
NN 112/2004 • Znajući sve o građi i svojstvima mesa, može se očekivati da i ta znanja primijene u praksi.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • Učenik treba znati da je meso i proizvodi od mesa pokvarljiva namirnica i da treba odmah prepustiti konzerviranju.
NN 112/2004 • Usvojena znanja o alatima i strojevima znati primijeniti u praksi.
NN 112/2004 • Usvojena znanja iz područja rasijecanja mesa, industrijskog, komercijalnog.
NN 112/2004 • Povezati se praksom u smislu što kvalitetnijeg rasijecanja mesa
NN 112/2004 • Dobivena i usvojena znanja primijeniti u području konfekcionaranja mesa i proizvoda od mesaPrijevozna sredstva, postupak sa stokom tijekom prijevoza, prijevoz, propisi koji određuju pravila prijevoza, istovar stoke, stočni depo, postupak sa stokom u stočnom depou.
NN 112/2004 • Vrste i tipovi klaonica, zakonski uvjeti gradnje klaonica, voda za potrebe klaonica, otpadne vode. Raspored odjela i linija u klaonici.
NN 112/2004 • Linija klanja svinja. Skidanje dlake, dotjerivanje površine trupa, vađenje unutarnjih organa, završne faze primarne obrade.
NN 112/2004 • Linija klanja goveda (tipovi linija, obrtničke i industrijske), faze rada u primarnoj obradi goveda, strojevi i uređaji koji se pojavljuju na linijskim klanjima.
NN 112/2004 • Vrste crijeva, primarna i sekundarna obrada crijeva i želuca, iznutrice, vrste obrade sirove kože, obrada za prijevoz. Ostali sporedni proizvodi klanja i postupak s njima.
NN 112/2004 • Kvarenje mesa – procesi kvarenja (trulež mesa, pljesnivost mesa, smrdljivo zrenje, svjetlucanje).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 147/05, Broj 21/05,
Broj 110/09, Broj 120/02,
Broj 48/91, Broj 1/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE